Aizvadīts pārceltais Nacionālā kausa posms Stendē

 

Foto: Māris Stiprais

LaMSF | 11.septembris 2023 8:36

Svētdien, 10. septembrī, Talsu novada Stendē aizvadīts pārceltais sestais no septiņiem plānotajiem Nacionālā kausa posmiem motokrosā.

Sezonas sākumā sastādītajā kalendārā Stendes posms bija paredzēts 12. augustā, taču neprognozējamās dabas stihijas, kas uz to brīdi valdīja Latvijā, lika sacensību organizatoriem pārcelt šīs meistarsacīkstes uz septembri.

Kā paredz nolikums, Nacionālā kausa sacensībās piedalās visu līmeņu motobraucējiem, kuri pēc meistarības un uzrādītā ātruma tiek sadalīti katrs savā braucienā un kategorijā. Stendē, tāpat kā citos Nacionālā kausa posmos tika pārstāvētas šādas klases: MX50J, MX50V, MX65J, MX65V, MX85J, MX85V, Pitbike MX, MX A, MX B, MX C, MX D, MX Zero un MX PRO. 

Pašā prestižākajā šo sacensību MX Pro klasē uzvaras laurus plūca “Rodeo MX” kluba pārstāvis Uldis Freibergs, kurš bija ātrākais pilots trasē abos braucienos. Otro vietu Stendē izcīnīja Tomass Šaicāns (Saldus motoklubs), bet dienu kā trešais noslēdza Harijs Suharževskis (MK ASB).

MX A grupā divu braucienu summā uzvarēja Dāvis Krūmiņš (Saules sporta klubs), kurš sacensību apritē atgriezies pēc savainojumu izārstēšanas. Aiz Krūmiņa otro pozīciju ieņēma Jānis Riters (GF Racing Team), bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Ralfs Vindigs (Motokurzeme).

MX B klasē labāko trijnieks sekojošs – Hugo Heinrihsons (VV Moto Racing Team), Rinalds Herings (Saldus motoklubs), Mareks Birziņš (Tukuma motoklubs). Savukārt MX C grupā TOP3 vietu sadalījums tāds – Sandris Geitus (MX Ādaži), Haralds Bērziņš (Saules sporta klubs), Kristaps Putniņš (Moto AZ).

Pašā viskuplāk pārstāvētajā MX D klasē, kurā pie starta barjeras stājās 52 sportisti, triumfēja Krists Kalvis Kaminskis (MX Druvas), otrajā vietā ierindojās Reinis Girgensons, bet labāko trijnieku noslēdza Pēteris Jaundžeikars.

MX Zero klasē uzvarēja Jānis Ančupāns (CAMK Latgale), otrais palika Jānis Dūklavs Dubrinieks (ML Moto), bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Erlends Bērziņš.

Noslēdzošais Nacionālā kausa posms motokrosā paredzēts 23. septembrī, kas notiks Siguldā.

Pārējie NK Stendes posma TOP3 rezultāti:

MX50 Jaunākie

  1. Bruno Geitus (AMK Bieriņi)
  2. Ralfs Siks (Xskill Racing Team)
  3. Noels Ballods – Nagradovs (AMK Bieriņi)

MX50 Vecākie

  1. Leo Veinbergs (AMK Bieriņi)
  2. Roberts Vanags (AMK Bieriņi)
  3. Markuss Rode (AMK Bieriņi)

MX65 Jaunākie

  1. Patriks Cīrulis (MX Moduls)
  2. Martins Cīrulis (IK Auseklis)
  3. Aleksa Mauriņa (MX Saldus)

MX65 Vecākie

  1. Ričards Jurčenko (IK Auseklis)
  2. Georgs Fridrihsons (Motosports Racing Team)
  3. Dominiks Sēlis (CAMK Latgale)

MX85 Jaunākie

  1. Gregs Laguta
  2. Sebastians Olsens (Rodeo MX)
  3. Edvards Prialgauskis (AMK Bieriņi)

MX85 Vecākie 

  1. Adrians Drozds (CAMK Latgale)
  2. Karls Tēsalu
  3. Ramuss Aviks

Pitbike MX

  1. Ričards Dambergs (Saldus ActionSports/Dirtcore.lv)
  2. Ralfs Zemītis
  3. Jurijs Sigajevs (Saldus motoklubs)
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Fisker Ocean – par gandrīz 70 000 dolāru pirkto elektroauto noraksta neliela negadījuma dēļ 6

Elektriskā Fisker Ocean redzama neliela skramba, taču automašīnu salabot nevar un 69 000 dolāru vērtais pirkums jānoraksta. Lasīt vairāk

 

Kāpēc brauciens ar jauno elektrovilcienu daudziem izrādījies sāpīgs vai pat neiespējams? (+ VIDEO) 8

Vilcieni ir, peronu nav - ziemā pieredzētās grūtības nav vienīgais ar ko nākas saskarties tiem pasažieriem, kas vēlas izmantot jaunos vilcienus. Lasīt vairāk

 

Militāro mācību laikā vakar ceļu satiksmes negadījumā miris karavīrs 3

16. maijā, militāro mācību laikā ceļu satiksmes negadījumā, gūstot traumas, kas nav savietojamas ar dzīvību, miris Nacionālo bruņoto spēku karavīrs. Uz notikuma vietu nekavējoties izsaukts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, Valsts policija un Militārā policija. Pēc Nacionālo bruņoto spēku komandiera pavēles konkrēto militāro mācību norise pārtraukta. Lasīt vairāk

 

Arī elektrību. Rīgā atklāta pirmā Neste elektroauto uzlādes stacija (+VIDEO) 3

Latvijā vadošais degvielas tirgotājs Neste paplašina piedāvājumu un atklāj pirmo 100% atjaunojamās elektrības uzlādes staciju Neste My Renewable Charge Rīgā, Lucavsalas degvielas uzpildes stacijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti