Sāks izbūvēt vairākus nozīmīgus objektus 4

 
24.janvāris 2007 0:02

Šogad Rīgā ir paredzēts uzsākt vairāku pilsētai stratēģiski svarīgu objektu būvniecību. Ir paredzēts uzsākt satiksmes pārvada pār dzelzceļa līniju Rīga-Skulte ar pievadceļiem būvniecību, Brīvības gatves un Juglas ielas divu līmeņu šķersojuma izbūvi, kā arī turpināt A.Deglava ielas rekonstrukciju posmā no Baltinavas ielas līdz Lubānas ielai.

Tāpat šogad ir plānots renovēt Akmens tilta labā krasta satiksmes pārvadu un tiltu pār Pilsētas kanālu Maskavas ielā, kā arī veikt rekonstrukciju 16 citu ielu posmos un atjaunot ielas segumu 18 ielu posmos, veikt veloceliņa Centrs- Mežaparks un t.s. Zaļā veloceliņa jeb atpūtas veloceliņa gar Mārupīti izbūvi.

  Satiksmes pārvads pāri dzelzceļa sliežu ceļiem Rīga-Skulte ir būtisks satiksmes plūsmas uzlabošanai pie dzelzceļa pārbrauktuves Tvaika ielā, kā arī stratēģiski svarīgs ātrgaitas ielu tīkla sakārtošanai. Šis pārvads nodrošinās autotransporta un dzelzeļa satiksmi divos līmeņos, kā rezultātā dzelzceļš vairs nekavēs autotransporta satiksmi un iedzīvotājiem vairs nebūs jāstāv sastrēgumos abpus dzelzceļa pārbrauktuvei. Nākotnē šis pārvads savienos Austrumu maģistrāli ar Tvaika ielu, tādējādi sniedzot iespēju novadīt kravu transportu no pilsētas centra.

Brīvības gatves un Juglas ielas divu līmeņu šķērsojuma izbūves mērķis ir mazināt sastrēgumu veidošanos Juglā, iebraucot Rīgā un izbraucot no pilsētas. Šis šķērsojums nodrošinās satiksmi divos līmeņos tiem transportlīdzekļiem, kas brauc taisni, un tiem, kas veic kreiso pagriezienu no Brīvības gatves uz Juglas ielu. Tādējādi abas šīs satiksmes plūsmas neaizkavēs viena otru, kas ir viens no galvenajiem sastrēgumu veidošanās cēloņiem Rīgas iebrauktuvē šobrīd.

Savukārt A. Deglava ielu rekonstrukcijas turpinājuma laikā ir paredzēts izbūvēt pa jaunu trasi gar Dreiliņu mikromasīvu līdz Lubānas ielai, kur būs izveidots rotācijas aplis.Tādējādi kādreizējās šaurās brauktuves vietā no Andreja Saharova ielas līdz Lubānas ielai būs plaša brauktuve, lai nodrošinātu raitu satiksmes plūsmu no Rīgas centra uz pilsētas apvedceļu.

Tāpat šogad Rīgā tiks turpināta luksoforu sistēmas modernizācija, jaunu luksoforu objektu izbūve un sakaru līniju būvniecība. Šogad ir plānots izbūvēt luksoforus 19 krustojumos, tostarp gājēju pārejās, uzstādīt gājēju drošības barjeras 2400 metru apjomā, lai gājēji nešķērsotu ielu vietās, kur tas ir bīstami; 4 vietās plānots izbūvēt gājēju drošības saliņas, 8 gājēju pārejas aprīkot ar papildus apgaismojumu un izbūvēt 20 ātrumvaļņus.

Lai uzlabotu sabiedriskā transporta kustību pilsētas centrā, vairākās pilsētas ielās šogad ir paredzēts ierīkot sabiedriskā transporta joslas. Piemēram, šādu joslu pašreizējo stāvvietu vietā ir paredzēts ierīkot Raiņa bulvārī, posmā no K. Valdemāra ielas līdz 13.janvāra ielai, kur ik dienas ir ļoti blīva satiksme un sastrēgumi ievērojami kavē sabiedriskā transporta satiksmi.

Tāpat šogad tiks uzsākta pilsētai nozīmīgu satiksmes infrastruktūras objektu projektēšana: tramvaja tunelim zem dzelzceļa posmā no Kr. Barona ielas līdz Brīvības gatvei, Dienvidu tilta 3.kārti (Bauskas iela-Ziepniekkalna iela), Austrumu maģistrāles posmam no Ieriķu ielas līdz Vietalvas ielai, Kr. Valdemāra ielas un Daugavgrīvas ielas satiksmes mezglam, Latvijas Nacionālās bibliotēkas un Akustiskās koncertzāles rajonā esošo ielu infrastruktūrai, gājēju pārvada pāri K. Ulmaņa gatvei Beberbeķos, lietus ūdens sūkņu staciju un kolektoru rekonstrukcijai, tilta pār Baltezera kanālu Jaunciema gatvē renovācijai u.c.
 
Visi komentāri
 
223822. viesis 24.janvāris 2007 11:20
0 0 Atbildēt

Khmm, kad sāks risināt transporta stūķu problēmu, Akments tilta galā daugavas kreisajā pusē? Dēļ tā katru vakaru ir stūķis uz Akmens tilta un Daugavas labajā pusē visos virzienos?

223843. viesis 24.janvāris 2007 13:19
0 0 Atbildēt

Nu ir gan sākts tas krustojums ar projektēt-tur būs tunelis, kas savienos Ranķa dambi ar Mūkusalas ielu un Vienības gatvi.

Bez tam Slokas iela cauri parkam tiks likvidēta (Imho-stulbs lēmums)

bet problēma Uzvaras bulvārī ir tāda, ka neļauj nojaukt to sarkano ēku, kas ir Uzvaras bulv.- Raņķa d.stūrī-tas esot arhitektūras piemineklis. Reāli uz tās ēkas rēķina varētu vēl 2 joslas izveidot.

223980. viesis 25.janvāris 2007 12:23
0 0 Atbildēt

Kā saprast,ka sāks projektēt tramvaja tuneli zem dzelzceļa starp Kr.Barona ielu un Brīvības gatvi?

224124. viesis 25.janvāris 2007 23:21
0 0 Atbildēt

Beidzot ir Riigas Dome, kas kaut ko saak arii dariit!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti