Jonass MXGP sezonu noslēdz ar 7. vietu Lielbritānijā

 

Foto: Publicitātes foto

LaMSF | 25.septembris 2023 9:59

Ar svētdien Lielbritānijas posmā divu braucienu summā izcīnītu septīto vietu MXGP pasaules motokrosa čempionāta sezonu noslēdza Latvijas motosportists Pauls Jonass.

“Standing Construct Honda” braucējs sestdien kvalifikācijā bija devītais, kas viņam nodrošināja gana labu vietu pie starta barjeras pamatbraucienos.

Pirmajā braucienā Jonass pēc starta iekārtojās septītajā pozīcijā, bet pirmspēdējā aplī piedzīvotā kritiena dēļ noturēt līdz finišam to neizdevās. Gala rezultātā Paulam 9. vieta braucienā.

Arī otrajā braucienā Jonass pēc starta bija septītais un šo pozīciju latviešu braucējs spēja noturēt līdz pat finišam.

Abos braucienos nepārspēts palika slovēnis Tims Gajsers, kurš sakrāja 50 punktus, otrais ar 40 punktiem bija Žeremijs Sīvers no Šveices, bet trešo vietu ar 38 punktiem ieņēma francūzis Romēns Fevrs. Paulam Jonasam divu braucienu summā 26 punkti, kas deva septīto vietu.

Par šā gada pasaules čempionu MXGP klasē tika kronēts spānis Horhe Prado, kurš sezonas garumā kopā guva 921 punktu, Fevrs ar 854 punktiem otrais, bet Sīvers ar 759 punktiem – trešais. Jonass, savainojumu dēļ izlaižot lielu daļu sezonas, ar 185 punktiem ieguvis 19. vietu sezonas kopvērtējumā.

Nākamais lielais starts priekš Paula gaidāms 8. oktobrī Ernē, Francijā, uz kurieni latvietis dosies Latvijas izlases sastāvā pārstāvēt valsti Nāciju kausā. Kopā ar Jonas komandā iekļauti Jānis Mārtiņš un Kārlis Alberts Reišuļi.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Fisker Ocean – par gandrīz 70 000 dolāru pirkto elektroauto noraksta neliela negadījuma dēļ 3

Elektriskā Fisker Ocean redzama neliela skramba, taču automašīnu salabot nevar un 69 000 dolāru vērtais pirkums jānoraksta. Lasīt vairāk

 

Kāpēc brauciens ar jauno elektrovilcienu daudziem izrādījies sāpīgs vai pat neiespējams? (+ VIDEO) 8

Vilcieni ir, peronu nav - ziemā pieredzētās grūtības nav vienīgais ar ko nākas saskarties tiem pasažieriem, kas vēlas izmantot jaunos vilcienus. Lasīt vairāk

 

Militāro mācību laikā vakar ceļu satiksmes negadījumā miris karavīrs 3

16. maijā, militāro mācību laikā ceļu satiksmes negadījumā, gūstot traumas, kas nav savietojamas ar dzīvību, miris Nacionālo bruņoto spēku karavīrs. Uz notikuma vietu nekavējoties izsaukts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, Valsts policija un Militārā policija. Pēc Nacionālo bruņoto spēku komandiera pavēles konkrēto militāro mācību norise pārtraukta. Lasīt vairāk

 

Arī elektrību. Rīgā atklāta pirmā Neste elektroauto uzlādes stacija (+VIDEO) 3

Latvijā vadošais degvielas tirgotājs Neste paplašina piedāvājumu un atklāj pirmo 100% atjaunojamās elektrības uzlādes staciju Neste My Renewable Charge Rīgā, Lucavsalas degvielas uzpildes stacijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti