Elektroauto apkopju neredzamā puse...un tomēr te IR eļļa! (+VIDEO) 22

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 10.maijs 2024 10:35

Viens no populārākajiem mītiem par elektromobiļu lietošanu ir tāds, ka tiem faktiski nav nepieciešama apkope vai arī tā notiek ļoti reti un maksā ļoti maz. Vai tā tiešām ir, jautājām Auto Bassadone servisa tehiskajam speciālistam Edgaram Lullem.

“Ir lietas, kas ir nemainīgas, piemēram, bremžu sistēma. Rekuperācijas dēļ darba bremzes elektromobilī tiek izmantotas retāk, tāpēc ar laiku tās sāk korodēt. To var novērst ar regulāru bremžu profilaksi. Bet kāpēc elektromobiļiem vispār nav elektriskās, nevis hidrauliskās bremžu iekārtas? Ja elektronika izietu no ierindas, bremzes pazustu pavisam.

Elektromobiļu tehniskā apkope parasti notiek reizi divos gados. Kas tajā ietilpst? Vispārējā apskate, tehnisko šķidrumu pārbaude un salona filtra nomaiņa. Dīleris rekomendē salona filtru mainīt biežāk. Reizi divos gados ir pārāk reti, sevišķi, ja elektromobilis pārvietojas arī pa zemesceļiem. Vai elektromobiļa motorā patiešām nemaz nav motoreļļas? Ne gluži, atteic E. Lulle, jo nedaudz motoreļļas ir arī dažu tipu elektromotoros. Eļļa gan galvenokārt paredzēta dzesēšanai un to nav paredzēts mainīt. Toties elektromobilim ir lielāks dzeses šķidruma tilpums nekā iekšdedzes dzinējam, un šis šķidruma gan ir jāmaina reizi 4 - 6 gados. Dažiem elektromobiļiem kā Hyundai Ioniq 5 ir pat divi dažādi dzeses šķidrumi, kas savstarpēji nesajaucas un nav jaucami. Vairāk skaties TV Autoziņu sižetā.

 
22 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
650 10.maijs 2024 12:44
4 0 Atbildēt

Senos laikos gādīgi īpašnieki sausākā laikā ņēma nost logu tīrītāju slotiņass (dvorņikus) un uz pr.lukturiem sprauda virsū lidojošos šķīvīšus.

Varbūt te tagad ražotājs varētu izrādīt kādu pretimnākšanu el.auto īpašniekiem.Dot tiem iespēju (atļauju) tos br.diskus demontēt.Speciālu somu pārnēsāšanai taču arī sen jau varēja ieviest.Vai piem uz vassaru vispābā nodot (pienemt) tos diskus uz saglabāšanu servissā.Vai visp tos piedāvāt Abonēt. Jā.

ZZZZ 10.maijs 2024 11:20
3 1 Atbildēt

Visu cieņu šim kantorim un darbiniekiem. Bet nu vajadzētu vienreiz un par visam reizēm ar tām EV bremzēm ieviest apskaidrību precīzāku. Jā apkopes jāveic. Īpaši kas ar tehniku un tām lietām uz tu. 

 Stāvošam auto arī sarūsē bremžu diski. Bet salīdzinājumā ar ICE auto tie bremžu suporti un lietas ap to netiek pakļautas karstuma ietekmei, kas rodas aktīvi bremzējot ICE gadījumā. Un vēl, tie diski diemžēl dažādas kvalitātes materiāla. Vienkārši šad un tad vajag nedaudz straujāk piebremzēt, lai tās diska virsmas attīrās.

Krotow 10.maijs 2024 11:59
3 1 Atbildēt

Izskatās ka ar elektroauto šobrīd vairak brauc pabiezi muļļas kam bail bremzes pedāli nospiest. Pāris reizes piebremzējot  ar pedāli brauciena laikā, rūsas uz diskiem tiešām nebūtu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Zagļi atklāj, kam vēl noder Tesla Supercharger stacijas 13

ASV vairākās vietās novērotas garnadžu viesošanās Tesla Supercharger stacijās, kā rezultātā šie uzlādes punkti pārstāj darboties. Lasīt vairāk

 

Jaguar piesaka F-Pace jubilejas un reizē arī atvadu modeli (+ FOTO) 1

Britu sportisko luksuss automobiļu ražotājs Jaguar izstrādājis modeli 90th Anniversary Edition, kas jau pieejams klientiem par sākuma cenu 65 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Tesla Cybertruck sānu “triecientests” reālos apstākļos (+ FOTO) 7

Spēcīgo sadursmi ar Ford Edge Tesla elektriskais pikaps pārdzīvojis ar salīdzinoši nebūtiskiem bojājumiem. Lasīt vairāk

 

44 505 eiro - Volkswagen Golf GTI pieejams pasūtīšanai 4

Vācijas autobūves uzņēmums Volkswagen atklājis pieteikšanos modernizētā Golf sportiskā modeļa GTI iegādei. Cena par bāzes versiju – 44 505 eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti