ES vadītāja apliecības – jauns identitātes simbols? 43

 
11.maijs 2004 0:01

Lai arī autovadītāji apzinās, ka Eiropas Savienības parauga vadītāja apliecību un reģistrācijas numura zīmju maiņa nav piespiedu kārtas pasākums, pirmajā nedēļā kopš Ceļu satiksmes drošības direkcija uzsākusi to izsniegšanu, cilvēku interese bijusi ļoti liela.

No 5. – 8. maijam vadītāja apliecības Latvijā nomainījuši 4191 braucēji. Vecās numura zīmes pret jaunām nomainījuši 500 autovadītāji.

japlieciba.jpg

Vadītāja apliecības
CSDD ir pateicīga par šādu klientu atsaucību un izteikto atbalstu Latvijas dalībai ES, tomēr aicina visus ieinteresētos eiro-optimistus cienīt tos gandrīz 20 000 autovadītāju, kuriem tiesību derīguma termiņš beidzas maijā un kam reāli nepieciešams dokumentu apmainīt. No 4191, kas mainīja vadītāja tiesības pagājušajā nedēļā, tikai 40% bija tādi, kam reāli beidzās dokumenta derīguma termiņš. Pārējie 60% bija tie, kam apliecības derīguma termiņš beidzies iepriekš un kas nevēlējās saņemt vecā parauga vadītāja apliecība un gaidīja ES dokumentu un tie, kas apliecību maina intereses dzīti. Pārāk lielās autovadītāju aktivitātes rezultātā veidojas rindas, un cilvēki tajās pavada nevajadzīgi daudz laika. CSDD atgādina: Latvijas un ES parauga vadītāja apliecības juridiskais spēks ir līdzvērtīgs – gan Latvijā, gan pasaulē. Mainot, vadītāja apliecību, eksāmeni nav jākārto!
Vadītāja apliecību var apmainīt vienā no 10 CSDD nodaļām visā Latvijā, kur tiek veikta vadītāja apliecību izsniegšana un maiņa: Ventspilī, Talsos, Liepājā, Jelgavā, Rīgā, Valmierā, Jēkabpilī, Daugavpilī, Gulbenē un Rēzeknē.

Lai veiktu maiņu, nepieciešami šādi dokumenti:
• pase
• apmaināmā vadītāja apliecība
• medicīniskā izziņa, kuru var saņemt pie ģimenes ārsta vai ārstniecības iestādēs izveidotās ārstu komisijās.

Numura zīmes
Cilvēku vēlme nomainīt automašīnas numura zīmes, salīdzinot ar vadītāja apliecību maiņu, nav tik aktīva. Turklāt numura zīmju maiņu var veikt ikvienā no 26 CSDD nodaļām visā Latvijā.
CSDD atgādina, ka visas transportlīdzekļu valsts reģistrācijas numura zīmes, - kas izdotas līdz šim, joprojām būs derīgas arī starptautiskajai satiksmei. Ar jaunā parauga numura zīmēm tās tiks aizstātas tikai tajā gadījumā, ja īpašnieks veiks valsts reģistrācijas numura maiņu vai arī ja īpašnieks pats to vēlēsies.

Lai veiktu maiņu, līdzi jāņem šādi dokumenti:
● transportlīdzekļa reģistrācijas apliecība;
● vecās numura zīmes.
Ja cilvēks vēlas saglabāt ciparu un burtu kombināciju, numura zīmju maiņa iepriekš jāpiesaka, ierodoties CSDD un veicot priekšapmaksu. CSDD rajonu nodaļās jaunas numura zīmes var saņemt 30 dienu laikā. Rīgas nodaļā, Bauskas ielā 86 – divu dienu laikā.

Latvija – pirmā!
Latvija pirmā no Baltijas valstīm sāka izsniegt ES parauga vadītāja apliecības, numura zīmes un reģistrācijas apliecības. Igaunija un Lietuva pagaidām izdod vecā parauga dokumentus un numura zīmes.

 
43 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
125782. viesis 11.maijs 2004 8:29
1 0 Atbildēt

mhmm mosh personas kodu tomeer vadizetu aizkraasot?

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti