Tukumā kravas automobiļa vadītājs 3,16 promiļu reibumā izraisa ceļu satiksmes negadījumu un pamet notikuma vietu 2

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 12.aprīlis 2024 14:13

Tukumā kravas automobiļa vadītājs 3,16 promiļu alkohola reibumā izraisījis ceļu satiksmes negadījumu un pametis notikuma vietu, aģentūru LETA informēja Valsts policijas pārstāve Rūta Strautniece.

10.aprīlī plkst.16.39 kāds kravas automašīnas vadītājs Tukumā, vadot spēkratu sakabē ar puspiekabi pa Jelgavas ielu virzienā no Alīnes ielas uz Zemgales ielu, nenoskaidrotu apstākļu dēļ veica nogriešanās manevru, nobrauca no ceļa braucamās daļas un uzbrauca ceļa aizsargbarjerai, bojājot to. Pēc notikušā transportlīdzekļa vadītājs aizbrauca no notikuma vietas, neziņojot par notikušo Valsts policijai likumā noteiktajā kārtībā.

Valsts policijā 10.aprīlī plkst.17.32 tika saņemta informācija no kāda iedzīvotāja, kurš pamanījis nepārliecinoši vadītu kravas automašīnu, kas esot radījis bažas par šofera veselības stāvokli.

Policija nekavējoties devās iedzīvotāja norādītajā virzienā un pulksten 17.45 Tukuma novada Sēmes pagastā uz autoceļa Rīga-Ventspils policijas amatpersonas panāca aizdomīgo kravas automašīnas vadītāju, par kuru iepriekš ziņoja vērīgais iedzīvotājs.

Apturot minēto transportlīdzekli, konstatēts, ka pie stūres sēdies kāds 1976.gadā dzimis vīrietis spēcīgā alkohola reibumā. Pārbaudot alkohola koncentrāciju asinīs, noskaidrots, ka vadītājs ir 3,16 promiļu stiprā alkohola reibumā.

Par šo pārkāpumu pret transportlīdzekļa vadītāju sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 262.panta 11.daļas - par transportlīdzekļa vadīšanu, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles. Par šādu pārkāpumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
rupicii 12.aprīlis 2024 17:19
1 0 Atbildēt

viņš bija skaidrā. pēc tam nodzērās pārdzīvojot pa apskramb

ato barjeru.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Kā apdzīt, ja nevar apdzīt? (+ VIDEO) 4

Viens no kravas auto vadītājiem vairāku kilometru garumā cenšas apdzīt priekšā braucošo kravinieku, taču tas izdodas vien pēdējā epizodē gandrīz izraisot sadursmi ar vieglo automobili. Lasīt vairāk

 

Motoreļļas izvēle vecākiem dzinējiem: vai biezāka būs labāka? 4

Vai esi dzirdējis gadījumus, kad autovadītāji paši vai mehāniķi pēc saviem ieskatiem nolemj nomainīt ierasto motoreļļu uz “biezāku”? Saskaņā ar senām teorijām un dažu mehāniķu nelokāmo pārliecību šāds solis paildzina dzinēja kalpošanas laiku, turklāt mazina motoreļļas patēriņu automašīnām, kuru nobraukums pārsniedz 100 000 km. Lasīt vairāk

 

Volvo lielākais un mazākais krosovers tiekas triecientestos (+ VIDEO) 2

Volvo sarīkojis drošības testus, savas krosoveru līnijas lielākajam un mazākajam modelim liekot triekties vienam pret otru. Lasīt vairāk

 

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO) 2

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti