Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 7

 

Foto: Volkswagen

iAuto | 30.aprīlis 2024 13:48

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda.

ID. Code tehniskie raksturlielumi netiek atklāti – automašīna tik un tā nenonāks uz konveijera, jo tās uzdevums ir iezīmēt tēlu, kādu varam gaidīt no Volkswagen tuvāko gadu laikā.

ID. Code ir kupejveida virsbūve ar muskuļotām riteņu arkām, video kamerām sānu atpakaļskata spoguļu vietā, ka arī skārienvirsmām, kas aizstāj durvju rokturus.  Komplektā melns stikla jumts, 24 collu riteņu diski, horizontāla virziena lukturi ar vertikālām dienasgaismām un aizmugures durvis, kas atveras pretēji priekšējām.

Liels uzsvars likts uz gaismu tehnoloģijām, gudrajiem logiem un virsmām, kas parāda sveicienus, piktogrammas, noderīgu informāciju.

Tas notiek izmantojot interaktīvu gaismas joslu zem pārsega (VW to nosaucis par 3D Eyes) un LED ekrānu daļēji caurspīdīgajā priekšējā daļā. Kad vadītājs pietuvojas, automašīna sāk vizuālu un akustisku sagaidīšanas scenāriju atkarībā no gadalaika un nodrošina autovadītājiem un pasažieriem laika prognozi nākamajām divām stundām.

Autonomajā braukšanas režīmā 3D Eyes komunicē ar citiem satiksmes dalībniekiem apmainoties ar noderīgu informāciju.  

Vēl viens risinājums ir Smart Windows ar daļēji caurspīdīgiem displejiem. Tiklīdz vadītājs tuvojas, sānu logā parādās AI atbalstīts avatars, uzsāk sarunu un piedāvā savus pakalpojumus. Tas sniedz vadītājam nepieciešamo informāciju un noderīgus padomus,  piemēram, atgādina par lietussargu, ja tiek prognozēts lietus. Avatars darbojas arī iekšpusē, izmantojot logus kā displejus dažāda interaktīva, informatīva un izklaides satura parādīšanai.

ID Code ir tikai koncepts, taču drīzumā ID saime papildināsies ar jauniem modeļiem. Kopumā līdz 2030.gadam to būs veseli 16, ieskaitot piecus jaunumus no jaunā apakšzīmola ID UX, kas ir paredzēts jauniem klientiem un svinēs savu debiju tirgū līdz 2027. gadam.

 

Foto: Volkswagen

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
darklight 30.aprīlis 2024 16:20
5 0 Atbildēt

Re kā! Nosaukuši autiņu par godu pagastam Bauskas novadā!

Edgar 1.maijs 2024 11:03
3 2 Atbildēt

Tā jau smuks un bieži, tas, kas tiek ražots ir sliktākā versija no koncepta. Tomēr atkal kārtējais krosovers. Tā ir sērga, kuras dēļ nav iespējams iegādāties normālu auto, kas nav smags un viegli vadāms uz ceļa.

Onsis 1.maijs 2024 7:38
1 0 Atbildēt

VW fani nesapratīs, nav ierastās kantainās līnijas. Un televizors ar tur obligāti vajadzīgs vismaz 25 collas.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Motocikla vadītājs brauc pa velo ceļu Vienības gatvē; Kāds ir paredzētais soda mērs? (+ VIDEO) 27

Motocikla vadītājs pārkāpj noteikumus un Rīgā, Vienības gatvē pārvietojas nevis pa brauktuvi, bet gan pa velo celiņu. Lasīt vairāk

 

Militāro mācību laikā vakar ceļu satiksmes negadījumā miris karavīrs 2

16. maijā, militāro mācību laikā ceļu satiksmes negadījumā, gūstot traumas, kas nav savietojamas ar dzīvību, miris Nacionālo bruņoto spēku karavīrs. Uz notikuma vietu nekavējoties izsaukts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, Valsts policija un Militārā policija. Pēc Nacionālo bruņoto spēku komandiera pavēles konkrēto militāro mācību norise pārtraukta. Lasīt vairāk

 

Arī elektrību. Rīgā atklāta pirmā Neste elektroauto uzlādes stacija (+VIDEO) 1

Latvijā vadošais degvielas tirgotājs Neste paplašina piedāvājumu un atklāj pirmo 100% atjaunojamās elektrības uzlādes staciju Neste My Renewable Charge Rīgā, Lucavsalas degvielas uzpildes stacijā. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām košo Peugeot 208 Hybrid (+VIDEO)

Peugeot 208 ir viens no aizraujošākajiem mazās klases automobiļiem, ko tagad var nopirkt arī kā hibrīdu. Mazais dzeltenais auto dižosies ar satriecošu dizainu un taupīgu apetīti pret degvielu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti