Divi Latvijas PRO drifta braucēji savu 2024. gada sezonu uzsāks Omānā, pirmās sacensības jau šonedēļ

 

Foto: Publicitātes attēls

Elīne Berķe Bluša | 5.februāris 2024 16:37

Jau vairākus gadus Omānas Automobiļu federācija pie sevis aicina vairākus Eiropas drifterus, lai dotu lielisku iespēju uzsākt sezonu tieši pie viņiem un uzbrauktu kopā ar vietējā reģiona drifteriem. Kamēr Latvijā vēl skaitās ziemas nesezona, Omānā ir īstais laiks lai driftētu.

2020. gadā Latviju Omānā pārstāvēja Kristaps Blušs un Nikolass Bertāns, bet 2023.gadā uz Omānu  devās Latvijas Pro drifta braucēji Edgars Kroģeris un Nikolass Bertāns.

2024. gada drifta sezonu Omānā iesāks Latvijas PRO drifta braucēji Nikolass Bertāns ar Edgaru Kroģeri. Sportisti aizvadīja panākumiem veiksmīgu 2023. gada sezonu, Nikolass Bertāns kļuva par 2023. gada NEZ drifta čempionu un Baltijas drifta čempionātā ieguva 3. vietu sezonas kopvērtējumā, bet Edgars Kroģeris kļuva par 2023. gada Latvijas drifta PRO klases vicečempionu un Livonijas drifta čempionātā ieguva 3.vietu sezonas kopvērtējumā. Latvijā drifta sezona oficiāli noslēdzās oktobra vidū, bet sportistu automašīnas ceļā devās jau Novembra sākumā, tā teikt pa taisno no trases iekšā konteinerā. Sākotnēji bija plānots, ka posmi norisināsies Janvārī, bet nestabilās situācijas dēļ Sarkanajā Jūrā, konteineri ar drifta automašīnām no Eiropas, tika novirzīti riņķī visai Āfrikai, tādejādi organizatoriem nācās pārcelt Omānas posmus uz Februāri.

Edgaram Kroģerim šī būs otrā reize Omānā, bet Nikolass Bertāns uz Omānu dodas jau trešo reizi. Abiem sportistiem ir pieredze šajā trasē, pazīst lielāko daļu konkurentus un viņu braukšanas stilu, saprot nianses par temperatūras maiņām trasē un, protams, ir pazīstami jau ar vietējo mentalitāti, sacensību niansēm un vērtēšanas prasībām.

2023. gada sezona Omānā bija aizraujoša un emociju pārpilna, jau pirmajās sacensībās mūsu sportisti sagādāja latviešu faniem papildus emocijas, abi Latvijas sportisti tikās viens pret otru TOP4, noslēdzot posmu ar Bertāna uzvaru, jeb augstāko vietu uz goda pjedestāla, un Kroģeris savās debijas sacensībās Omānā ieņēma augsto 4.vietu. Bertānam šis nebija vienīgais pjedestāls 2023. gada sezonā Omānā, jo arī sezonas noslēdzošajā posmā viņš ieņēma augsto 3.vietu. Omānas drifta čempionāta 2023. gada sezonas kopvērtējumā Bertāns ierindojās augstajā 4.vietā, bet Kroģeris 11. vietā, bet par čempionu kļuva Ali Maksheed, Kuveitas braucējs, kurš starp citu 2022. gada FIA Motorsport Games piekāpās Latvijas braucējam Kristapam Blušam, paliekot augstajā 2.vietā.

2024. gada sezonā uz starta kopā ar latviešiem stāsies prāvs saraksts gan ar vietējiem sportistiem, gan citiem ārvalstu braucējiem, zināmākie vārdi no Eiropas- Baltijas drifta čempionāta braucējs, Lietuvietis Benediktas Čirba, James Deans, kurš noteikti liekus komentārus neprasa nevienam latviešu drifta līdzjūtējam, Clint Van Orth un Sebastians Fontins, ļoti spēcīgs duelis no Nīderlandes, starp citu Sebastians ir arī Iron Drift King 2023 uzvarētājs, Juha Rintanens, kuru arī zinām kā vienu no spēcīgākajiem Somijas braucējiem, kurš ne vienu reizi vien ir uzvarējis Biķerniekos, un 3 mūsu kaimiņu Zviedru sportisti, kurus esam redzējuši uz starta arī Biķerniekos. Kopā Omānas čempionāta dalībnieku sarakstā ir 45 sportisti no 16 valstīm.

Latvijas sportisti jau ir devušies uz Omānu, jo jau šīs nedēļas beigās notiks 1.posms. Kopā notiks 3 posmi, 3 nedēļas pēc kārtas.

1.posms 08.-09.02.2024 (Ceturtdiena un Piektdiena)

2.posms 15.02.-16.02.2024 (Ceturtdiena un Piektdiena)

3.posms  22.-23.02.2024 (Ceturtdiena un Piektdiena)

Sacensībām varēs sekot līdzi tiešraidē sociālajā platformā Facebook un vietnē Youtube, bet par aktualitātēm un sportistu gaitām, tiešraižu laikiem- precīziem linkiem, rezultātiem u.t.t. varēs sekot līdzi Instagram- latviadrift kontā.

Latvijas sportistiem šis būs lielisks treniņš jaunajai 2024. gada sezonai Eiropā un Baltijā, kas ir galvenais šī brauciena mērķis, bet , protams, ka mērķis ir arī pjedestāli,  un cīņa par godalgotajām vietām, kuru vēl azartiskāku padarīs naudas balvu fonds šajā čempionātā. Novēlam sportistiem veiksmi, un pjedestālus.


 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Škoda paziņo uzlādējamā hibrīda Kodiaq iV cenu

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda atklājis savā modeļu klāstā pirmā uzlādējamā hibrīda cenu. Kodiaq iV Vācijas tirgū Selection komplektācijā maksās 48 530 eiro . Lasīt vairāk

 

Brauc trīs promiļu reibumā: policija aiztur smagi iereibušus kravas auto un elektrovelosipēda vadītājus

Uz Jelgavas šosejas aiztur kravas automašīnas vadītāju trīs promiļu reibumā, bet Imantā policijai nācās aizturēt vīrieti, kurš šādā reibumā brauca ar elektrovelosipēdu. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 2

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti