VID pērn atklājis pārkāpumus 96% no pārbaudītajiem lietoto auto tirgotājiem

 

Foto: Ilustratīvs attēls/iAuto.lv

Nozare.lv | 16.februāris 2018 14:44

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu kontroles pārvalde pagājušajā gadā veikusi 167 tematiskās pārbaudes 161 lietotu transportlīdzekļu tirgotājam, pārkāpumus konstatējot 160 pārbaudēs jeb 96% gadījumu, liecina VID publiskotā informācija.

Pārbaudēs visbiežāk konstatēts, ka nav nodrošināta saimnieciskā darījuma izsekojamība, pārkāpumi deklarāciju aizpildīšanā, netiek ievēroti transportlīdzekļu un to numurēto agregātu tirdzniecības noteikumi, pārkāpumi grāmatvedības reģistru kārtošanā, kā arī netiek aprēķināti nodokļi no darba algām.

Kopumā 107 pārbaudēs naudas sods piemērots 109 600 eiro apmērā, tostarp par komercdarbību bez reģistrēšanas vai bez speciālās atļaujas (licences), izziņas vai atļaujas un komercdarbības veikšanu, pārkāpjot speciālajā atļaujā (licencē), izziņā vai atļaujā minētos nosacījumus, 38 gadījumos piemērots naudas sods 9800 eiro apmērā. Konfiscēts viens transportlīdzeklis, kā administratīvā pārkāpuma izdarīšanas rīks par komercdarbību bez reģistrēšanās un normatīvajos aktos noteiktās nepieciešamās atļaujas.

Pēc VID aicinājuma 95 nodokļu maksātāji paši iesnieguši deklarāciju precizējumus un pārbaudes laikā paši deklarējuši nodokļus 250 800 eiro apmērā, tostarp pievienotās vērtības nodokli 236 700 eiro apmērā.

Ceļu satiksmes drošības direkcijai (CSDD) nosūtītas 69 vēstules gadījumos, kad pārbaudēs konstatēta Ministru kabineta noteikumu "Transportlīdzekļu un to numurēto agregātu tirdzniecības noteikumi" neievērošana.

Pārbaužu rezultātā apturēta 14 nodokļu maksātāju saimnieciskā darbība.

2017.gadā VID Nodokļu kontroles pārvalde pastiprinātu uzmanību pievērsa atsevišķu nozaru nodokļu maksātājiem - auto tirdzniecības nozares uzņēmumiem un ēdināšanas pakalpojumu uzņēmumiem.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti