Samsung prezentē pasaulē pirmo Dual UHD videospēļu monitoru – 57 collu Odyssey Neo G9

 

Foto: Publicitātes foto

Samsung | 1.septembris 2023 11:41

Samsung iepazīstina ar videospēļu monitoru nākotni, piedāvājot jaunāko Odyssey monitoru sērijas papildinājumu: Odyssey Neo G9 57" un Odyssey Ark 55". Uzlabojumus ierīces saņēmušas neskaitāmos tehniskajos parametros, lai garantētu vēl precīzāku spēles sniegumu, augstāku attēla kvalitāti un ērtāku savienojumu ar citām ierīcēm.

“Videospēļu pasaule nepārtraukti attīstās. Jaunākās monitoru tehnoloģijas ir ļoti svarīgas, lai spēlētājiem atklātu jaunas geiminga iespējas un nodrošinātu labāko tehnisko sniegumu. Prezentējot Odyssey sērijas jaunumus, Samsung kā ierasts tiecas būt līderis videospēļu monitoru jomā, kas nodrošina maksimāli iekļaujošu spēles sajūtu un rada nebijušu pieredzi geiminga cienītājiem visā pasaulē,” norāda Samsung displeju un TV ekrānu eksperts Eduards Krumovics.

Odyssey Neo G9 57" – jauna līmeņa tehniskā specifikācija un īpaši iekļaujoša spēles vide

Kā pirmais Dual UHD monitors tirgū Odyssey Neo G9 57" ir izstrādāts, lai sniegtu revolucionāru vizuālo pieredzi spēlētājiem, kuri vēlas uzlabot savu sniegumu. 57 collu ekrāna 1000R izliekums ir tikpat plats kā divi blakus novietoti 32 collu UHD monitori, tādēļ jaunā ierīce vēl pilnīgāk ieskauj spēlētāju, sniedzot plašu spēles redzes lauku un atspoguļojot saturu vēl precīzāk.  

Quantum Matrix tehnoloģija ekrānā nodrošina Samsung Quantum Mini LED apgaismojumu, tādējādi tiek labāk nošķirtas gaišās un tumšās ekrāna zonas, panākts asāks kontrasts un veidojas mazāk izplūdumi. Monitors maksimāli izmanto esošo apgaismojumu, apvienojot to ar VESA Display HDR™1000. Ar 1000 nitu maksimālo spilgtumu HDR saturs ir izteiksmīgs un reālistisks, ar precīzu krāsu un kontrasta atveidi, kā arī uzlabotu krāsu izteiksmību un dziļumu. 240 Hz atsvaidzes intensitāte un 1 ms reakcijas laiks (GTG)[1] nodrošina mazāku attēlu izplūšanu un dubultošanos.

Pasaulē pirmā monitora Dual UHD vizuālo veiktspēju papildina plašas savienojamības iespējas. Odyssey Neo G9 piedāvā VESA sertificētu DisplayPort 2.1 savienojumu. Tas nodrošina vienmērīgu spēli, jaudīgu datu pārnešanu, efektīvu video atskaņošanu un izšķirtspēju, kas pārsniedz 8K. Papildus pieejama arī HDMI 2.1 un USB ieeja, lai spēlētāji varētu pieslēgt visas savas ierīces, izvairoties no liekiem vadu jūkļiem.

Ar tik platu, augstas izšķirtspējas ekrānu un jaunām pieslēgvietām spēlētāji var izmantot 57 collu Odyssey Neo G9 vairāku monitoru vietā, saglabājot savu darba galdu kārtībā un vienlaikus radot ērtu vidi ar vienu ekrānu vairāku uzdevumu veikšanai. Picture-in-Picture un Picture-by-Picture režīms piedāvā aplūkot vairākus satura avotus vienā skatā, taču funkcija Auto Source Switch+ ļauj uzreiz pieslēgties jaunām ierīcēm uzriez, nepārskatot iestatījumu izvēlni. Ergonomiskai statīvs, CoreSync un Core Lighting+ korpusa apgaismojums ļauj monitoru pielāgot jebkurai videi un iedzīvināt spēles noskaņu arī telpā.

Odyssey Ark 55" – ieliektais monitors ar Multi View skatu

Uzlabojums ieguvis arī pirmais 55 collu 1000R izliektais videospēļu monitors Odyssey Ark. Papildus satriecošajai attēla kvalitātei, formai un profesionāla līmeņa videospēļu veiktspējai, klāt nākušas arī jaunas funkcijas. Domājot par geimeriem nozīmīgākajiem aspektiem, uzlabota atsvaidzes intensitāte, sasniedzot 165 Hz ātrumu, kā arī reakcijas laiks (GTG) līdz 1 ms. Šo monitoru iespējams izmantot arī vertikālā stāvoklī (Cockpit režīmā), izbaudot jaunas spēles perspektīvas un pielāgojot ierīci savai izklaidei.

Starp Odyssey Ark jaunajām funkcijām ir jaunais Samsung Multi View, kas ļauj lietotājiem uz ekrāna vienlaicīgi redzēt līdz pat četrām pieslēgtām ierīcēm[2]. Jaunajā Multi View lietotāji var redzēt trīs HDMI pieslēgvietas, kā arī jauno DisplayPort 1.4 savienojumu, kas piemērots arī 4K UHD augstas kvalitātes saturam. Lai katrs ierīces lietotājs varētu baudīt pārskatāmu vidi ne tikai ekrānā, bet arī uz galda, monitoram ir vairākas ārējo ierīču pieslēgvietas.

Odyssey Ark modelis tagad ir kas vairāk kā tikai personīgā videospēļu kinozāle. Jaunā perifēro ierīču funkcija[3] ļauj Odyssey Ark īpašniekiem, kontrolēt visas monitoram pievienotās ierīces, piemēram, vairākus ekrānus vai datorus, izmantojot vienu datorpeli un klaviatūru.

Pieejamība

Odyssey Neo G9 57" un jaunais Odyssey Ark nupat izrādīti geimingam un datoriem veltītajā izstādē Ķelnē, Vācijā – Gamescom 2023. Latvijā Samsung e-veikalā Odyssey Neo G9 57" pieejams par 2499,00 eur, taču Odyssey Ark 55” par 1599,00 eur.


[1] Faktiskais reakcijas laiks var atšķirties atkarībā no satura un monitora iestatījumiem.
[2] Cockpit režīmā Multi View var parādīt līdz trim logiem uz viena ekrāna.
[3] Katram datoram jābūt savienotam ar USB Upstream kabeli, kas tiek pārdots atsevišķi. Katrā datorā nepieciešama Easy Setting Box programma.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

iAuto testē dinamisko Audi SQ8 Sportback e-tron (+ VIDEO)

Līdz ar modernizāciju e-tron ieguvis Q8 nosaukumu. Jaudīgajā SQ8 e-tron versijā tam ir 503 Zirgspēki. Lasīt vairāk

 

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 14

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Brauc trīs promiļu reibumā: policija aiztur smagi iereibušus kravas auto un elektrovelosipēda vadītājus

Uz Jelgavas šosejas aiztur kravas automašīnas vadītāju trīs promiļu reibumā, bet Imantā policijai nācās aizturēt vīrieti, kurš šādā reibumā brauca ar elektrovelosipēdu. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 2

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti