Pirmo reizi izdota Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta tūrisma karte

 

Foto: Publicitātes attēls

Karšu izdevniecība Jāņa sēta | 6.septembris 2017 8:07

Turpinot izdevumu sēriju, kas veltīti aizsargājamām dabas teritorijām Latvijā, “Karšu izdevniecība Jāņa sēta” sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi laidusi klajā jau otro pirmizdevumu šajā vasarā - Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta tūrisma karti.

Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāts ir vienīgā šāda veida īpaši aizsargājamā dabas teritorija Latvijā. Tas aptver 457 708 ha sauszemes un 10 novadus, ietverot 57 km jūras piekrastes ar tai pieguļošo jūras akvatoriju. Rezervāts izveidots 1997. gadā un atzīts par UNESCO starptautiskas nozīmes aizsargājamu teritoriju.

Atšķirībā no citām īpaši aizsargājamām dabas teritorijām tas ietver ne tikai dabas objektus, bet arī cilvēku kā vienu no dabas elementiem, jo starptautiski nozīmīgas dabas un ainaviskās vērtības rezervātā tiek saglabātas, nodrošinot ilgtspējīgu sociālo un ekonomisko attīstību.

Tūrisma kartes izdevumu papildina informācija par 12 skaistākajām un interesantākajām vietām, ko apmeklēt Ziemeļvidzemes biosfēras rezervātā – Burtnieku ezera apkārtni, Sedas purvu, Vidzemes akmeņaino jūrmalu, Randu pļavu taku, Svētupes lībiešu upuralām un citām.

Karte tapusi ar Latvijas vides aizsardzības fonda finansiālu atbalstu Dabas aizsardzības pārvaldes īstenotajā projektā “Daba un cilvēks. Toreiz un tagad”, kura laikā tiek īstenotas dažādas aktivitātes, lai vairotu sabiedrības izpratni par īpaši aizsargājamo dabas teritoriju lomu dabas un kultūrvēstures vērtību saglabāšanā nākamajām paaudzēm.

Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta tūrisma karte ir jau ceturtais izdevums sērijā, kas veltīta īpaši aizsargājamām dabas teritorijām Latvijā. Līdz šim izdotas Gaujas Nacionālā parka, Rāznas Nacionālā parka un Slīteres Nacionālā parka tūrisma kartes.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjautots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO)

km.hiAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 1

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti