Latviešu motosportisti aizvadījuši Trentīno posmu motokrosā, Pauls Jonass MXGP izcīna devīto vietu

 

Foto: MXGP

LaMSF | 15.aprīlis 2024 16:15

13. un 14. aprīlī Itālijā, Trentīno, “Pietramurata” mototrasē aizvadīts Pasaules čempionāta ceturtais posms un Eiropas čempionāta otrais posms motokrosā. Šajā posmā startēja septiņi latviešu motosportisti.

Pauls Jonass (“Standing Construct Honda MXGP team”) MXGP klasē divu braucienu summā izcīnija 9. vietu. Pēc četriem MXGP posmiem, kopvērtējumā saglabājot 5. vietu.

Pēc posma Pauls Jonass atzina, ka šī nedēļas nogale motokrosā nebija tā veiksmīgākā, jo īpaši svētdiena. “Sestdien, kvalifikācijas braucienā jutos ļoti labi. Lielu laiku pavadīju ceturtajā pozīcijā. Braucot nedaudz piesardzīgāk, pazaudēju braukšanas ritmu, tad Jeremy Seewer un Jeffery Herlings mani apdzina. Kvalifikācijā finišēju sestais. Svētdien, finālbraucienos nenoķēru labu braukšanas ritmu. Vairāk vai mazāk cīnījos ar trasi un nedaudz pats ar sevi. Kopumā divi stabili braucieni, protams, ne tādi kādus gribēju. Punkti kopvērtējumam ir iegūti. Jāturpina tikai strādāt, lai nākošajos posmos rādītu vēl labāku sniegumu trasē,” tā Pauls Jonass.

Sestdien, EMX250 klasē vislabāko kvalifikācijas brauciena rezultātu uzrādīja Kārlis Alberts Reišulis (“VRT Yamaha Racing”), kurš kvalifikācijā izcīnīja pirmo vietu. Pirmajā braucienā pēc pirmā apļa kritieniem, sportists braucienu uzsāka no beigām un finišēja 13.vietā. Otrajā braucienā Kārlis Alberts Reišulis bija vadībā, tad tika apsteigts un pāris apļus līdz finišam bija otrajā vietā. Notika tehniska ķibele un apstājās motocikls, tā arī otrā brauciena finišu nesasniedza. Kārlis Alberts  Reišulis pastāstāstīja, ka kopumā braukšana bija laba, tikai šoreiz abos braucienos viņš piedzīvoja visādas neveiksmes. “Trase man patika. Tā bija sarežģīta un grūta, kā arī bija karsti. Ja nebūtu bijušas šīs tehniskās ķibeles un starpgadījumi, tad kopumā būtu bijušas labas sacensības Itālijā,” saka Kārlis Alberts Reišulis, kurš šoreiz kopvērtējumā ierindojās 18. vietā.

Mairis Pumpurs (“MX Moduls”) kvalifikācijā ierindojās 12. vietā. Pirmajā braucienā pēc laba starta cīnījās starp TOP20 sportistiem un finišēja 21. vietā. Otrā brauciena startā Mairis Pumpurs piedzīvoja smagu kritienu un braucienu neturpināja. Edvards Bidzāns (“KMP HONDA RACING TEAM POWERED BY KRETTEK”) ierindojās 24. vietā. Rauls Blumfelds (“Saldus motoklubs”) Sacensībām nekvalificējās, bet Jānis Mārtiņš Reišulis (“VRT Yamaha Racing”) ceļa savainojuma dēļ šajā posmā nestartēja.

EMX125 klasē Markuss Ozoliņš (privāti) kvalifikācijā izcīnija 4. vietu. Pirmajā braucienā 37. vietā un otrajā braucienā finišēja astotais. Divu braucienu kopsumā 13. vieta, bet Tomass Šaicāns (“Saldus motoklubs”) kvalifikācijā ieridnojās  6. vietā, pirmajā braucienā 21. vietā un otrajā - 37. vieta.

Nākamais Pasaules čempionāta piektais un Eiropas čempionāta trešais posms motokrosā notiks 5. maijā, Portugālē, “Agueda” mototrasē.

Atgādinām, ka 8. - 9. jūnijā Latvijā, Ķegumā mototrasē “Zelta Zirgs” norisināsies Pasaules čempionāta devītais un Eiropas čempionāta (EMX125 un EMX250) sestais posms motokrosā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kā apdzīt, ja nevar apdzīt? (+ VIDEO) 4

Viens no kravas auto vadītājiem vairāku kilometru garumā cenšas apdzīt priekšā braucošo kravinieku, taču tas izdodas vien pēdējā epizodē gandrīz izraisot sadursmi ar vieglo automobili. Lasīt vairāk

 

Motoreļļas izvēle vecākiem dzinējiem: vai biezāka būs labāka? 3

Vai esi dzirdējis gadījumus, kad autovadītāji paši vai mehāniķi pēc saviem ieskatiem nolemj nomainīt ierasto motoreļļu uz “biezāku”? Saskaņā ar senām teorijām un dažu mehāniķu nelokāmo pārliecību šāds solis paildzina dzinēja kalpošanas laiku, turklāt mazina motoreļļas patēriņu automašīnām, kuru nobraukums pārsniedz 100 000 km. Lasīt vairāk

 

Volvo lielākais un mazākais krosovers tiekas triecientestos (+ VIDEO) 2

Volvo sarīkojis drošības testus, savas krosoveru līnijas lielākajam un mazākajam modelim liekot triekties vienam pret otru. Lasīt vairāk

 

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO) 2

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti