Vecrīgā iezīmētas 26 koplietošanas elektroskrejriteņu novietošanas zonas 6

 

Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Nozare.lv | 26.aprīlis 2024 20:59

Rīgas domes (RD) Ārtelpas un mobilitātes departaments Vecrīgā iezīmējis pirmās 26 mikromobilitātes rīku novietošanas zonas, aģentūru LETA informējas pašvaldībā.

Kā paredz jaunie pašvaldības saistošie noteikumi, tikai šajās zonās Vecrīgā no 1.maija drīkstēs novietot mikromobilitātes rīkus.

Jaunās mikromobilitātes rīku novietošanas vietas ieviestas krastmalā, K.Valdemāra ielā, Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī, Aspazijas bulvārī, Kaļku ielā un citur. Visas vietas apskatāmas tīmekļvietnes "www.georiga.eu" sadaļā "Satiksme un mobilitāte".

Pašvaldība plāno zonu paplašināt, ar laiku iezīmējot vēl jaunas zonas vietās, kur transportlīdzekļu atstāšana līdz šim radīja neērtības gājējiem un citiem satiksmes dalībniekiem

LETA jau vēstīja, ka Rīgas dome atbalstīja koplietošanas elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus.

No 1.maija koplietošanas elektroskrejriteņus un velosipēdus Vecrīgā varēs novietot tikai speciāli izveidotās vietās, kas nozīmē, ka novietošanas aizlieguma zonā būs visa Vecrīga. Savukārt no 1.jūnija šī zona tiks paplašināta līdz Elizabetes ielai un pakāpeniski tiks ieviesta visā Rīgas vēsturiskā centra teritorijā.

Ātruma ierobežojuma zonā, Rīgas vēsturiskajā centrā, koplietošanas transportlīdzekļa ātrums nedrīkstēs pārsniegt 20 kilometrus stundā.

Koplietošanas transportlīdzekļu pakalpojumu sniegšanai būs atļauts izmantot tikai tādus transportlīdzekļus, kuri aprīkoti ar sistēmu, kas regulē ātrumu un novietošanu, pielāgojot to kartē norādītajām koplietošanas transportlīdzekļu ātruma ierobežojuma zonām un novietošanas aizlieguma zonām.

Nepareizi novietoti transportlīdzekļi pakalpojumu sniedzējam būs jāpārvieto nekavējoties, bet ne vēlāk kā trīs stundu laikā. To kontrolēs Rīgas pašvaldības policija (RPP).
 

 
Visi komentāri
 
0pis 26.aprīlis 2024 21:08
0 0 Atbildēt

Kamēr brauks pārvietot pareizi, izbesītie gājēji jau būs noparkojuši skūterdrāzi tuvējā kanālā vai grāvī 😊

Hmm 27.aprīlis 2024 16:55
2 0 Atbildēt

brīnums, ka asprāši nav aizrādījuši, ka "iezīmē" jau tikai suns

650 27.aprīlis 2024 21:11
0 0 Atbildēt

Sunis drošivien zina ko ēdis, tāpēc Ārtelpas deportamenta ārpusi viņš nekad neies apmīīszt.

Sazin kas notika iekšpusē un/vai kāpēc tie Īstenie Ārieši šoreiz tik ārkārtīgi steidzās uz to ārpusi. Kāds tāds piem 1.novembris būtu bijis krietni piemērotāks šāda drasstiska ārpasākuma piemērošanai.

BMW 29.aprīlis 2024 9:39
1 1 Atbildēt

No tās kartes sanāk, ka uz centru braukt var, bet stāvdrāzis jānomet krastmalā! Tad jau braukšu ar nomas velo un speciāli nometīšu Doma laukuma pašā vidū, lai domes idiņi saprot, ka ne jau transporta veidā ir problēma, bet attieksmē!

Galu galā Rīgā nav iekārtotas velo novietnes, kā tas ir Kopenhāgenā, kur katrā ielas kvartālā ir pa 1-2 novietnēm.

Krotow 29.aprīlis 2024 17:27
0 0 Atbildēt

Tad viņi tevi izskaitļos, aizvedīs un nometīs kautkur.

Un 29.aprīlis 2024 19:54
0 0 Atbildēt

kapèc "pakàpeniski"? stsbus mācēja uzreiz pa visu Rīgu..

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Nepilni 400 000 eiro - Ferrari jaunais modelis 12Cilindri (+ FOTO) 1

Itālijas superauto ražotājs Ferrari pieteicis jaunu modeli 12Cilindri, kas viņu piedāvājumā nomainīs 812 Superfast un būs pieejams kupejas un Spider modifikācijās. Lasīt vairāk

 

Aplēsta summa, ko par vēja parkiem varētu saņemt iedzīvotāji (+ VIDEO) 6

Gadiem ilgi savstarpēji “cīnoties” iedzīvotājiem un vēja parku attīstītājiem, Latvija pamatīgi iepalikusi saviem kaimiņiem vēja enerģijas attīstībā. Lasīt vairāk

 

Cadillac izstrādājis elektrisku krosoveru Ķīnas tirgum

Modelis Optiq paredzēts Ķīnas tirgum, taču vēlāk Cadillac to plāno pārdot arī ASV. Lasīt vairāk

 

Kāpēc ir tik svarīgi noteikt atbilstošu ātrumu satiksmes organizēšanai? Ceļa zīmes 110 km/h piemērs (+ VIDEO) 45

iAutolv skaidro, kādēļ arī tik nelielā satiksmes nogrieznī kāds ir Rīgas-Jūrmalas šosejas posms, nepieciešams savlaicīgi mainīt noteikto maksimālo ātrumu un kādēļ dažkārt lielāks ātrums nozīmē mazāku agresiju uz ceļa. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti