Rīgā sacentīsies spēcīgākie moto frīstaila PČ dalībnieki

 
22.oktobris 2007 10:11

27. un 28. oktobrī "Arēna Rīga" pirmo reizi Baltijā norisināsies divi Starptautiskās Moto federācijas frīstaila MX pasaules čempionāta posmi.

Abos sacensību posmos piedalīsies paši spēcīgākie pasaules moto frīstaila čempionāta dalībnieki, kuri savā starpā sacentīsies par vieniem no pēdējiem šīs sezonas punktiem un mēģinās nostabilizēt vietu sadalījumu vēl divus posmus pirms čempionāta noslēguma.



Startam Rīgā gatavojas vienpadsmit starptautiski pazīstami moto frīstaila braucēji – čempionāta līderi – norvēģis Ailo Gaups, francūzis Remī Bizuards un čehs Libors Podmols, kā arī Rīgā un Latvijā jau redzētais zviedrs Frederiks Johansons, kurš Rīgā piedalījās moto frīstaila šovā "Red Bull Ultimate" un, paraugdemonstrējumu laikā ar motociklu apmetot vairākus salto, visiem interesentiem parādīja ko nozīmē īsts moto frīstails. Pasaules čempionāta Rīgas posmā piedalīsies arī norvēģis Ojstens Kjorstads, kurš "Red Bull Ultimate" moto frīstaila šova laikā bija ieradies Rīgā, bet veselības apstākļu dēļ nespēja tajā piedalīties.

Diemžēl traumas dēļ Rīgā neieradīsies čempionāta ceturtās vietas īpašnieks francūzis Romains Īzo. Dalībai Rīgā nav pieteicies arī pazīstamais "Red Bull X-Fighters" sportists šveicietis Mets Rebauds, kurš čempionātā pašlaik ieņem devīto vietu.

Bez jau minētajiem sportistiem sacensībās Rīgā piedalīsies vēl vairāki talantīgi braucēji – čehs Martins Korens, vācieši Fabians Bauersačs Lukas Veiss, Bustī Volters un soms Jusī Seljas, kā arī norvēģis Andrē Villa.

Ilgi gaidītā atgriešanās

Vairāk kā pēc gadu ilga pārtraukuma sacensībās pirmo reizi piedalīsies pazīstamais norvēģu moto frīstaila sportists Andrē Villa, kurš 2005. un 2006. gadā pārsteidza pasauli ar saviem drosmīgajiem un galvu reibinošajiem trikiem, un izcīnīja vairākas "Night of the Jumps" uzvaras pēc kārtas. Šie panākumi Andrē ļāva cīnīties par uzvaru Pasaules moto frīstaila čempionāta 2006. gada sezonā, tomēr šo uzvaras gājienu pārtrauca kājas ceļa trauma. Tagad Andrē Villa ir apņēmības pilns atgriezties moto frīstaila pasaules elitē un pirmais mēģinājums notiks tieši Rīgā.

Cīņa būs sīva

Cīņa Rīgā būs ļoti sīva, jo pēc aizvadītajiem astoņiem posmiem līderi Ailo Gaupu no tuvākā sekotāja Remī Bizuarda šķir tikai divdesmit punkti, kas ir tieši tik pat, cik saņem katra posma uzvarētājs. Vēl mazāk punkti – tikai astoņi – šķir otro vietu no čeha Libora Podmola. Tādejādi otrās vietas liktenis var izšķirties katrās sacensībās.

Cīnās arī ražotāji

Vissīvākā cīņa par uzvaru ir konstruktoru vērtējumā. Pašlaik tajā līderis ir motociklu ražotājs "Honda" taču tikai par četriem punktiem mazāk ir "Yamaha", bet par 30 punktiem mazāk ir "Suzuki". Ražotājiem ir svarīgs katrs sacensībās izcīnītais punkts, un to apzinās arī viņu braucēji, tāpēc Rīgā būs redzami ļoti daudz bīstami triki.

Vairāk par FIM moto frīstaila MX pasaules čempionātu iespējams atrast oficiālajā mājas lapā: www.ifmxf.com, kā arī www.fmxlatvia.lv. Biļetes uz abām pasaules čempionāta dienām iespējams iegādāties "Biļešu Serviss" kasēs.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti