Lielie multimediju ekrāni drīz izzudīs 4

 

Foto: Mercedes-Benz

iAuto | 6.maijs 2022 14:14

Lielie multivides un informācijas ekrāni, kas šobrīd arvien vairāk plešas izmēros, drīz izzudīs, uzskata BMW dizaineris Matiass Junghans.

Vebinārā, ko BMW sarīkoja kopā ar Polestar un Pininfarina speciālistiem, vācu zīmola dizaineris Matiass Junghans pareģoja, ka milzīgie ekrāni, kas autobūvē aizsākās ar Tesla Model S, drīzumā izzudīs, dodot vietu citām tehnoloģijām.

Junghans uzskata, ka sistēmas, kuru pamatā ir mākslīgais intelekts, pildīs arvien vairāk funkciju, tostarp paklausot balss vadībai, savukārt ekrāni, kas tagad cenšas aizņemt visu priekšējā paneļa vietu, iztiks ar pieticīgākiem izmēriem un parādīsies tikai nepieciešamības gadījumā.

Citi dizaineri bija vienisprāt ar Junghanu - Polestar pārstāvis Konijs Blomme uzskata, ka tendence uz lielajiem displejiem ir sasniegusi savu maksimumu, un interese par tiem drīz sāks rimties. Viņš atzīmēja, ka cilvēki automašīnās, visticamāk, vēro apkārtējās ainavas nevis pēta ekrānus.

Vēl viens arguments pret lielajiem ekrāniem ir fakts, ka tie novērš vadītāja uzmanību. Taču, lai kā arī nebūtu, mūsdienu konceptu un jauno automobiļu konstruktori pagaidām iet lielo ekrānu virzienā.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
felix65 6.maijs 2022 20:57
5 0 Atbildēt

Novācot putki uz paneļa uzmanība var tik būt tik pamatīgi novērta, ka atrodaties pretējā joslā, kur nu vēl šī pojebota! Tas ir tikai bizness. Piegrūst vāģi ar to, ko tik pat kā neizmantosiet, bet maksāsiet. Ar litrīgiem motoriem, kuri grūž laukā smagos metālus, bet kurus neviens neņem vērā, jo tāds ir uzstādījums. Nevienam ražotājam nav izdevīgas igtspēlējošas mašīnas un tie savu alkatību slēpj aiz "ekoloģiskām"normām. Ka tik pirktu nākošo! Par pašreizējo e- auto vispār nav ko teikt. Strupceļš. Tas, ko viņi uzdod par ekoauto ir netīrāks par jebkuru benzīnauto pilnā ciklā. Nauda ir ieguldīta un jāaatsit. Po, ka aķus var pārstrādāt tikai ar rokām nēģeru mazgadīgie. Po lielā svara izraisīyās problēmas ar riepu izmešiem Vācijas pilsēt''as, jo tur ekoidiotu ir īpaši daudz. Galvenais- nopelnīt. Attopieties!~

viencexperc 7.maijs 2022 11:41
4 1 Atbildēt

BMW nepatīk, ka uz liela ekrāna labāk redzams uzraksts - "Ček endžin".

Mx5 7.maijs 2022 12:16
4 0 Atbildēt

Man tie lielie ekrani nu ta nevisai tikai ja vajag navigaciju..

Taustamas pogas un grozamas ir praktiskakas braucot pa vacijas bani jo visa uzmaniba tomer javelta uz apkart notiekoso nevis uz ekranu pie sakot no 130 km/h un intesivas satiksmes

Uz briva taisna plata cela var ari avizi lasit

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

iAuto testē dinamisko Audi SQ8 Sportback e-tron (+ VIDEO)

Līdz ar modernizāciju e-tron ieguvis Q8 nosaukumu. Jaudīgajā SQ8 e-tron versijā tam ir 503 Zirgspēki. Lasīt vairāk

 

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 14

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Brauc trīs promiļu reibumā: policija aiztur smagi iereibušus kravas auto un elektrovelosipēda vadītājus

Uz Jelgavas šosejas aiztur kravas automašīnas vadītāju trīs promiļu reibumā, bet Imantā policijai nācās aizturēt vīrieti, kurš šādā reibumā brauca ar elektrovelosipēdu. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 2

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti