Laika kapsula: sportiskais 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT ar tikai 716 km nobraukumu (+ FOTO) 6

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

iAuto | 23.aprīlis 2024 10:58

Nīderlandē piedāvā lieliski saglabātu „laika kapsulu” – 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT, kas savā 32 gadus garajā mūžā nav nobraucis pat 1000 kilometrus.

Volkswagen Polo otrā paaudze (Typ 86C) tika ražota no 1981. līdz 1994.gadam, rūpnīcām izlaižot vairāk nekā 1,7 miljonus mazauto eksemplāru. Mazais Golf brālis bija iecienīts jauniešu vidū – tas bija uzticams, ekonomisks un lēts uzturēšanā, bieži izmantots kā pirmais auto iesācējiem. Nereti šī iemesla dēļ ar Polo brauca tik ilgi kamēr tas nolietojās pilnīgi un remontēšana vairs nebija rentabla.

Šodien Polo 86C no Eiropas ceļiem gandrīz pilnībā izzudis un līdz mūsdienām izdzīvojušo eksemplāru nav daudz, kur nu vēl labā stāvoklī un ar mazu nobraukumu. Izņēmums ir  Nīderlandes Oldenzaal Classics piedāvātais Polo Coupe GT, kas atrasts Portugālē.

Saskaņā ar pārdevēja informāciju, automašīna 1992.gada 25.aprīlī piereģistrēta Porto, taču īpašnieks to izmantojis reti, nobraucot vien 716 kilometrus, pirms novietojot to šķūnī uz ilgiem gadiem.

Tagad tas nonācis Oldenzaal Classics rīcībā, kas to rūpīgi sagatavojis pārdošanai, taču pilnībā saglabājot atbilstību oriģinālam. Pārdevējs to arī norāda, atzīmējot, ka pircējam jārēķinās ar 32 gadus vecām riepām un 1,3 litru 75 Zs motoru, kas pēc tik ilgiem gadiem prasīs savu tiesu uzmanības.

Vēlāk parādījās informācija, ka automašīna atradusi jaunu īpašnieku, kurš par Volkswagen Polo Coupe GT samaksājis Oldenzaal Classics prasītos 19 950 eiro.

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Slinkais 23.aprīlis 2024 11:37
8 2 Atbildēt

Tas fofāgens nobrauks vēl 20 gadus. Nisans trīs reizes paspēs iziet pārstrādes procesu

BMW 23.aprīlis 2024 13:25
5 1 Atbildēt

Jā, sākot no 25 gadu vecuma ASV var importēt klasiskos auto bez importa un emisiju ierobežojumiem. Japānā braukt ar vecu auto ir dārgi dēļ nodokļu politikas, tāpēc no veciem auto Japāņi steidz atbrīvoties. Savukārt uzņēmīgi cilvēki uzpērk  R34 Nissanus, Silvijas, Supras un  saliek plačos un gaida, kad varēs exportēt uz ASV.

BMW 23.aprīlis 2024 12:57
2 0 Atbildēt

Nav tik traki, Nissanus japāņi krauj kaudzēs un pēc 25 gadu jubilejas sasniegšanas sūta uz ASV, kur tos izgrābj kā karstus pīrādziņus!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID.3 saņem vēl vienu uzlabojumu paketi 8

Elektriskais Volkswagen modernizāciju piedzīvoja jau pērn, taču ražotājs pie tā nav apstājies un atradis veidu, kā elektrisko hečbeku uzlabot arī šogad. Lasīt vairāk

 

Jaunais CUPRA Leon - vēl viens trumpis spāņu ražotāja piedāvājumā (+ FOTO)

29. aprīlī Madridē notika jaunā CUPRA Leon pasaules pirmizrāde, iezīmējot nozīmīgu pagrieziena punktu zīmola attīstībā. Iespaidīgajā pasākumā tika prezentēts gan CUPRA Leon piecdurvju hečbeks, gan Sportstourer. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 13

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 6

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti