Kāpēc nav vērts steigties pāriet uz vasaras riepām? (+VIDEO) 12

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 22.marts 2024 9:17

Oficiāli ziemas riepu sezona beidzas 1. martā. Bet vai tiešām jau nākamajā dienā jātraucas mainīt riepas? Aptaujātie eksperti visi kā viens ir pret.

Goodyear pārstāvis Baltijas valstīs Mārtiņš Grīnbergs norāda uz mainīgu temperatūru dienā un naktī, kā arī cīruļputeņa iespēju. Viņam piekrīt arī DBS Autoskolas direktors Jānis Vanks. Ziemas riepas nolikt plauktā pēc iespējas ātrāk gribas cerībā sataupīt protektoru nākamajai ziemai. Praktiskā pieredze rāda, ka ietaupījums ir niecīgs - ja vispār tāds ir. Ja pavasarī iecerēts likt jaunu vasaras riepu komplektu, ziemas riepu sezonas pagarināšana paglābs jaunās riepas no pavasara bedrēm. Turklāt jaunākās ziemas riepu tehnoloģijas padarījušas tās daudz noturīgākas pret sausu un siltu laiku. Ja tik tiešām gribas pagarināt ziemas riepu komplekta mūžu uz otra komplekta rēķina, alternatīvs risinājums ir vissezonas riepas - tikai 3 nevis 4 sezonām. Trīs sezonu riepas būs labs risinājums reti izmantotiem transportlīdzekļiem, piemēram, kemperiem. Bet kad tad ir īstais laiks pāriet uz vasaras riepām? Vācieši lieto metode O bis O, Oktober bis Oster jeb no oktobra līdz Lieldienām. Vairāk par ziemas un vasaras riepu maiņu TV Autoziņu sižetā.

 
12 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
650 22.marts 2024 11:54
6 3 Atbildēt

Kas tur nahfig peld, ja nupat reku tīnūžu bandītiem nekas nenopeldēja pat ne uz 234 braucot ;p

Galvenaisss ir izstrādāt saistošos noteikumus un datumus priekš Lohiem, lai pēc tam varētu visu gadu katru reizi mēneša garumā kladzināt un dziedāt.

Rudenī jāsteidz mainīt, bet pavasarī nav jāsteidz nomainīt.Galvenais tik nesajaukt to skaitāmo pantiņu.

Krišs 23.marts 2024 14:13
3 0 Atbildēt

Nu nezinu gan šogad neskaitāmas reizes izvilku no iekšpagalmiem kaimiņus kuriem eiropas vai paplikas skandināvu riepiņas, nekādi bmw xdraivi vai audi kvatro nepalidz ripuļi tik griežas uz riņķi jo saķere nav... Tāpēc ka . Apakšā sablietējies- ledus, virsū sniega putra. 

Nerunājot par tiem ziemas rītiem un vakariem kas šogad bija, cik stabili jutos ar savām naglenēm mierīgi braucot uz 90, kamēr citi vilkās knapi uz 60 pa šoseju jo ātrāk nevarēja/bija bail braukt. 😉

Protams pēc sniega/ziemas apstākļiem naglenes velies ātrāk mainīt jo +5/+10 temperatūrā pa pliku asfaltu ir kā ir visās jomās... Katrai riepai ir savi plusi un mīnusi.

anonimikis 23.marts 2024 13:34
2 0 Atbildēt

Pa Pierīgu ar naglu riepām stumdīties jau labi sen nav nekādas vajadzības. Pat ziemā.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 7

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti