Ko LG šogad prezentējis pasaulē un kas no tā būs pieejams Latvijā

 

Foto: Ekrānšāviņš no Youtube.com

Nozare.lv | 20.februāris 2018 16:10

Janvārī notikušajā CES izstādē LG Electronics prezentēja virkni jaunu un iespaidīgu produktu - sākot no jauniem OLED TV modeļiem, līdz pat robotiem un ThinQ mākslīgā intelekta tehnoloģijai, kas nupat jau iebūvēta daudzos LG jaunajos sadzīves tehnikas un mājas izklaides produktos.

Lai arī tikai dažas no jaunajām tehnoloģijām sasniegs Latvijas pircējus, tomēr svarīgi zināt, kāds tehnoloģiju attīstības lēciens mūs sagaida šajā gadā.

ThinQ mākslīgā intelekta tehnoloģija

Nav noslēpums, ka daudzi tehnoloģiju uzņēmumi sākuši attīstīt savus mākslīgā intelekta produktus. LG šogad prezentējis mākslīgā intelekta tehnoloģiju ThinQ, kas sevī ietver balss, video un sensoru atpazīšanu, telpas un cilvēka ķermeņa atpazīšanu, kā arī pašmācību, analizējot laika gaitā uzkrāto informāciju par īpašnieka paradumiem. Šobrīd ThinQ iebūvēta daudzos jaunākajos LG produktos un kopumā veido "viedās mājas" konceptu. Piemēram, gaisa kondicionieri, kas aprīkoti ar ThinQ, laika gaitā izzinot īpašnieka uzvedības paradumus, konkrētā laikā paši atdzesē gaisa temperatūru līdz noteiktai temperatūrai, vai arī - ieslēdzot televizoru, automātiski tiek samazināta gaismas intensitāte istabā, lai filmas skatīšanās atgādinātu kino atmosfēru.

CES izstādē tika prezentēti arī jaunākie OLED and SUPER UHD televizori ar ThinQ tehnoloģiju, kas uztver un izpilda simtiem balss komandas gan LG atvērtajā platformā, gan trešo pušu piedāvātajās platformās. Īpašniekam tikai jādod komanda tālvadības pultī, lai ThinQ veiktu uzdevumus gan TV, gan arī visās savienotajās ierīcēs - gaisa kondicionētājā, putekļu sūcējā, viedajā apgaismojumā un skaņas sistēmā, un citās ierīcēs, kas savienojamas ar TV caur Wi-Fi vai Bluetooth. Tāpat arī jaunās Dolby Atmos® skaņas sitēmas ir aprīkotas ar Google Assistant, kas ir personalizēts, ar balsi vadāms interfeiss.

Latvijā ThinQ jau ir pieejams vairākos jaunajos sadzīves tehnikas produktos un pavisam drīz parādīsies arī LG piedāvātajos TV modeļos un audio ierīcēs - sākumā gan tikai angļu valodā.

TV

CES izstādē tika prezentēti arī jaunākie TV modeļi. Bez ThinQ, tiem piemīt arī vairāki citi ievērojami jauninājumi. Jaunākie LG OLED televizori ieguvuši ?9 intelligent procesoru, kas attēlu ļaus skatīties high frame rate (HFR) satura formātā. Šim formātam tiek prognozēta strauja attīstība, pateicoties īpaši uzlabotajai attēla kvalitātei nākotnē. Savukārt jaunie Nano Cell SUPER UHD televizori iegūs ?7 intelligent procesoru, kas lieliski noderēs, lai skatītos visus pieejamos HDR formātus, jo LG šogad papildinājis formātu klāstu ar Advanced HDR by Technicolor. Šī ir laba ziņa filmu cienītājiem, jo šogad LG atbalstīs visus populārākos HRD formātus, un par satura tehnisko specifikāciju nav jāuztraucas.

Audio

LG, apvienojot spēkus ar Meridian Audio, kas ir viens no atpazīstamākajiem tehnoloģiju uzņēmumiem, kas ražo augstas kvalitātes audio produktus, radījis jau pirmos modeļus un nākotnē turpinās strādāt pie plaša audio produktu klāsta, tostarp statiskajiem un bezvadu skaļruņiem. Šogad CES prezentētas tādas audio sistēmas kā SK10Y, kas ir unikāla ar to, ka novietota trīsdimensionālā telpā, tā nodrošina ar visaptverošu skaņu - arī no griestiem, kas uzlabo realitātes sajūtu un rada iespaidu, ka atrodaties darbības epicentrā, pārvietojamais PK sērijas skaļrunis, pirmais ar mākslīgā intelekta tehnoloģiju aprīkotais LG ThinQ Speaker, kā arī ballīšu all-in-one skaļrunis, kas sevī apvieno 1,800W mūzikas atskaņošanu, DJ iespējas, karaoke un apgaismojumu. Latvijā būs pieejamas vairākas jaunas audio sistēmas un portatīvie audio atskaņotāji. Visa audio atskaņošanas sistēmu produktu līnija nodrošina premium skaņu, vieglu lietojamību un plašas iespējas.

CLOi roboti

CES 2018 LG prezentēja arī trīs jauna koncepta robotus, kas īpaši noderīgi būs viesnīcās (Servēšanas robots), lidostās (Pavadoņa robots) un lielveikalos (Iepirkšanās robots). Servēšanas roboti var viesiem piegādāt ēdienu un dzērienus, Pavadoņa robots ātri nogādās viesu bagāžu uz istabiņu un nepieciešamības gadījumā nodrošinās ierašanās un izrakstīšanās, kā arī apmaksas pakalpojumus. Savukārt Iepirkšanās roboti spēj nodrošināt pircējus ar nepieciešamo lietu sarakstu un cenām, kā arī pavadīt tos līdz konkrētajai precei ar speciālas aplikācijas palīdzību.

Sadzīves tehnika

Protams, izstādē neizpalika arī jaunākie sasniegumi sadzīves tehnikas jomā - LG apmeklētājiem prezentēja jaunākās TwinWash veļas mašīnas, kas nodrošina rekordātru mazgāšanas ciklu - 39 minūtes. Turklāt, saglabājot nevainojamu tīrību un TwinWash galveno priekšrocību - iespēju mazgāt divu veida drēbes vienlaicīgi.

Papildināts arī InstaView ledusskapju klāsts, kas ar vieglu pieskārienu ļauj apskatīt ledusskapja saturu, neatverot tā durvis.

Kopumā LG CES 2018 tika apbalvots ar vairāk nekā 90 balvām, no kuriem titulētākie produkti bija LG AI OLED TV (C8), LG InstaView ThinQ™ ledusskapis un LG 4K UHD projektors.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti