Zviedris startēs “Porsche Carrera Cup Benelux”, starp konkurentiem arī WRC čempions Rovanpera

 

Foto: Publicitātes attēls

Artūrs Virbulis | 5.aprīlis 2024 11:48

Pēc “Porsche Sprint Challenge NEZ” titula izcīnīšanas pagājušajā gadā Valters Zviedris šosezon spers lielu soli uz priekšu un startēs spēcīgajā “Porsche Carrera Cup Benelux” čempionātā. Starp Latvijas vadošā autošosejas pilota konkurentiem šogad būs ne vien jaunie talanti no astoņām Eiropas valstīm, bet arī divkārtējais pasaules čempions rallijā Kalle Rovanpera.

Beļģijā un Nīderlandē bāzētais “Porsche Carrera Cup Benelux” čempionāts pēdējo gadu laikā izveidojies par lielisku platformu, kurā sevi parādīt jaunajiem braucējiem no visas Eiropas. Seriāla starptautisko statusu apliecina tas, ka kopš 2018. gada čempiona titulu izcīnījuši piloti no četrām dažādām valstīm un ka vairums no tiem savu karjeru tālāk turpinājuši pasaulē spēcīgākajā “Porsche” čempionātā – “Porsche Supercup” – un prestižajos “GT3” klases seriālos.

Bez spēcīgās un starptautiskās konkurences “Porsche” Beniluksa seriāls izceļas arī ar trasēm, kurās tiek aizvadītas sacensības. Četri no sešiem posmiem notiek leģendārās F1 trasēs (Spā-Frankoršampa, Imola, Zandvorta un Red Bull Ring), savukārt atlikušie divi posmi norisinās tikpat aizraujošās vietās – bijušajā F1 trasē Zolderā un motošosejas ātruma katedrālē Asenā. Vēl viena “Porsche Carrera Cup Benelux” pievienotā vērtība ir tā, ka sacensību posmi notiek kopā ar pasaules un Eiropas līmeņa čempionātiem. Piemēram, sezonas atklāšana Spā-Frankoršampā tiks aizvadīta FIA Pasaules izturības čempionāta (FIA WEC) posma ietvaros, savukārt otrais posms Zandvortā notiks kopā ar leģendāro “DTM” seriālu.

“Ar lielāko prieku šogad pievienošos “Porsche Carrera Cup Benelux” čempionātam. Pēc “Porsche Sprint Challenge NEZ” Ziemeļeiropas titula izcīnīšanas šis būs kā lielisks nākamais solis manā karjerā, jo varēšu sacensties ar jauniem, ātriem un labiem braucējiem, pilotējot sev labi zināmo “Porsche 911 GT3 CUP” automašīnu. Šis ir ļoti labs čempionāts, lai sevi parādītu uz Eiropas skatuves un arī daudz ko jaunu iegūtu. Priecājos to darīt kopā ar “Q1-Trackracing” komandu, kurai ir liela un laba pieredze šajā čempionātā. Nevaru vien sagaidīt, kad varēšu iziet uz starta tādās leģendārās trasēs kā Spa un Imola,” sajūsmu par pievienošanos spēcīgajam čempionātam neslēpj Valters Zviedris.

Dalība šāda līmeņa sacensībās, protams, nebūtu iespējama bez atbalstītājiem, kuriem Zviedris vēlas pateikt īpašu paldies: “Man ir liels prieks, ka ar mani kopā turpina būt “Baltijas Sporta Auto - Porsche Latvija”, “Optibet Latvija”, Jūrmala, “Blue Shock Race”, ”Joker klubs”, “Energolukss”, “I-Con” un SIA “Dārta”, kā arī liels paldies "Industry Service Partner", kas mums pievienojušies šogad!". Latviešu autosportists gan uzsver, ka “arī šogad dodamies lielā avantūrā, jo budžets visai sezonai mums vēl nav. Tiesa gan arī pagājušajā gadā sākotnēji plāns bija nobraukt tikai pusi sezonas, tomēr beigās nobraucām visu un izcīnījām titulu! Ticam, ka arī šogad mums izdosies atrast līdzekļus, lai nobrauktu visu sezonu un cīnītos par augstākajām vietām”.

Trešdien, 3. aprīlī, Zandvortas trasē Zviedris piedalījās oficiālajā “Porsche Carrera Cup Benelux” testa un mediju dienā, aizvadot pirmos apļus pie sava šīs sezonas “Porsche 911 GT3 CUP” stūres. “Trase ļoti īpatnēja un sarežģīta, kā arī visas dienas garumā bija mainīgi laika apstākļi, tāpēc līdz galam ar Zandvortu vēl nesadraudzējos. Testu laikā iepazinos arī ar ātrajiem un pieredzējušajiem komandas biedriem Dirku un Nielsu, kuri priecīgi, ka varēsim šogad savstarpēji salīdzināt datus un kopā uzlabot savu sniegumu. Līdz sezonas sākumam ar komandu noteikti vēl aizvadīšu testus, kā arī gatavošos Spa trasei simulatorā, lai jau pirmajā posmā varētu uzrādīt labu sniegumu,” tā par aizvadīto testa dienu un gatavošanas pirmajam posmam latviešu pilots.

 

Porsche Carrera Cup Benelux 2024. gada kalendārs:

1. posms, Spa (Beļģija), 9.-11. maijs

2. posms, Zandvort (Nīderlande), 7.-9. jūnijs

3. posms, Imola (Itālija), 5.-7. jūlijs

4. posms, Assen (Nīderlande), 2.-4. augusts

5. posms, Red Bull Ring (Austrija), 13.-15. septembris

6. posms, Zolder (Beļģija), 11.-13. oktobris

 

 

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kā apdzīt, ja nevar apdzīt? (+ VIDEO) 2

Viens no kravas auto vadītājiem vairāku kilometru garumā cenšas apdzīt priekšā braucošo kravinieku, taču tas izdodas vien pēdējā epizodē gandrīz izraisot sadursmi ar vieglo automobili. Lasīt vairāk

 

Motoreļļas izvēle vecākiem dzinējiem: vai biezāka būs labāka? 3

Vai esi dzirdējis gadījumus, kad autovadītāji paši vai mehāniķi pēc saviem ieskatiem nolemj nomainīt ierasto motoreļļu uz “biezāku”? Saskaņā ar senām teorijām un dažu mehāniķu nelokāmo pārliecību šāds solis paildzina dzinēja kalpošanas laiku, turklāt mazina motoreļļas patēriņu automašīnām, kuru nobraukums pārsniedz 100 000 km. Lasīt vairāk

 

Volvo lielākais un mazākais krosovers tiekas triecientestos (+ VIDEO) 2

Volvo sarīkojis drošības testus, savas krosoveru līnijas lielākajam un mazākajam modelim liekot triekties vienam pret otru. Lasīt vairāk

 

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO) 2

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti