Kārtot: Augošā secībā
1 2
Viencexpercs 05.05.2024 22:41

pirms Baltijas valstīm ir vēl daudz citu, reālāku valstu, kur krievam pakarot - Kazahstāna, Baltkrievija, Moldova. Pēc pēdējiem notikumiem - Tadžikistāna.

Viencexpercs 01.04.2024 20:35

Krievija nacionalizē uzņēmumus. Jau 150.

Bradipussi teiks, ka kapitālismā tā pieņemts.

nra.lv/pasaule/452331-krievija-nacionalize-lielako-makaronu-razosanas-uznemumu-vertiba-lesama-miljardos.htm

Viencexpercs 24.03.2024 16:19

Vispār jautri iet. Krievi sit viens otru, tagad arī teroristi sāka sist viens otru. Abos gadījumos figurē Krievija, ja kāds nesaprata

Viencexpercs 19.03.2024 6:52

darklight rakstīja: Nu ja, tieši tā arī ir. Un jo cītīgāk mēs gatavosimies karam, jo lielāka ir iespēja, ka jākaro tomēr nebūs.

Krievi karo TIKAI ar saviem draugiem. Pateikšu vairāk - gandrīz Visi kari notiek ar krievu draugiem. Mēs neesam krievu draugi, tāpēc kara nebūs.

Cita lieta, ka 51% rīdzinieku, latgale, ventspils grib būt krievu draugi un līdz ar to grib karu.

Lūk krievu draugi:

Ukraina, čečenija, Gruzija, Armēnija ( karabahs), sīrija, Afganistāna, Irāka, Somālija, Kongo DR, Lībija, Dienvidslāvija, Hamas, husīdi, utt.

Viencexpercs 18.03.2024 21:23

650 rakstīja: Kur te ir problēmas būtība? Varbūt iekš tā, ka ukraiņi nepadevās plānotajā 3d laikā un turpināja karot/Par? Kāpēc vispār bija jāuzsāk vairāksolīšana un palīdzības sniegšana, ja 2gadu laikā nodarīti šādi kolosāli postījumi, nogalināti civiliedzīvotāju tūkstoši un pats konflikts ir kļuvis globāli starptautisks un arvien vairāk uz ww3 pusi velkošs?

GLOBĀLI?

Brazīliju un Ķīnu šis konflikts vispār neinteresē. Ne velti, halvenajā Ķīniešu interneta portālā par ukrainu pēdējos 3 mēnešos nebija neviena raksta, par krieviju 2, - abi par to, ka nokrita 2 krievu lidmašīnas ( par katru raksts). Un nokrita nevis frontē ukrainā.

Ķīnieši vairāk raksta par žīdu kariem un dvieļiem, kuri apšauda kuģus ( Jo otrajā gadījumā bremzējas ķīnas kuģu iešana uz Eiropu)

p.s.

Šodien ir divi raksti par to, ka punduris uzvarēja vēlēšanās. Un kaut kas par Makaronu, kurš kaut ko pļuirkstēja par karu ukrainā.

Viencexpercs 18.03.2024 21:11

Es tagad vatņikiem saku - "ļoti labi, ka punduris uzvarēja. Es jau baidījos, ka uzvarēs kaut kāds cits. Krievi atgriezīsies čempionu līgā, Latvijai būs grūtāk dabūt 3.vietu hokejā. Tagad skaidrs, ka krievi viens otru močīs vēl 4 gadus. Ļoti labi".

Kā viņiem nepatīk. Viss viņu prieks uzreiz noplok. Bet ja vatņiki pārdzīvo, tad man prieks.😂👍

Viencexpercs 16.03.2024 13:17

tieši tā.

Vecas riepas - dārzā.

Var vēl krēslu uztaisīt no veciem akumulatoriem, vecām prostitūtām.

Viencexpercs 16.03.2024 10:31

Krotow rakstīja: Brady, neesi sajaucis sociālismu ar sociāldemokrātiju?

Viņam sociālisms eksistē no krievu propogandas naratīviem.

Brisele - komunisti. krievi - vienīgie pasaules kapitālisti. Punkc. Pārējo - izdomā pats.

Viencexpercs 16.03.2024 10:28

imzz rakstīja: Par tēmu viss apdrošināts. Tad jau Japānas  Mitsui OSK Lines nesūdzētu tiesā Porsche par Felicity nosvilināšanu, ja ar apdrošināšanu viss nokārtots.

apdrošināšana neizmaksā 100%. Turklāt līgumos ir visādi punkti. Piemēram - drošības tehnikas ievērošana, utt. Jo lielāka apdrošināšanas atlīdzība, jo mazāk % izmaksā. Fakts.

Tur labi ka 50% no vērtības izmaksāja.

Viencexpercs 16.03.2024 9:48

Daudz ērtāki un skaistāki sēdekļi sanāk no sūdiem. Izgāzi no tualetes, iesēdies, lai ieņem tavu formu un saulē izkaltē. Būs ērti un skaisti.

Viencexpercs 16.03.2024 9:31

imzz rakstīja: Maskam būtu vajadzējis padomāt arī, kas notiks ar Krieviju kodolkara gadījumā. Rezultātā būs bijušās Krievijas teritorija bez kodolieročiem, un tad tajā nenovēršami ienāks Ķīna. Varbūt citas nācijas arī. Afgāņi, piemēram.

Kārtējais latviešu pamuļķu domāšanas veids. Nekas krieviem nebūs.

Viencexpercs 16.03.2024 9:16

Ir cilvēkiem dažādi hobiji. Viens zivis ķer, cits pērk vecus vācu hlamus un tad tos remontē. Ir arī par ko parunāt ar citiem tādiem pašiem- "zini, cik es vakar samaksāju par remontu? Par 100 eiro vairāk, nekā tu"

Viencexpercs 08.03.2024 16:03

un pats galvenais - visu to "stipro" politiķu stiprums izpaudās pret mazāk stipro Vāciju, nevis PSRS. Tiklīdz karš beidzās, "stiprie"politiķi visu uzdāvināja PSRS, lai tikai paši justos relatīvā drošībā.

Viencexpercs 08.03.2024 16:01

Es nepiekrītu frāzēm, ka čērčils, Rūzvelts, utt bija stiprāki politiķi.

Neredzēju, ka Čērčils kaut kā palīdzēja Austrijai, Polijai, Somijai, utt..

Karš tika pieteikts tikai tad, kad Vāciešu karaspēka dēļ nācās evakuēt britu karavīrus no Beļģijas. Un karš atnāca pie robežām. Analoģija - priekš mums arī  ir atšķirība karš ir Lietuvā, vai karš ir Ukrainā... Politiķu lēmumi stipri atšķirsies.

Viencexpercs 02.03.2024 21:45

650 rakstīja: Tie cykas ir piegādājuši krievam jau ap 3 miljoniem lādiņu,- kādus 6700 jūras konteinerus.Esot aizdomas, ka tagad vedot vai nu pa dzelceļu, vai pat pa gaisu. ...Россия в обмен поставляет Северной Корее продовольствие, что позволило последней стабилизировать цены на базовые продукты, а также сырье и комплектующие, используемые в производстве вооружений. Если поставки оружия увеличатся, Россия может передать Пхеньяну больше военных технологий, что повысит риски дестабилизации в регионе -no kurienes diez tiem modarperdariem tikdaudz "vajennās tehnoloģijas un izejvielas",ka var ar tām pat "padalīties"? Laikam, plet,e-bio mat, iespējams, tās ir tieši tās mikroshēmas, kuras burjatu bomži kaŗā sākumā izmarodierēja no tām okupētajām ukraiņu veļassmašīnām,tējkannām un/vai ledusskapjiem??

Priekš Z-korejas jebkura tehnoloģija ir moderna

Viencexpercs 29.02.2024 19:04

nebūs jāmaksā. Kā tu maksāsi no Sibīrijas?

Viencexpercs 29.02.2024 19:01

jaunais reinmetal ražojums:

Viencexpercs 29.02.2024 18:32

Tikko izlasīju rakstu, par Vāciešu izdomātu iespējamu uzbrukumu viņiem ( Nato). 

4 fāzes, 3 notiek aktīva karadarbība Eiropas Austrumos, utt.  bet beigas vislabāk raksturo R -Eiropas domāšanu.

Notiek sarunas par uguns pārtraukšanu un tiek sarunāts ( lasi - nopirkts) miers.

Viencexpercs 29.02.2024 17:55

p.s.

Ar līdzīgiem vārdiem es vienreiz izsitu 2 Daugavpils vatņikus no ierindas. ( es teicu trakāk, - ka ja daugavpili krievi atbrīvos, atstās drupas, kā Bahmutu,  daugavpiliesi paši būs vainīgi un pasaule neko no tā nezaudēs. Tieši otrādi - atbrīvosies no lieka gemoroja.")  Abi ar putām uz lūpām sāka strīdēties, ka Daugavpils negrib, lai viņu atbrīvo, visi te grib mieru.... Bija smieklīgi, kā krievu miera atbalstītāji ar mani strīdās, ka viņi negrib krievu mieru.

Viencexpercs 29.02.2024 17:37

Bradypus rakstīja: Ko tad darīt ar mūsu pašu latvoamerikāņiem, kas draudzējas ar Krieviju? Par Latvijas krieviem nemaz nerunājot. Jeb nē... Ne krieviem. Kalvītis, piemēram, tak nav ne krievs, ne latvoamerikānis, vai ne? Nav arī miris. Viņa partijas elektorāts arī tepet vien dzīvo. Gana latvisks. Bet tevi satrauc, ka Ukraiņi ar krieviem draudzējās kaut kad pagātnē? 

Es drīzāk ukraiņu vietā satrauktos, ka mēs joprojām ar tiem Krieviem draudzējamies. Nu vai arī nē - kas viņiem, ja paši nesaprotam, kādu cenu jāmaksā, ja laicīgi nepārtrauc.

Rīgā 51% nobalsoja par krieviem. Daugavpilī, Rēzeknē, arī. Ventspilī - par krieviem.

Kā tu domā, ja krievi nāks mūs atbrīvot - es teikšu, ka Latvija negribēja? Vai teikšu taisnību.

Es neesmu liekulis. Un vienmēr esmu teicis - Ja Daugavpili vai Rīgu krievi nolīdzinās kā Mariampoli, Latvieši paši VAINĪGI.

Viencexpercs 29.02.2024 17:34

tad paskaidro savu loģiku. Kāpēc Paragvajā strādāt valsts fermās un uzņēmumos ir kapitālisms, bet Latvijā strādāt valsts uzņēmumos ir sociālisms?

Viencexpercs 29.02.2024 17:32

Bet ja vergus izmanto kā mājkalpotājus vai aukles, tas praktiski nenes nekādu IKP valstij.

Kopumā 250 gadu laikā Paragvajā ieveda 50 000 vergus. Nav nemaz tik daudz. 

Un runa gāja par brīviem cilvēkiem, kuri strādā valsts darbos. Tev tie pārtapa par vergiem. It kā viņiem spieda kāds strādāt.

Viencexpercs 29.02.2024 17:04

Lopess ( nākošais diktators pēc Francijas) pieņēma 1842. gada Brīvās dzemdes likumu, kas izbeidza vergu tirdzniecību un garantēja, ka vergu bērni būs brīvi divdesmit piecu gadu vecumā. Jaunais likums kalpoja tikai vergu populācijas palielināšanai un vergu cenu pazemināšanai, pieaugot vergu dzimstībai.

Viencexpercs 29.02.2024 17:01

par verdzību man nav skaidra tāda lieta. 

Iespējams, autors, kuru es lasīju, domāja, ka sakarā ar to, ka viss bija nacionalizēts, visi cilvēki ( arī vergi) sāka strādāt valsts darbos un nebija atsevišķi izdalīti. Un līdz ar to vergi vairs nebija kā klases.

Turklāt, jāņem vērā, ka pēc El Supremo ( Fransijas) nāca arī citi diktatori. Un varbūt  verdzība līdz galam, tā arī neatcēlās.

Nezinu. Grūti šo komentēt.

Viencexpercs 29.02.2024 16:55

Cik saprotu, tas bija sākumā un iet runa par politiskajiem un  kad pret viņu taisīja atentātu. Tika iznīcināti atbalstītāji.

  Jo pat wikipēdija raksta:

 "Atšķirībā no citām reģiona valstīm Paragvaja bija efektīvi un godīgi pārvaldīta, stabila un droša. Tiesu sistēma pret noziedzniekiem izturējās saudzīgi. Piemēram, slepkavas tika nodoti darbam pie publiskiem projektiem. Tika piešķirts patvērums politiskajiem bēgļiem no citām valstīm..."

1 2

Lasītākie raksti

Jaunie raksti