Brauciens ar skrejriteni dzērumā – arī 170 eiro sods (+ VIDEO) 9

 
LTV Ziņu dienests | 6.maijs 2024 9:55

Iecerētais brauciens mājup ar elektroskrejriteni beidzas policijas auto, gaidot protokolu un sodu. Tā šajās brīvdienās gadījās ne vienam vien dzīves baudītājam. Policisti sākuši pastiprināti kontrolēt alkoholu skūteru braucēju izelpā. Tiem, kas dzēruši pamatīgi un pēcāk stājušies pie stūres, jārēķinās pat ar 170 eiro lielu naudas sodu.

 
Visi komentāri
 
650 6.maijs 2024 19:50
2 1 Atbildēt

Kādā veidā (un vai) pats skrejriteņu izīrētājs kontrolē savu īrnieku iespējamo reibuma pakāpi? Jebvai (jebtvai..) viņš ir noslēdzis kādu vipLīgumu ar policiju par to, ka tā tagad tērēs savus jau tā trūcīgos resursus un (par visas sabiedrības Kopējo naudu) pastiprināti uzraudzīs kāda privāto biznesu?

0pis 6.maijs 2024 20:03
3 1 Atbildēt

Vajag par katru noķerto alkānu iekasēt no opperatora eur5000 lai liktu tiem filtrēt klientus, jo tagadējā kārtība ļauj katram plencim kāpt uz Nāves Rīka un doties virsū nevainīgiem cilvēkiem....

650 6.maijs 2024 20:31
1 1 Atbildēt

Nupat reku tv3 ziņās bij bazars/par nomas auto.Situācija līdzīga.Apmēram tāpat, ja privātais bērnudārzs audzēkņus "izsniegtu" jebkuram garāmgājējam un atbildību par kārtības uzturēšanu uzkrautu policijai.Lietuvā avarējis gaisabalons- nu tak arī tur būtu "jāuzprasa" no vietējās policijas.

BMW 7.maijs 2024 8:27
0 3 Atbildēt

Tev laikam biezpiens galvā! Ar ko skūtera nomas alkāns atšķiras no citybee vai Bolt nomas alkāna!? Kāpēc nomas uzņēmumam jāatbild par braucēja nedarbiem? Ja braucējs dzer, tad arī braucējs maksā! Vienīgi tos sodus vajadzētu pacelt līdz 2000, lai alkonaiteri nesitās tik bieži un netaisa sliktu slavu skūterim kā transporta veidam. Sen jau vajadzēja ķert visus tos velo un skūteru alkonauterus un saukt pie atbildības. Arī riteņbraucējus vajag kontrolēt, ne tikai skūterus!

0pis 7.maijs 2024 9:06
1 0 Atbildēt

Ar to, ka nomājot auto operators pārliecinās ka tev ir AV apliecība, lai cik formāls tas passākums arī nebūtu!

BMW 7.maijs 2024 12:43
4 0 Atbildēt

Jā, nu Lisabonā lai brauktu ar BOLT vajag aplikācijā augšupielādēt vadītāja apliecību. Tāpat kā nomājot Bolt auto.

Tas būtu prātīgi, bet no otras puses, lai brauktu ar riteni Latvijā no 18 gadiem vairs nevajag transportlīdzekļa vadītāja apliecību, tādu vajag tikai bērniem, kas ir absurdi. Ikvienam, kas lien uz ceļa braucamo daļu būtu vajadzīgas elementāras zināšanas par CSN, kas ir loģiski. Bet apliecība jau neattur no braukšanas dzērumā.

650 7.maijs 2024 12:40
0 0 Atbildēt

Kāpēc te būtu vel lieki jākasās? Tu kad savu kādu "biznesu" iedibini, kapc "tev" tad (vairumā gadījumu) ir jāatbild/Par!? Un kāpēc (kāda xUja pēc..) "mums" ir atsevišķas tādas (nejaušas) vip-jomas, kurās atbildība par "biznesa" sekām tiek oficiāli pārcelta uz apkārtējo sabiedrību un normatīvu ievērošanas uzraudzīšanai tiek tērēti jau tā ierobežotie policijas resursi?

Skrejriteņus viņi 1jā maijā (jā!) tagad liks pa vietām- nu tak varbūt izej rīgā vakara passtaigā! Brīdinās un/vai izskaudīs nomniekus "ātruma pārsniedzējus" - TU kā iespējamais nomnieks konkrēti esi kādureiz saņēmis brīdinājumu/Par? Es nē! Nupat tiko april/aprill beigās tika uzlikts arests 58gab "taksometriem" par pvn izkrāpšanu.Vai (Tev kā Nodokļumaksātājam) ir zināms (iespejamās, varbūt,passkatīsmies, jānoskaidro...) vainīgās "firmas" nosaukums??

BMW 7.maijs 2024 12:47
0 0 Atbildēt

Ceļu satiksmē par pārkāpumiem atbild transportlīdzekļa vadītājs. Tas taču nebūtu loģiski, ja par Rīgas satiksmes šofera braukšanu pie sarkanās gaismas sodītu Rīgas satiksmes valdes locekli. Ja šoferis taisa sūdus, šoferis atbild, bet Rīgas satiksmei ir pienākums norādīt uz konkrētu šoferi, kas vadīja autobusu.

Firmu varētu sodīt par to, ka nodod šoferim busu bez OCTA un bez TA, tas arī viss.

Sergejs 7.maijs 2024 13:07
1 0 Atbildēt

Diskutējams jautājums. Ja autobusa vadītājam būtu atalgojums 50% no valdes locekļa tad tiem vadītājiem varētu krietni drastiskāk klāt ķerties. Bet pašreiz ir tā ka atrast 10 valdes locekļus ir krietni vienkāršāk kā vienu autobusa vadītāju uz to algu un tiem pienākumiem ko piedāvā.

 P.S. ja mans padotais sataisa "šaizi" strādājot pie darbagalda tad atbildību prasa arī no manis, kāpēc te valdes locekļiem ir tikai pienākums mega algas saņemt?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Renault piesaka 300 Zs jaudīgo Rafale PHEV versiju (+ FOTO)

Uzlādējamais hibrīds ar 300 Zs jaudu kļūs par vienu no šī gada rudens jaunumiem un būs pieejams divās jaudas versijās. Lasīt vairāk

 

Gandrīz 200 km/h: Gulbenes novadā autovadītājs 1.27 promiļu reibumā ar VW Golf bēg no policijas (+ VIDEO) 17

Vakar, 16.maijā, Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Ziemeļvidzemes iecirkņa Reaģēšanas nodaļas amatpersonas, patrulējot ar dienesta automašīnu, Gulbenes pilsētā pamanīja kādu automašīnu “VW Golf”, kuras vadītājs nelietoja drošības jostu. Lai pārtrauktu likuma pārkāpumu, policijas amatpersonas nolēma to apturēt, taču tās vadītājs uzsāka bēgšanu. Lasīt vairāk

 

Policija Limbažu novadā aptur motociklistu, kurš brauca ar ātrumu 154 kilometri stundā 16

Vakar, 15. maijā, pusdienlaikā Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Rietumvidzemes iecirkņa Reaģēšanas nodaļas amatpersonas Limbažu novadā, Liepupes pagastā, veicot satiksmes uzraudzību, apturēja motocikla vadītāju, kurš pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu. Lasīt vairāk

 

Gandrīz 120 000 eiro – Mercedes-AMG GT 43 Coupe pārsteidz ar cenu (+ FOTO) 8

Mercedes-AMG nepatīkami pārsteidzis savas tehnikas entuziastus ar cenu, ko tas noteicis jaunajam GT 43 Coupe jau par bāzes modeli prasot gandrīz 120 000 eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti