Moto: Latviešiem lietū veicas

 
6.jūnijs 2006 0:08

Aizvadītās nedēļas nogale Tallinā bija lietaina un vēsa. Un tieši šādos nelabvēlīgos laika apstākļos Piritas apkārtnē norisinājās tradicionālās Kalev balvu izcīņas sacensības motošosejā, kurām šogad apritēja jau 45.gadi.

Trase, kura būtībā ir koplietošanas ceļi, nav īpaši nožogota un ir 6 km gara. Atcerēsimies, ka tieši šajā trasē lietus sacīkstes laikā gāja bojā pasaules motosporta leģenda Džojs Danlops. Bīstamajā sacīkstē dalību ņēma arī divi latviešu motošosejnieki, kas rezultātā arī kāpa uz goda pjedestāla.



Sacensības notika sestdienā, kad rīta brīvie treniņi vēl nevēstīja par gaidāmo laika maiņu. Bet mainīgais Baltijas klimats šoreiz atkal izjauca cerības uz „sauso” sacīksti.

Laikā, kad Latvijā spīdēja saule, Tallinu bija pārņēmušas lietusgāzes, kas padarīja sacīksti par diezgan bīstamu pasākumu. Sākoties lietum dažus dalībniekus piemeklēja tehnikas ķibeles, daži nolēma atteikties no starta bet daži neskatoties ne uz ko devās trasē. Superbike un Supersport 600 apvienotais brauciens tikai apstiprinaja, ka šosezon Baltijā būs grūti atrast pretinieku igaunim Hanno Veltam. Atcerēsimies, ka divas nedēļas atpakaļ Velts skaistā stilā vinnēja Betway. com GP sacīksti Rīgā un arī šoreiz sāncenšiem nebija nopietnu pretargumentu. Otrais finišēja no Rīgas sacīkstes zināmais soms Terho Pitkanens, kuram ļoti iepaticies startēt Baltijas reģiona sacīkstēs. Supersport 600 klasē uzvaru izcīna igaunis Karls Partelpoegs, kurš startē arī 250 ccm klasē. Otrais atkal Somijas pārstāvis Markku Kahkonens, bet tūlīt aiz viņa finiša līniju šķērso Igors Miezis.

Lielākais dalībnieku skaits ir Rookie jeb B 1200 un B 600 klasēs. Arī šeit nav pārsteigumu, igauņi un somi okupē visus goda pjedestāla pakāpienus izņemot vienu – trešā vieta Rookie 600 klasē latviešu motošosejniekam Viktoram Krāmeram.

Kārtējās Kalev sacīkstes ir beigušās un tikai varam zīlēt, cik ilgi tās tiks iekļautas sezonas kalendāros. Trase neapšaubāmi ir bīstama , to droši var salīdzināt ar Menas salas Tourist Trophy, bet arī tur ikgadus pulcējas neskaitāmi motofanu pūļi un jūt līdzi saviem elkiem . Kaut kas tajā taču laikam ir…

Tāls Meļķis
LaMSF Motošosejas komisijas vadītājs

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti