Nikolass Bertāns Omānas Internacionālā Drifta Čempionāta otrajā posmā izcīna trešo vietu (+ VIDEO) 5

 
Elīne Berķe Bluša | 18.februāris 2024 9:13

15. - 16. februārī Omānā notika Omānas Internacionālā Drifta Čempionāta otrais posms, kur jau iepriekš tika minēts ka piedalās divi Latvijas sportisti- Edgars Kroģeris, kurš kāpa jau uz pjedestāla Omānas pirmajā posmā, un mūsu juniors Nikolass Bertāns, Viadas komandas braucējs, kuram ir tikai 18 gadi. Kopumā šajā Čempionātā tiks aizvadīti 3 posmi.

15. februārī notika treniņbraucieni un kvalifikācijas braucieni. Pēc kvalifikācijas rezultātiem, sportisti ierindojās attiecīgi: 6. vietā – Bertāns un 14. vietā – Kroģeris.

Piektdiena - galvenā sacensību diena. Noteikti var minēt, ka šis posms bija daudz skarbāks kā pirmais posms –  daudz avārijas, neparedzēti notikumi, un sacensības noslēdzās bez finālu braucieniem.

Tandēmi TOP32. Edgars Kroģeris pret nīderlandieti Sebastianu Fontinu. Kroģeris 1.posmā Fontins uzvarēja iekš TOP8 cīņas. Tagad jau bija sagaidāms, ka cīņa būs skarba, un Fontins ies “uz pilnu banku” jeb “all-in”. Vadošais brauciens Kroģerim stabils, labs pirmais iemetiens. Fontins agresīvi seko, bet vienā brīdī mazliet pazaudē līniju, bet Kroģerim maza korekcija trases vidus daļā. Apmainoties vietām, Kroģeris demonstrē ļoti agresīvu sekošanu, labi pilda uzdevumu, paņemot arī vērtējošās kastes, trases vidusdaļā Fontinam rodas tehniskas problēmas ar auto, kā rezultātā mašīna apstājas trasē. Tandēmā uzvaru izcīna Kroģeris.

TOP32 –  Nikolass Bertāns pret zviedru Victoru Joensuu. Joensuu  ir viens no zviedru pilotiem, kuru esam redzējuši uz starta arī Latvijā. Vadošajā braucienā Bertāns demonstrē teicamu sniegumu, bet konkurents nespēj turēt līdzi, pieļaujot ļoti daudz izteiktas kļūdas. Sekojošajā braucienā Bertāns brauc ļoti agresīvu tandēmu, kopējot vadošo braucēju, kā rezultātā Bertāns neatstāj konkurentam nekādas cerības, uzvar Bertāns.

TOP16 –  Kroģeris pret somu Juha Rintanenu. Vadošajā braucienā Kroģeris pirmajā iemetienā piedzīvo sadursmi ar pretinieku, kā rezultātā Kroģeris ne tikai sagriežas, bet pazaudē arī riepu. Tiek iedota iespēja nomainīt riepu. Kroģeris atgriežas uz starta, demonstrē ļoti labu un agresīvu sekojošo braucienu, trases finiša daļā pretinieks pieļauj lielu kļūdu, kā rezultātā, iespējams, nulle punktu par braucienu tiek piešķirta Rintanenam. Iespējams, tiesneši, izvērtējot pirmā brauciena kontaktu, arī Kroģerim piešķir 0, kā rezultātā tiesneši lemj par “OMT” jeb “braukt vēlreiz”.

OMT. Kroģeris pret Rintanenu. Kroģerim labs vadošais, Rintanens agresīvi pielīmējies pie konkurenta durvīm. Sekojošajā braucienā Kroģeris pieļauj kļūdu pirmajā iemetienā, kur kļūdu pieļāva šajā posmā daudzi sportisti, un izbrauc ārpus trases, ietriecoties plastmasas barjerās. Diemžēl ar to šoreiz Kroģerim cīņas beidzas.

TOP16 –  Bertāns pret omānieti Ali Al Shaihani. Bertānam labs temps vadošajā braucienā un stabils pats vadošais brauciens. Sekojošais brauciens īsti nav sekojams, bet Bertāns izdara visu iespējamo, lai nosekotu šādu braucienu pret Shaihani. Rezultāts viennozīmīgs – uzvar Bertāns.

TOP8 – Nikolass Bertāns pret somu Juha Rintanenu. Kas par iemetienu tas bija! Tā teikt James Dean stilā – drosmīgs iemetiens un brauciens kā pēc grāmatas. Sekojošajā braucienā Bertāns demonstrē elpu aizaujošu sniegumu, kā rezultātā ir ļoti agresīvi tuvs tandēms un maza “uzbakstīšana” konkurentam. Pēc šī kontakta Juha iztaisnojas un beidz braucienu trases vidusdaļā, bet Nikolass turpina savu braucienu. Tiesneši ilgi lēma par šī brauciena rezultātu un kontaktu - vai tiešām kontakts bija tāds, lai izraisītu Juhas izstāšanos no brauciena? Vai tomēr, tas bija tāds, ka varēja turpināt braukt? Tiesneši lemj, ka kontakts nebija tāds, lai izraisītu šādu rezultātu no Juha puses, tāpēc uzvara šajā tandēmā tiek noteikta Bertānam.

TOP4 – Nikolass Bertāns pret jordānieti Ahmadu Dahamu. Nikolass atkal veic nereālu sekojošo braucienu. Nikolasa vadošais brauciens ir, iespējams, neliela pārcenšanās no braucēja puses – sportists pirmajā iemetienā iemet nedaudz par dziļu, kā rezultātā nesavalda savu auto.

Cīņa par 3. vietu- Bertāns pret kuveitieti Ali Maksheedu. Diemžēl kuveitietis Ali Maksheeds uz starta neizgāja. TOP4 otrajā pārī īrs James Dean ar savu konkurentu Ali Maksheedu piedzīvo nopietnu avāriju, kā rezultātā daudz ko par turpmākajām cīņām noteica komandas darbs auto labošanā. Diemžēl Maksheeda komanda automašīnu pat nemēģināja salabot, tā rezultātā Bertānam automātiski tiek piešķirta 3.vieta Internacionālā Omānas Drifta čempionāta 2.posmā. Tomēr jāpiemin, ka arī James Deana neizdevās salabot savu auto, tāpēc šoreiz cīņa TOP4 noslēdzās tikai ar pusi no cīņām, jo izpalika gan cīņa par 3.vietu, gan par 1. vietu. Otrais Omānas posms ir noslēdzies, Latvijai 3.vieta jau otro nedēļu pēc kārtas. Priekšā 3.posms jau nākamnedēļ. Kopvērtējums ir ciešs pēc diviem posmiem, pirmajā vietā ir pārliecinoši izvirzījies James Deans, bet par 2. un 3. vietu cīņas būs noslēdzošajā posmā. Kroģeris kopvērtējumā pašlaik atrodas 6. pozīcijā ar 98 punktiem un Bertāns 8. pozīcijā ar 88 punktiem, jāpiezīmē ka 2. un 3. vietai attiecīgi pēc diviem posmiem ir 145 un 139 punkti, kas ir ļoti mazs pārsvars. Novēlām pjedestālu abiem Latvijas sportistiem!

 

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Autosports 18.februāris 2024 13:58
4 2 Atbildēt

Pežo grūda baisu naudu autosportā, bet realitātē lūk tie ir baisie sūdi, kā tu saki.

Turklāt jau labu laiku šis viss ir fanātu līmenī.

Tas na tā, kā agrāk kad tu vel kulē karājies, tolaik jā, cilvēki pirks tos auto ražotājus kuri vinnēja kādās sacensībās. Tagad tā vairs nav, zini kādu kurš aiz laba prāta pirks, pežo, reno, citroen, hjundai un tamlīdzīgus mēslus?

Viencexpercs 18.februāris 2024 11:44
2 2 Atbildēt

Bet kuru vietu ieguva Burkinafaso čempionātā? 

Pat tādā lūzerskajā čempionātā neuzvarēja.

Kā vispār var uzvarēt ar šo strādnieku auto, kurš NEKAD keko normālu nav uzvarējis.

Pat pežo ir vairāk uzvarējis pasaules līmeņa sacensībās.

Viencexpercs 21.februāris 2024 11:45
1 0 Atbildēt

pežo ir uzvarējis pasaules kausos rallijos, reno pat F1, citroen - 4 reizes Parīze - Dakāra, , hjundai kā bmw neko nav uzvarējis. Māk tikai dirst par "sporta auto"

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo lielākais un mazākais krosovers tiekas triecientestos (+ VIDEO)

Volvo sarīkojis drošības testus, savas krosoveru līnijas lielākajam un mazākajam modelim liekot triekties vienam pret otru. Lasīt vairāk

 

Nepilni 60 000 eiro - sākta pasūtījumu pieņemšana jaunās paaudzes Toyota Land Cruiser, izziņotas cenas Latvijā (+ FOTO) 2

Toyota leģendārais Land Cruiser ir piedzīvojis plašas pārmaiņas un ieguvis būtiski labākas spējas braukšanai gan pa bezceļu, gan pa cietu segumu, vienlaikus paliekot uzticīgs savām saknēm un kompānijas DNS. Ražotāja pārstāvji izziņojuši arī leģendārā SUV jaunās paaudzes cenu, un pirmie auto pie īpašniekiem nonāks šajā rudenī. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 5

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti