Šaicāns kļūst par jauno Latvijas čempionu 125cc klasē

 

Tomass Šaicāns Foto: Māris Stiprais

LaMSF | 20.septembris 2023 11:09

Svētdien, 17. septembrī, Motokrosa trasē “Ezerkalni”, kas atrodas Cēsu novada Priekuļu pagastā, Latvijas čempionāta sezonu motokrosā kā čempions noslēdza Tomass Šaicāns, kurš triumfēja 125cc klasē.

“Saldus motokluba” pārstāvis Cēsīs abos braucienos apsteidza savu šīs sezonas sīvāko konkurentu Markusu Kokinu (MX Moduls) un dienu noslēdza kā Latvijas pēdējā posma uzvarētājs, bet trešo vietu ieguva Jēkabs Kubuliņš (Kristera Serģa motoklubs). Pateicoties sezonas garumā sakrātajiem punktiem, Šaicāns tika kronēts par jauno Latvijas čempionu, 2. vietu ieguva M. Kokins, bet sezonu kā bronzas medaļnieks noslēdza Raivo Laicāns (AMK Bieriņi).

 

MX2 Junioru grupā ātrākais sportists trasē bija Ralfs Vindigs (Motokurzeme), kurš triumfēja arī sezonas kopvērtējumā. 2. vietu divu braucienu summā izcīnīja Aksels Neimanis (AMK Bieriņi), bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Emīls Solovjevs (Kristera Serģa motoklubs), kuram bronza arī sezonas kopvērtējumā. Par Latvijas vicečempionu kļuva Cēsu posmā ceturto rezultātu uzrādījušais Robins Krūse no Igaunijas.

 

MX 85 klasē čempions jau bija zināms pirms Cēsu posma. Šo statusu priekšlaicīgi bija sev nodrošinājis Jēkabs Hudolejs (Krietera Serģa motoklubs), kurš savā māju trasē “Ezerkalnos” pirmajā braucienā pārsistās riepas dēļ nespēja sev nodrošināt goda pjedestālu. TOP3 vietas sadalīja Karls Tēsalu, Sebastians Olsens (Rodeo MX) un Adrians Drozds (CAMK Latgale). Aiz Hudoleja sezonas kopvērtējumā sudrabu ieguva Olsens, bet Drozdam nācās samierināties ar bronzu.

 

MX65 klasē dubultuzvaru Cēsīs izcīnīja dvīņu brāļi Martins un Patriks Cīruļi. Martins , kurš pārstāv “IK Auseklis” komandu sezonu noslēdza ne tikai ar zelta medaļu pēdējā Latvijas čempionāta posmā, bet arī uzvaru visas sezonas kopvērtējumā. Pasaules čempionam Patrikam (MX Moduls) šoreiz 2. vieta posmā un 3. pozīcija sezonas kopvērtējumā. Cēsīs dienu kā trešais noslēdza Rainers Grasis (Sporta klubs “Elkšņi”), taču šajā posmā izcīnītie punkti bija par maz, lai kāptu uz goda pjedestālu arī sezonas kopvērtējumā. Par Latvijas vicečempionu, pat izlaižot Cēsu posmu, tika kronēts Gregors Lotuss no Igaunijas.

 

Līdz pat pēdējam posmam notika sīvas cīņas par Latvijas čempiona titulu MX Open 450 klasē starp Leonu Kozlovski (MX Ādaži) un Jāni Riteru (GF Racing Team). Tomēr stiprāki nervi un meistarība Cēsīs bija Kozlovskism, kurš uzvarēja divu braucienu summā un trešo reizi kļuva par Latvijas MX Open grupas čempionu. Riteram otrā vieta posmā un arī sezonā. Trešais Cēsīs bija Krists Zicmanis (RaceOn), bet sezonas kopvērtējumā pēc septiņiem aizvadītajiem posmiem bronzu ieguva Valdis Seratinskis (MX Moduls).

 

MX Open 250 klasē divu braucienu summā uzvarēja Jānis Vinters (Jāņa Vintera Moto Team Riga), kuram šis posms neko neizšķira, jo viņš sev Latvijas čempiona titulu bija nodrošinājis jau vienu posmu iepriekš. Atlikušās goda pjedestāla vietas aizņēma Tomass Randa (MX Ķekava) un Kārlis Roberts Elksnis (MX Ādaži), kuri šādās pat pozīcijās ierindojās arī sezonas kopvērtējumā.    

 

Latvijas čempionāta Cēsu posma rezultāti atrodami šeit: Latvijas Cempionats 7. posms Cesis, PRO Timing, Latvia - Official Event Results, MYLAPS Speedhive

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Fisker Ocean – par gandrīz 70 000 dolāru pirkto elektroauto noraksta neliela negadījuma dēļ 3

Elektriskā Fisker Ocean redzama neliela skramba, taču automašīnu salabot nevar un 69 000 dolāru vērtais pirkums jānoraksta. Lasīt vairāk

 

Kāpēc brauciens ar jauno elektrovilcienu daudziem izrādījies sāpīgs vai pat neiespējams? (+ VIDEO) 7

Vilcieni ir, peronu nav - ziemā pieredzētās grūtības nav vienīgais ar ko nākas saskarties tiem pasažieriem, kas vēlas izmantot jaunos vilcienus. Lasīt vairāk

 

Militāro mācību laikā vakar ceļu satiksmes negadījumā miris karavīrs 3

16. maijā, militāro mācību laikā ceļu satiksmes negadījumā, gūstot traumas, kas nav savietojamas ar dzīvību, miris Nacionālo bruņoto spēku karavīrs. Uz notikuma vietu nekavējoties izsaukts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, Valsts policija un Militārā policija. Pēc Nacionālo bruņoto spēku komandiera pavēles konkrēto militāro mācību norise pārtraukta. Lasīt vairāk

 

Arī elektrību. Rīgā atklāta pirmā Neste elektroauto uzlādes stacija (+VIDEO) 3

Latvijā vadošais degvielas tirgotājs Neste paplašina piedāvājumu un atklāj pirmo 100% atjaunojamās elektrības uzlādes staciju Neste My Renewable Charge Rīgā, Lucavsalas degvielas uzpildes stacijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti