Autovadītāju ievērībai: gaisa temperatūrai strauji pazeminoties, ceļi apledos un būs slideni 6

 

Foto: iAuto.lv

LVC | 11.janvāris 2024 13:02

Saskaņā ar meteorologu prognozi, šodien Latvijas teritorijā gaidāma strauja gaisa temperatūras pazemināšanās. Tas nozīmē, ka autoceļi apledos un var būt īpaši slideni.

Visstraujāk apledojums veidosies uz tiltiem un pārvadiem, tāpēc aicinām būt īpaši piesardzīgiem, pārvietojoties pa tiem. Visbiežāk apledojums veidojas arī ceļa posmos meža apvidū un gar ūdenstilpēm. Jārēķinās, ka apledojums var veidoties ļoti ātri. Atgādinām, ka apledojums var veidoties atkārtoti arī pēc tam, kad ceļi apstrādāti ar pretslīdes materiāliem.

Īpaši sarežģīti braukšanas apstākļi var veidoties uz ceļiem ar grants segumu un zemāku uzturēšanas klasi, kas ziemā tiek uzturēti ar piebrauktu sniega kārtu. Gaisa temperatūrai strauji pazeminoties, izkususī sniega masa un ūdens sasals un veidosies ledus.

Valsts ceļu tīkls ziemā tiek uzturēts atbilstoši Ministru kabineta (MK) noteikumiem Par valsts un pašvaldību autoceļu ikdienas uzturēšanas prasībām un to izpildes kontroli.

Valsts autoceļi ir sadalīti piecās ziemas uzturēšanas klasēs – A (augstākā), B, C, D un E (zemākā) atkarībā no ceļu klasifikācijas, satiksmes intensitātes, seguma tipa, tehniskā stāvokļa, plānotā (pieejamā) finansējuma un sociālekonomiskās nozīmes. Autoceļu uzturēšana notiek prioritārā secībā, lielāko uzmanību pievēršot tiem ceļiem, kas ir visvairāk noslogoti un līdz ar to tiem ir augstāka (A un B) uzturēšanas klase.

Vairāk informācijas par valsts ceļu uzturēšanu ziemā šeit: https://lvceli.lv/celu-tikls/buvnieciba-un-uzturesana/celu-uzturesana/.

Par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem novērojumiem aicinām informēt VSIA Latvijas Valsts ceļi, zvanot pa diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, kā arī uzņēmuma kontos sociālās saziņas tīklos Twitter un Facebook. 

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Vernons 11.janvāris 2024 14:23
5 0 Atbildēt

Salti meli! Ceļš sauss, kā vasarā.

650 11.janvāris 2024 13:09
2 0 Atbildēt

Jā, Autovadītāj (cien.Loh).Mēs te uz Slīdenā Latvijas Valsts Ceļa neko nevienu preventīvu Pretslīdeno AntiLubrikācijas darbību nedarīsim- kad(ja) pienāks Vakars,tu tad pats p/sies kā tu māki.

0pis 11.janvāris 2024 13:28
1 0 Atbildēt

Neticu! Taurēju visiem kas priekšā velkās ar atļauto ātrumu, neskatoties ka spidometri melo. Jābrauc atļautais + 10!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Gandrīz 120 000 eiro – Mercedes-AMG GT 43 Coupe pārsteidz ar cenu (+ FOTO) 2

Mercedes-AMG nepatīkami pārsteidzis savas tehnikas entuziastus ar cenu, ko tas noteicis jaunajam GT 43 Coupe jau par bāzes modeli prasot gandrīz 120 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Vai Krievija jau pilna? – aprīlī kritušies Ķīnas auto pārdošanas apjomi 8

Krievijas mediji vēsta, ka aprīlī pieprasījums pēc populārākajiem Ķīnas autobūves produktiem krities, kas ražotājiem licis ķerties pie atlaidēm. Lasīt vairāk

 

Strīda par bruģi dēļ Liepāja var zaudēt Eiropas fondu naudu (+ VIDEO) 5

Liepājas centrā nekvalitatīvi bruģētas brauktuves posma dēļ ilgstoši turpinās savstarpēji strīdi – kurš pie tā vainojams. Ja līdz 1. jūnijam šo jautājumu neatrisinās, pašvaldība var zaudēt arī daļu Eiropas fondu līdzfinansējuma. Nesen saņemti jau trešās ekspertīzes rezultāti, taču vietvara joprojām nesniedz konkrētu atbildi, kam jāuzņemas atbildība. Lasīt vairāk

 

Sēlijas poligona attīstībā vēl daudz neskaidrību (+ VIDEO) 9

Latvija pirms diviem gadiem nolēma veidot jaunu militāro poligonu Sēlijā. Lai procesu paātrinātu, Saeima pirms gada pat pieņēma īpašu likumu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti