Ir īstais laiks gaisa pūķa palaišanā! 5

 
24.septembris 2008 11:07

Septembrī un oktobrī jebkuram interesentam ir iespējams izmēģināt spēkus gaisa pūķa palaišanā, jo laika apstākļi mūs lutina gan ar vējainu laiku, gan skaistu saulainu atvasaru.

Mūsdienu gaisa pūķis gan vairs visai maz līdzinās fantastiskam radījumam, kas viduslaiku tekstos parasti aprakstīts kā milzīga čūska ar spārniem un asti, divām vai četrām ķepām, asiem nagiem, necaurduramām bruņām un ugunīgu elpu, taču emocijas tas joprojām rada iespaidīgas.

Pašam uzmeistarot gaisa pūķi nav nemaz tik sarežģīti, jo ir vajadzīgs vien ietinamais papīrs, pāris līstītes, skočs un virve. Mazākam gaisa pūķim līstītes ir iespējams aizstāt pat ar koka grilam domātiem irbuļiem. Taču šāda pūķa izgatavošana ir diezgan laikietilpīga, kā arī prasa zināmu iepriekšēju pieredzi.

Ja laika un arī iepriekšējās pieredzes nav, bet tomēr gribas izbaudīt rudenīgos pūķa palaišanas priekus dabā svaigā gaisā, ir iespējams iegādāties jau gatavus gaisa pūķus. Interneta veikalā www.ehobby.lv ir iespējams iegādāties divu veidu gaisa pūķus – ar vienu auklu un ar divām auklām. Profesionālie gaisa pūķi ar divām auklām ir nedaudz sarežģītāk vadāmi, taču ar tiem gaisā  ir iespējams izpildīt dažādus trikus.

Gaisa pūķi ir ļoti dažādu formu un izgatavoti no neilona, kurš ir viegls un izturīgs materiāls. Tādējādi šāds gaisa pūķis kalpos ilgāk nekā parastie papīra pūķi.

Lai gan septembrī un oktobrī Latvijā vējš pārsvarā pūš no dienvidrietumiem un gaisa pūķi ir iespējams palaist gandrīz jebkurā laikā un vietā, stiprāks vējš tomēr ir jūras piekrastē. Pašā Baltijas jūras piekrastē katru gadu oktobrī vēja ātrums (10 minūtēs vidējā vēja ātruma vērtība) var sasniegt mēreni stipra vēja spēku (8,0-10,7 m/s), kas ir ideāli piemērots pūķa palaišanai. 

Interneta mājas lapas  www.ehobby.lv lietotāju mērķauditorija ir cilvēki, kuri vēlas izbaudīt aizraujošus vaļaspriekus  - gaisa pūķu, radio vadāmo modeļu vadīšanu, vai arī vienkārši vēlas atrast oriģinālu dāvanu, kas radīs dāvanas saņēmējam neaizmirstamas jautrības un prieka mirkļus. Radio vadāmie helikopteri un automašīnas noderēs kā laba izklaide arī lietainās un mazāk vējainās dienās.
 
Visi komentāri
 
262011. viesis 24.septembris 2008 15:05
0 0 Atbildēt

YJSK ir leetaaki puukji un cik meegjinaats nebija nemaz tik slikti :)

262020. viesis 24.septembris 2008 17:24
0 0 Atbildēt

un ehobby atrodamie radiovadāmie modeļi ir vienkārši izsmiekls par to cenu...

262033. viesis 25.septembris 2008 8:12
0 0 Atbildēt

vāji apmaksāts reklāmraksts???

278109. viesis 30.jūlijs 2010 15:52
0 0 Atbildēt

agri vai veelu patiesiiba nāk gaismā...

neteisu 2.oktobris 2014 18:49
0 0 Atbildēt

suds ne pkis

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti