Aceman – trešais modelis ar elektropiedziņu Mini aptverē (+ FOTO)

 

Foto: Mini

iAuto | 29.aprīlis 2024 10:31

Britu autoražotājs Mini pievienojis savam modeļu piedāvājuma kompakto krosoveru Aceman, kas kļūs par trešo modeli ar pilnībā elektrisku piedziņu.

4,07 m garais Mini Aceman nostāsies pa vidu Cooper (3,86 m) un Countryman (4,43 m), tiks ražots Ķīnā un būs pieejams divās versijās. Sākuma versija Aceman E iegūs priekšā novietotu 184 Zs (290 Nm) elektromotoru un spēs paātrināties līdz simtam 7,9 sekundēs, bet akumulators ar 42,5 kilovatstundu jaudu nodrošinās 310 kilometrus nobraukuma WLTP ciklā.

Dārgākā un jaudīgākā versija Aceman SE iegūs spēka agregātu ar 218 Zs jaudu (310 Nm), kā arī 54,2 kWh akumulatoru, kas no nulles līdz simts kilometriem stundā ļauj paātrināties 7,1 sekundē un bez papildu uzlādes nobraukt līdz 406 kilometriem. Pirmajā gadījumā automašīnas maksimālais ātrums ir 160, otrā – 170 kilometri stundā, bet patēriņš: 14,-14,9 un 13,9-14,8 kilovatstundas uz 100 km. Atkarībā no modifikācijas Aceman atbalsta uzlādi ar maiņstrāvu ar jaudu 11 kilovati vai līdzstrāvu ar jaudu 75/95 kilovati. Tas nozīmē, ka pie ātrās uzlādes iekārtas pietiek ar 30 minūtēm, lai enerģijas krājumus papildinātu no 10 līdz 80 procentiem.

Aceman ir apveltīts ar piecvietīgu salonu un 300-1005 litru ietilpības bagāžnieku, Mini modeļiem raksturīgo OLED multivides ekrānu 240 mm diametrā, pilnvērtīgu balss palīgu, ko papildina avatārs stilizēta Mini vai figūriņas Spike izskatā. Komplektā arī panorāmas jumts, komforta apgaismojums ar dažādām iespējām, tostarp divu projektoru veidotiem gaismas rakstiem (8 varianti) uz priekšējā paneļa, pagriežams slēdzis braukšanas režīmu izvēlei, bet par piemaksu var pasūtīt Remote Parking, kas ļauj automašīnu novietot stāvvietā ar viedtālruņa palīdzību vai Digital Key Plus, kas viedtālruni pārvērš par automašīnas atslēgu.

Aceman pārdošanas sākums Eiropā ir paredzēts šī gada rudenī. Cenas Eiropā: 34 900 un 38 900 eiro attiecīgi par Aceman E un Aceman SE.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

0,013 procenti – kura Eiropas valsts no e-mobilitātes “turas pa gabalu” 1

Saskaņā ar Eurostat datiem vieglo elektriskās piedziņas transportlīdzekļu daļa Eiropā līdz 2022.gada beigām bija sasniegusi 0,7 procentus. Vācija ir starp līderiem, taču ir valstis, kur e-mobilitāte vēl nav tikusi pat līdz bērnu autiņiem. Lasīt vairāk

 

Jaunpienācēji auto tirgū: vai tiem var uzticēties?

Tikai divos vai trīs gados Eiropas auto tirgū parādījušies daudzi iepriekš nedzirdēti ražotāji no Āzijas. Šīs kompānijas galvenokārt koncentrējas uz elektrisko piedāvājumu. Aziāti prot pārsteigt ar iespaidīgiem tehniskajiem parametriem, tehnoloģijām un to visu piedāvā par salīdzinoši zemu cenu. Bet kā ir ar kvalitāti un uzticamību? Lasīt vairāk

 

Prezentēts jaunais Rolls-Royce Cullinan (+ FOTO) 3

Britu luksuss automobiļu ražotājs Rolls-Royce modernizējis krosoveru Cullinan. Automašīnai pamainīti eksterjera un interjera elementi, V12 motors paliek. Lasīt vairāk

 

Bentley pārtrauks V8 modeļu ražošanu; pasaulē varētu būt vairāk nekā 53 000 šādu Bentley (+ FOTO) 12

Britu luksuss automašīnu ražotājs pamazām atsakās no saviem leģendārajiem dzinējiem, kas ilgus gadus bija viens no svarīgākajiem elementiem Bentley automobiļu konstrukcijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti