Latvijā lielākais mopēdistu tusiņš «Zelta Mopēds» – Biķernieku trasē

 
15.maijs 2012 9:49

Latvijā lielākais un par tradīciju kļuvušais mopēdistu tusiņš – sacensības „Zelta Mopēds”, šopavasar notiks 19.maijā pulksten 12:00, Biķernieku kompleksajā sporta bāzē.

Tradicionālo mopēdistu salidojumu kuplinās „Zelta Mopēda” čempionāta motošosejā otrais posms Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) Motošosejas komisijas atjaunotā disciplīna. Neizpaliks arī ierastie retromopēdu braucieni kartodromā, veiklības sacensības un improvizēta izstāde.

Vairāk nekā 40 gadu vēsturē, sacensības „Zelta Mopēds” kļuvušas par vienu no Latvijas nacionālā motosporta pamatvērtībām. Vairākas motosportistu paaudzes savu aizraušanos ar motosportu ir sākušas tieši „Zelta Mopēdā”. Leģendārā sporta un izglītības darbinieka, bērnu motosporta un skijoringa iniciatora Aleksandra Brieža izlolotais pasākums ir licis pamatus gan titulēto sportistu karjerai un turpmākajiem panākumiem, gan ierosmi nodarboties ar motosportu tūkstošiem entuziastu, bez kuriem nav iedomājams mūsdienu Latvijas motosports.

Laikam ejot un mainoties situācijai, „Zelta Mopēds” kļuvis par nacionālo relikviju, saglabājot principus, kuri ir sacensību pamatā – joprojām „Zelta Mopēds” ir vispieejamākais no motosporta veidiem ikvienam, kurš nebaidās ātruma un kuru interesē tehnika. Saglabājot savas vēsturiskās vērtības un šarmu, vienlaikus „Zelta mopēds” nodrošina aizgājušo gadu tehnikas saglabāšanu un tradīciju turpināšanu mūsdienīgā garā. Tāpēc gluži saprotami, ka „Zelta Mopēdā” iesaistās Latvijas tehnisko sporta veidu vēstures uzturētāji– Rīgas Motormuzejs un Biķernieku trase, kas vienlaikus ir arī vienots izglītības, zinātnes, sporta un aktīvās atpūtas centrs dažāda vecuma iedzīvotājiem.

Sacensības Biķerniekos sāksies pulksten 12:00, ieeja – bez maksas. Turklāt šajā dienā, kad notiek tradicionālā Muzeja nakts, arī ieeja Rīgas Motormuzejā būs bez maksas. Motormuzejs interesentiem būs atvērts no pulksten 10:00 rītā līdz pat pulksten 01:00 naktī.

Vairāk informācijas un sacensību nolikums: www.motoaplis.lv

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti