Vai Latvijas čempiona titula liktenis 125cc klasē izšķirsies starp Šaicānu un Kokinu?

 

Foto: Māris Stiprais

LaMSF | 14.septembris 2023 8:52

Ļoti spraigas cīņas trasē gaidāmas šo svētdien Latvijas motokrosa čempionāta pēdējā posmā Cēsīs starp Tomasu Šaicānu un Markuss Kokins, kuri ir galvenie pretendenti uz Latvijas čempiona titulu 125cc klasē. Tāpat iespēju iegūt titulu šajā klasē vēl joprojām saglabā Raivo Laicāns, Markuss Ozoliņš un Ričards Pāts no Igaunijas.

Pirms ieskatāmies notiekošajā Latvijas čempionāta sezonas kopvērtējuma tabulā Junioru klasēs, jāņem vērā viens nolikuma ieraksts: Latvijas čempionāta MX65, MX85 un MX125 klasei individuālajā ieskaitē tiek vērtēti 10 labākie braucieni neatkarīgi no posma skaita. No kā izriet, ka Cēsu posms dažās klasēs var nest negaidītus pavērsienus sportistu izkārtojumā.

Bet, ja mēs šobrīd nepieturamies pie šī punkta un summējam visus aizvadītajos sešos posmos iegūtos punktus, tad vienu posmu pirms sezonas noslēguma 125cc klasē līderis ir “Saldus motokluba” pārstāvis Tomass Šaicāns, kurš savainojuma dēļ izlaidis vienu posmu, startējot tikai piecos. Tikai piecu punktu attālumā no Šaicāna atrodas Markuss Kokins (MX Moduls), kurš neskatoties uz tehniskas dabas ķibelēm divos posmos aizvada salīdzinoši stabilu sezonu.  Diemžēl zelta medaļa katrā klasē ir tikai viena, līdz ar to sportisti apzinās uz viņiem liktās likmes. Jāpiezīmē, ka šie braucēji jau sezonas sākumā viens otru identificēja kā principiālākos konkurentus uz Latvijas čempiona titulu.

Tāpat vēl nav izšķirts 125cc klases bronzas medaļas liktenis. Uz šo godalgoto vietu ir vairāki pretendenti, taču skatoties pēc šā brīža situācijas punktu tabulā, vistuvāk goda pjedestālam sezonas kopvērtējumā ir Raivo Laicāns (AMK Bieriņi) un Markuss Ozoliņš (MX Moduls). Viņus šķir tikai 4 punkti. Tāpat cīņā par bronzu var iejaukties igaunis Ričards Pāts, Alberts Knapšis (F.F.F. sporta klubs), Kaspars Uibu un Romeo Pikands.

Dažu soļu attālumā no zelta medaļas MX2 Junioru klasē ir Ralfs Vindigs (Motokurzeme), kuru līdz titulam šķir 21 punkts. Respektīvi, Cēsīs uzvarot vai ierindojoties otrajā vietā pirmajā braucienā viņš jau priekšlaicīgi var sev nodrošināt uzvaru sezonas kopvērtējumā. Protams, svētkiem vēl nav pamata, jo arī Robins Krūse no Igaunijas saglabā cerības pacīnīties par augstākā kaluma godalgu šajā Latvijas čempionāta sezonā. Tiesa, Krūsa iespējas iegūt zeltu vairāk raksturojamas kā teorētiskas. Igaunim vairāk jāuztraucas par otrās pozīcijas noturēšanu, jo tikai sešu punktu attālumā no viņa ir  Emīls Solovjevs (Kristera Serģa motoklubs).

Toties MX85 klasē čempiona vārds jau ir zināms. Šādā statusā uz Latvijas čempionāta pēdējo posmu dosies Jēkabs Hudolejs no “Kristera Serģa motokluba”, kurš zelta medaļu sezonas kopvērtējumā sev nodrošināja jau Madonā. Kamēr Jēkabs Cēsu posmu varēs baudīt bez satraukuma, tikmēr cīņā par goda pjedestāla atlikušajām vietām iesaistīsies Adrians Drozds (CAMK Latgale), Artūrs Vinters (KTM Motofavorīts) un Sebastians Olsens (Rodeo MX). Tāpat vēl teorētiskas iespējas latviešiem svētkus pabojāt ir igaunim Enriko Peilmanam, kurš dažādu veiksmes sakritību dēļ vēl var iespraukties trijniekā.

Prognozējams, ka MX65 klasē galvenās cīņas par Latvijas čempiona titulu būs starp brāļiem Cīruļiem. Pašreiz sacensību līderis ar 264 punktiem ir Martins (IK Auseklis), taču par 12 punktiem mazāk ir viņa dvīņu brālim, šā gada pasaules čempionam Patrikam (MX Moduls). Nav tā , ka Cīruļi ir vienīgie, kuri pretendē uz Latvijas zeltu MX65 klasē, viņus pārsteigt un apdraudēt mēģinās arī igaunis Gregors Lotuss un Rainers Grasis (Sporta klubs “Elkšņi”), kuri visas sezonas garumā ir bijuši Cīruļu sīvākie konkurenti.

Latvijas motokrosa čempionāta posmu no Cēsīm visas dienas garumā tiešraidē varēs verot TV kanālā “Best4Sport TV”.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Fisker Ocean – par gandrīz 70 000 dolāru pirkto elektroauto noraksta neliela negadījuma dēļ 3

Elektriskā Fisker Ocean redzama neliela skramba, taču automašīnu salabot nevar un 69 000 dolāru vērtais pirkums jānoraksta. Lasīt vairāk

 

Kāpēc brauciens ar jauno elektrovilcienu daudziem izrādījies sāpīgs vai pat neiespējams? (+ VIDEO) 8

Vilcieni ir, peronu nav - ziemā pieredzētās grūtības nav vienīgais ar ko nākas saskarties tiem pasažieriem, kas vēlas izmantot jaunos vilcienus. Lasīt vairāk

 

Militāro mācību laikā vakar ceļu satiksmes negadījumā miris karavīrs 3

16. maijā, militāro mācību laikā ceļu satiksmes negadījumā, gūstot traumas, kas nav savietojamas ar dzīvību, miris Nacionālo bruņoto spēku karavīrs. Uz notikuma vietu nekavējoties izsaukts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, Valsts policija un Militārā policija. Pēc Nacionālo bruņoto spēku komandiera pavēles konkrēto militāro mācību norise pārtraukta. Lasīt vairāk

 

Arī elektrību. Rīgā atklāta pirmā Neste elektroauto uzlādes stacija (+VIDEO) 3

Latvijā vadošais degvielas tirgotājs Neste paplašina piedāvājumu un atklāj pirmo 100% atjaunojamās elektrības uzlādes staciju Neste My Renewable Charge Rīgā, Lucavsalas degvielas uzpildes stacijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti