F-1 komanda "Mercedes" pagarina līgumus ar Hamiltonu un Raselu līdz 2025.gadam 2

 

Foto: Ekrānbilde no twitter.com/LewisHamilton

Nozare.lv | 2.septembris 2023 7:54

Pirmās formulas (F-1) komanda "Mercedes" ir pagarinājusi līgumus ar septiņkārtējo pasaules čempionu Luisu Hamiltons un Džordžu Raselu līdz 2025.gadam, piektdien paziņoja F-1 komanda.

Komandas direktors Toto Volfs paziņojumā uzsvēra, ka turpināt ar pašreizējo braucēju sastāvu bija vienkāršs lēmums.

"Mums ir visspēcīgākais duets, un abi braucēji spēlē ievērojamu lomu komandā, virzot mūs uz priekšu," saka Volfs.

Hamiltons kopā ar Mercedes kopš 2013.gada ir izcīnījis sešus pasaules čempiona titulus un astoņas reizes palīdzējis komandai iegūt Konstruktoru kausu.

"Būt augšgalā nav iespējams vienā dienā vai īsā laika periodā. Tas prasa apņemšanos, smagu darbu un centību, un tas ir bijis gods - nopelnīt ceļu vēstures grāmatās ar šo neticamo komanda," saka Hamiltons.

"Mūsu stāsts nav pabeigts, mēs esam apņēmības pilni kopā sasniegt vairāk, un mēs neapstāsimies, kamēr to nesasniegsim," viņš piebilda.

"Mūsu sadarbība ar Luisu ir viena no veiksmīgākajām

sporta vēsturē," saka Volfs. "Tā vienmēr ir bijusi formalitāte, ka mēs turpināsim būt kopā, ko mēs tagad apstiprinām publiski."

"Mercedes" junioru programmas produkts Rasels komandai pievienojās 2022.gadā pēc trim "Williams" vienībā pavadītiem gadiem.

"Pēdējo 18 mēnešu laikā esam veikuši dažus nozīmīgus soļus un esam kļuvuši stiprāki kā komanda," saka Rasels..

"Esmu priecīgs par iespēju palīdzēt turpināt šo kustību 2024. un 2025.gadā, turpinot fokusēties uz atgriešanos pašā augšā," viņš

piebilda.

Šīs sezonas F-1 pilotu vērtējumā Hamiltons ar 156 punktiem ieņem ceturto vietu, no līdera nīderlandieša Maksa Verstapena atpaliekot 183 punktus, bet no trešās vietas, ko ieņem spānis Fernando Alonso - 12 punktus. Rasels ar 99 punktiem ieņem septīto vietu.

Konstruktoru kausa vērtējumā "Mercedes" ar 255 punktiem ierindojas otrajā vietā.

 
Visi komentāri
 
Ābols 4.septembris 2023 9:29
0 0 Atbildēt

Kāpēc rakstā nav pieminēta nesliktā algas lapiņa? Par kuru mēs visi varam tik sapņot saņemt visā dzīves laikā...

Protams Hamiltona zelta gados, puika pelnīja 50,60 un 70milj. £ gadā. + vēl ienākumi un bezmaksas lietas nāca no sponsoriem, kā arī reklāmu līgumiem.

Tagad tikai nieka 35miljoni gadā šajā sezonā aldziņa un gan jau, ka līdzīga arī turpmākos gadus. 😊 (2.9Miljoni £ menesī)

Bet vispār Mercedes komanda tagad ir publisko ziņu 'shit storm' priekšā, jo ja nomainīs melnādaino un angļu super iemīļoto Hamiltonu, tāpēc, ka puika ir savu izsmēlis un vairs nu nespēj pabraukt top5 braucēju ātrumā, būs tāda publiskā vētra ar visām to sekām.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

100 vienībās - Range Rover Sport satīna versija

Britu autobūves uzņēmums iepriecinās savas tehnikas cienītājus ar krosovera Range Rover Sport īpašo versiju Satin Edition, kas paredzēta Eiropas tirgum un tiks saražota 100 eksemplāru skaitā. Lasīt vairāk

 

Ķīnas Nio prezentē jaunu un cenu ziņā pievilcīgu Tesla Model Y konkurentu 4

Ķīnas autobūves uzņēmuma Nio jaunizveidotais apakšzīmols Onvo nodemonstrējis Tresla Model Y līdzīgu krosoveru L60, kam sola pievilcīgu cenu un sniedzamību virs 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 

Jēkabpilī busiņa vadītājs zaudē dzīvību ietriecoties kraviniekā (+ VIDEO) 27

Jēkabpilī, Rīgas ielas un Nomales ielas krustojumā, 14. maijā īsi pirms pulksten 21:00 notika avārija, kuras rezultātā gāja bojā "Volkswagen" busiņa vadītājs. Lasīt vairāk

 

Militārās mācības “ARROW 24” Somijā (+ VIDEO)

No 25. aprīļa līdz 14. maijam Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes 1.Mehanizētā kājnieku bataljona karavīri, tai skaitā valsts aizsardzības dienesta karavīri, piedalījās militārajās mācībās “ARROW 24”, Somijā. Mācības norisinājās Niinisalo garnizonā, ko organizē un vada Somijas bruņotie spēki. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti