Pauls Jonass: “Izdevās trīs stabili braucieni”

 

Foto: MXGP.com

LaMSF | 8.aprīlis 2024 13:24

6. un 7. aprīlī Itālijā, Sardīnijā “Riola Sardo” mototrasē aizvadīts Pasaules čempionāta trešais posms un EMX125 klasei Eiropas čempionāta pirmais posms motokrosā.

MXGP klasē divu finālbraucienu summā pārliecinošu uzvaru ar 50 punktiem izcīnīja Jorge Prado, otrais ar 44 punktiem bija Tim Gajser, bet trešais Jeffrey Herlings, kurš ieguva 40 punktus. Pauls Jonass ar iegūtiem 34 punktiem palika ceturtajā pozīcijā.

Pēc sacensībām Pauls Jonass (“Standing Construct Honda MXGP team”) pastāstīja, ka kopumā sacensības Itālijā bija ļoti labas. Ar tām sportists ir apmierināts. “Izdevās trīs stabili braucieni. Nedaudz žēl par to kļūdu pirmajā braucienā, kad 4 vai 5 apļus pirms beigām piedzīvoju nelielu kritienu un pazaudēju vienu pozīciju. Finālbraucienos varēju būt ceturtais un ceturtais..” saka Pauls Jonass.

Kvalifikācijā un pirmajā braucienā viņš finišēja kā piektais, otrajā braucienā ceturtais un kopsummā 4. vieta. “Tas man ir ļoti labs rezultāts šajā trasē. Kopumā jūtos ļoti labi gan fiziski, gan braucot ar motociklu. Gatavojoties svētdienas braucienam, veicām amortizācijas uzlabojumus, tas palīdzēja iegūt labāku komfortu un pārliecību. To varēja redzēt arī manā braukšanā. Veiksmīgas sacensības. Dodos uz Beļģiju, tur gatavošos nākamajām sacensībām, kas jau šajā nedēļas nogalē notiks Itālijā,” tā Pauls Jonass.

Pēc pirmajiem trīs pasaules čempionāta posmiem motokrosā, kopvērtējuma līderis ir Jorge Prado (174 punkti), otrais Tim Gajser (157 punkti), bettrešais Jeffrey Herlings (125 punkti). Pauls Jonass (113 punkti) ieņem piekto pozīciju.

Tomass Šileika (“Saldus motoklubs”), kurš startēja MXGP klasē, no sacensībām izstājās.

Eiropas čempionātā EMX125 klasē Markuss Ozoliņš (privāti) pirmajā finālbraucienā ierindojās 5. vietā un otrajā braucienā 15. vietā, kopvērtējumā izcīnot 9. vietu.

“Sestdien, brīvajos treniņos uzrādīju trešo labāko apļa laiku. Pa dienu jutos labi, bija +30 grādu liels karstums. Kvalifikācijā biju saspringts, uzrādīju sesto ātrāko apļa laiku,” saka Markuss Ozoliņš.

Pirmā brauciena startā sportists ieskrēja barjerā, tāpēc aizbrauca kā pēdējais, bet pirmajā aplī konkurentus sanāca ātri sadzīt. “Pēc otrā apļa biju jau aizcīnījies līdz 10. vietai. Tas atviegloja manu braucienu. Pēc tam jau aizcīnījos līdz 4. vietai, tad līkumā nokritu un finišēju piektais,” saka Markuss Ozoliņš.

Svētdien, EMX125 klasēm notika otrs finālbrauciens. “Starts bija labs, bet līkumā piedzīvoju kritienu un atkal aizbraucu kā pēdējais. Brauciena laikā aizcīnījos līdz 20. vietai. Pēc otrā kritiena ierindojos 15. vietā. Šis brauciens nebija tas labākais, zinu, ka varu cīnīties par TOP5, bet mēdz notikt arī šādi,” saka Markuss Ozoliņš.

Tomasam Šaicānam (“Saldus motoklubs”) EMX125 klasē 37. vieta.

MXGP rezultāti: https://results.mxgp.com/mxgp/standings.aspx

EMX125 rezultāti: https://results.fim-europe.eu/event/Italy,Riola-Sardo,2024-04-07/Motocross-European-Championships-EMX-125-1620/merge/Championship-Standings-10372

Nākamais Pasaules čempionāta ceturtais posms un Eiropas čempionāta (EMX125 un EMX250) otrais posms motokrosā norisināsies 14. aprīlī Itālijā, Trentino, “Pietramurata” mototrasē.

Pasaules čempionāta devītais un Eiropas čempionāta (EMX125 un EMX250) sestais posms motokrosā notiks 8. - 9. jūnijā Latvijā, Ķegumā mototrasē.

Foto: MXGP.com

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kā apdzīt, ja nevar apdzīt? (+ VIDEO) 4

Viens no kravas auto vadītājiem vairāku kilometru garumā cenšas apdzīt priekšā braucošo kravinieku, taču tas izdodas vien pēdējā epizodē gandrīz izraisot sadursmi ar vieglo automobili. Lasīt vairāk

 

Motoreļļas izvēle vecākiem dzinējiem: vai biezāka būs labāka? 3

Vai esi dzirdējis gadījumus, kad autovadītāji paši vai mehāniķi pēc saviem ieskatiem nolemj nomainīt ierasto motoreļļu uz “biezāku”? Saskaņā ar senām teorijām un dažu mehāniķu nelokāmo pārliecību šāds solis paildzina dzinēja kalpošanas laiku, turklāt mazina motoreļļas patēriņu automašīnām, kuru nobraukums pārsniedz 100 000 km. Lasīt vairāk

 

Volvo lielākais un mazākais krosovers tiekas triecientestos (+ VIDEO) 2

Volvo sarīkojis drošības testus, savas krosoveru līnijas lielākajam un mazākajam modelim liekot triekties vienam pret otru. Lasīt vairāk

 

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO) 2

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti