Brauc trīs promiļu reibumā: policija aiztur smagi iereibušus kravas auto un elektrovelosipēda vadītājus 3

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 27.aprīlis 2024 8:49

Uz Jelgavas šosejas aiztur kravas automašīnas vadītāju trīs promiļu reibumā, bet Imantā policijai nācās aizturēt vīrieti, kurš šādā reibumā brauca ar elektrovelosipēdu.

24.aprīlī ap plkst.10 kāds iedzīvotājs, kurš pārvietojās pa autoceļu virzienā no Rīgas uz Jelgavu, pamanīja kravas automašīnu ar piekabi, kuras vadītājs brauca ļoti nepārliecinoši.

Aculiecinieks sazinājās ar Valsts policiju, informējot par aizdomīgo spēkratu, kā arī virzienu, kurā tas dodas, sniegto informāciju apstiprinot ar video materiālu, kas pierādīja nepārliecinošo transportlīdzekļa vadību.

Pēc neilga laika policisti kravas automašīnas vadītāju atrada un, veicot pārbaudi, vadītājam tika konstatēts 3,16 promiļu liels alkohola reibums.

Par šo pārkāpumu sākts kriminālprocess. Par šādu pārkāpumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, probācijas uzraudzību, sabiedrisko darbu, vai naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

2022.gada novembrī stājās spēkā grozījumi Krimināllikumā, kas paredz kriminālatbildību par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija pārsniedz 1,5 promiles.

Tāpat kriminālatbildība paredzēta par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, atrodoties narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē.

Tāpat tiek konfiscēts transportlīdzeklis, ja īpašnieks to vadījis stiprā reibumā vai atteicies no apreibinošo vielu klātbūtnes organismā pārbaudes. Gadījumos, ja reibumā vadītais transportlīdzeklis pieder citai personai, tad no vainīgās personas piedzen pilnu vai daļēju šī transportlīdzekļa vērtību.

Likumsargi Imantā aiztur elektrovelosipēda vadītāju teju trīs promiļu reibumā

Likumsargi Imantā aizturējuši elektrovelosipēda vadītāju teju trīs promiļu reibumā, aģentūru LETA informēja Rīgas pašvaldības policija (RPP).

23.aprīļa vakarā RPP darbinieki, patrulējot Imantas apkaimē, ievēroja vīrieti, kurš nepārliecinoši brauca ar elektrovelosipēdu. Pamanot likumsargus, vīrietis pameta savu braucamrīku un metās bēgt.

Tomēr vīrietim bēgšanas mēģinājums neizdevās, un jau pavisam drīz policijas darbinieki netālajos apstādījumos viņu panāca. Sarunas laikā ar likumsargiem vīrietis uzvedās bravūrīgi un agresīvi, mēģinot atkārtoti pamest notikuma vietu. Tomēr tas nesekmējās, jo vīrietis bija smagā alkohola reibumā, neturējās kājās un, sperot soļus, uzreiz zaudēja līdzsvaru un nokrita.

Ņemot vērā vīrieša uzvedību un atkārtoto mēģinājumu bēgt, viņš tika aizturēts. Lai nomierinātu personu, tika pielietots fizisks spēks un speclīdzeklis - roku dzelži. Uz notikuma vietu tika izsaukti Valsts policijas darbinieki, kas pārņēma darbu notikuma vietā.

Aizturētā vīrieša izelpā vēlāk pārbaudē konstatētas aptuveni 2,59 promiles alkohola.

Par elektrovelosipēda vadīšanu reibumā, ja tas pārsniedz 1,5 promiles, piemēro naudas sodu elektrovelosipēda vadītājam 170 eiro apmērā.

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
uupis 29.aprīlis 2024 10:09
3 0 Atbildēt

Lisapēdistam robs budžetā! Būs jāpārslēdzas uz Preiļu dzidro!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Divi džigiti ar ZILiem nesadala ceļu; liktenis žēlo (+ VIDEO) 1

Divi kirgīzu džigiti ar padomjlaiku ZIL kraviniekiem nesadala ceļu un viens no kraviniekiem ietriecas brauktuves atdalošajās barjerās. No šī ZIL priekšpuses maz kas paliek pāri, taču trieciens šoferi izmet uz ielas un viņš paliek šķietami neskarts. Lasīt vairāk

 

80 500 eiro - elektriskais Cadillac jau Eiropā (+ FOTO) 7

Pilnībā elektriskais Cadillac Lyriq sper pirmos soļus Eiropā. Automašīna jau pieejama dažos tirgos, tostarp Vācijā, kur tās cena būs vismaz 80 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pilots, kurš uz Tallinas šosejas veica avārijas nosēšanos, ir pieredzējis instruktors (+ VIDEO) 12

Sestdien uz Tallinas šosejas avārijas nosēšanos veica privātā lidmašīna. Tās pilots ārkārtas situācijā rīkojies pareizi. Lasīt vairāk

 

Seat ar rekordlieliem ienākumiem pirmajā ceturksnī 7

Spānijas autoražotājs 2024.gadu iesācis teicami, pirmajā ceturksnī nopelnot 226 miljonus eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti