Pārceltais Nacionālā kausa Stendes posms notiks 10. septembrī

 

Foto: Māris Stiprais

LaMSF | 6.septembris 2023 10:50

Nelabvēlīgu laikapstākļu dēļ atceltais un uz vēlāku laiku pārceltais Talsu novada Stendē plānotais Nacionālā kausa motokrosā 6. posms notiks šo svētdien, 10. septembrī.

Sezonas sākumā sastādītajā kalendārā Stendes posms bija paredzēts 12. augustā, taču neprognozējamās dabas stihijas, kas uz to brīdi valdīja Latvijā, lika sacensību organizatoriem pārcelt šīs meistarsacīkstes uz septembri.

Nacionālā kausa nolikums atļauj šajās sacensībās piedalīties visu līmeņu motobraucējiem, kuri pēc meistarības un uzrādītā ātruma tiek sadalīti katrs savā braucienā un kategorijā. Stendē, tāpat kā citos Nacionālā kausa posmos tiks pārstāvētas šādas klases: MX50J, MX50V, MX65J, MX65V, MX85J, MX85V, Pitbike MX, MX A, MX B, MX C, MX D, MX Zero un MX PRO.

Divus posmus pirms sezonas noslēguma diezgan interesanta aina paveras MX PRO klases kopvērtējuma tabulā. Pašreizējais līderis ar 1028 punktiem ir Aleksis Araids (VV Moto Racing Team), aiz viņa otrajā tabulas ailītē ar 993 punktiem atrodas Rūdolfs Stankus (SG Action Ozolnieki), bet TOP3 ar 963 punktiem noslēdz Niks Bortiņš (Saldus motoklubs). Ļoti tuvu vadošajam trijniekam pietuvojies Andis Valts (Moto Mafia), kurš atlikušajos posmos noteikti, ka būs viena atslēgas figūrām cīņā par Nacionālā kausa goda pjedestālu MX PRO klasē.

MX A grupā kā līderis uz Stendi dodas Kristers Zemmers (VV Moto Racing Team), kurš šobrīd ir priekšā Jānim Riteram (GF Racing Team) un trešajā vietā esošajam bijušajam Latvijas izlases dalībniekam Nāciju kausā Artūram Līcītim (Saules sporta klubs).

MX B klasē, lai arī šobrīd vadošajā pozīcijā atrodas Gints Baldiņš (Saldus ActionSports/Dirtcore.lv) turpat punktu ziņā viņam pavisam blakus atrodas Ako Līdaks (Saules sporta klubs) un Māris Tilibs (Moto Mafia). Starp šiem trim vīriem, visticamāk, arī notiks galvenās cīņas par Nacionālā kausa uzvarētāja titulu.

Arī MX C grupā cīņa par uzvaru šajā sacensību seriālā nav beigusies. Šeit situācija ir daudz dramatiskāka kā pat MX B klasē. Šā brīža MX C grupas līderis ir Kristers Balandiņš (Saldus motoklubs), tikai septiņu punktu attālumā no viņa ir Markuss Ciršs (MX Ķekava), tāpat turpat blakus ir arī Sandris Geitus (MX Ādaži).

Pašā populārākajā no Nacionālā kausa klasēm MX D grupā izteikts favorīts ir Gatis Putniņš (AZ Moto), kurš punktu ziņā ir krietni priekšā otrajā vietā esošajam Jurijam Ļevdanskim (Jāņa Vintera Moto Team Riga), kā arī Sergejam Markovam, kurš šobrīd ir trešais. Ja galvenais pretendents uz titulu šajā klasē ir skaidrs, tad par otro un trešo vietu cīņa vēl ir ļoti aktuāla. Ļevdanskis no Markova pirms Stendes posma šķir tikai 3 punkti, tāpat uz šīm pozīcijām mērķē arī Dagnis Cinovskis (Saldus motoklubs) un Jānis Mačs (Kalsnava MB).

MX Zero klasē diezgan pārliecinošu sezonu aizvada Jānis Dūklavs – Dubrinieks (ML Moto), kurš no tuvākā sekotāja, sava komandas biedra indieša Šērona Rappai atrāvies par 80 punktiem. Sezonas kopvērtējuma trešajā ailītē atrodams Jāņa Ančupāna vārds (CAMK Latgale).

Pārējo Nacionālā kausa klašu kopvērtējuma tabulas var atrast šeit: www.beta.speedhive.com

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Fisker Ocean – par gandrīz 70 000 dolāru pirkto elektroauto noraksta neliela negadījuma dēļ 4

Elektriskā Fisker Ocean redzama neliela skramba, taču automašīnu salabot nevar un 69 000 dolāru vērtais pirkums jānoraksta. Lasīt vairāk

 

Kāpēc brauciens ar jauno elektrovilcienu daudziem izrādījies sāpīgs vai pat neiespējams? (+ VIDEO) 8

Vilcieni ir, peronu nav - ziemā pieredzētās grūtības nav vienīgais ar ko nākas saskarties tiem pasažieriem, kas vēlas izmantot jaunos vilcienus. Lasīt vairāk

 

Militāro mācību laikā vakar ceļu satiksmes negadījumā miris karavīrs 3

16. maijā, militāro mācību laikā ceļu satiksmes negadījumā, gūstot traumas, kas nav savietojamas ar dzīvību, miris Nacionālo bruņoto spēku karavīrs. Uz notikuma vietu nekavējoties izsaukts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, Valsts policija un Militārā policija. Pēc Nacionālo bruņoto spēku komandiera pavēles konkrēto militāro mācību norise pārtraukta. Lasīt vairāk

 

Arī elektrību. Rīgā atklāta pirmā Neste elektroauto uzlādes stacija (+VIDEO) 3

Latvijā vadošais degvielas tirgotājs Neste paplašina piedāvājumu un atklāj pirmo 100% atjaunojamās elektrības uzlādes staciju Neste My Renewable Charge Rīgā, Lucavsalas degvielas uzpildes stacijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti