Latvijā reģistrēti 6576 elektroauto 3

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 20.aprīlis 2024 9:06

Patlaban Latvijā reģistrēti 6576 elektroauto, aģentūru LETA informēja Klimata un enerģētikas ministrijā (KEM).

Kopš 2015.gada elektroauto skaits Latvijā ir pieaudzis 33 reizes, un īpašs elektroauto uzrāviens noticis 2023.gadā, kad elektroenerģijas cenas biržā kritās un bija pieejami dažādi atbalsta pasākumi.

Atbilstoši jaunākajiem datiem Latvijā jaunu reģistrētu pārdoto elektroauto skaits ir augstāks nekā Lietuvā un Igaunijā. Latvija kopumā apsteidz 12 Eiropas Savienības valstis, piemēram, Poliju, Spāniju, Itāliju, Grieķiju un citas.

Klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis (ZZS) norāda, ka, līdz ar elektroauto nozares dinamiskumu, vienlīdz jāraugās uz to, lai uzlādes un elektrotīkla infrastruktūra, kā arī norēķināšanās par elektroauto uzlādi ir cilvēkam ērta, draudzīga un ātra.

"Tas ir nākamais solis, lai mēs kā ministrija veicinātu kopējā pakalpojuma pieejamību - sākot no elektroauto iegādes iespējām līdz uzlādei," akcentē Melnis.

Atbalsta programmā iedzīvotājiem, divu gadu laikā ir iegādāti 1650 elektroauto un hibrīdauto. Atbalsta programma savu darbību sāka 2022.gada pavasarī.

KEM norāda, ka atbalsta programmā jauna elektroauto iegādei atbalsts ir 4500 eiro, bet lietota elektroauto un jauna hibrīdauto iegādei - 2250 eiro. Papildu atbalstu iedzīvotājs var saņemt, ja savu veco iekšdedzes dzinēja auto nodod apstrādes uzņēmumam, par to saņemot 1000 eiro.

Lai stimulētu klimatam draudzīgu automobiļu izmantošanu iedzīvotāju vidū, īpaši attālākos reģionos, kur mērojami samērā lieli attālumi, KEM paredzējis palielināt atbalstu iedzīvotājiem jaunu hibrīdauto iegādei no 2500 eiro uz 4500 eiro. Atbalsts varētu būt pieejams no šā gada trešā ceturkšņa.

 
Visi komentāri
 
650 20.aprīlis 2024 22:33
0 0 Atbildēt

Energeizerējoši klimaktēriskās matķērijas 33x apķērīgie uzskaitveži "aizmirsa" ziņkārīgo sabiedrību (tā dēvētos lohus) painformēt par TO, cik tad vispār (vispābā) trans sporta līdzekļu ira reģistrēti LVijā. Jā.

Savukakārt Cssd centrālpārvaldes centralizētie uzskaites dati liecina par TO, ka uz 2024tā gada pirmo dienu (dātumu) LVvijā bija reģistrēti ap 782tūkst vieglo,ap 99tūkst smago,4tūkst auto busu,kādi 39tūkst moto ciklu,vismaz 6tūkst kvadro ciklu,un/vai (jbetvai) veseli 38arpus tūkst mopipiopēdu.Jā.

Attiecīgi, visu motorizēto hlamu kopskaits te sastāda apm 968500 gab., no kuriem tātad 6576 gab ir elekro auto.Tas ir, aptuveni tādi krietni 0,68%...

Līdzarko nerodas ne pat ne mazāko šaubu vai aizdomu/Par!, ka tieši šo te 0,68% elektrificēto Vipbraucēju ērtības tiem pārējajiem (atlikušajiem) 99,32% nāksies dāsni apmaksāt. Jāa, un nekur dsā neliksieties.

ZZZZ 21.aprīlis 2024 10:05
0 0 Atbildēt

Tiem datiem drīzumā jābūt, visiem šeit?!

www.transportdata.gov.lv/lv

Ps Jelgavas Viršos vēl šodien var uzpildīties neierobežoti pa brīvu. Ja vien tavs auto tērē elektro enerģiju.

iAuto 24.aprīlis 2024 14:50
0 0 Atbildēt

Kāpēc sabiedrība būtu jāsubsidē privātais transports?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID.3 saņem vēl vienu uzlabojumu paketi 4

Elektriskais Volkswagen modernizāciju piedzīvoja jau pērn, taču ražotājs pie tā nav apstājies un atradis veidu, kā elektrisko hečbeku uzlabot arī šogad. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Škoda Kodiaq (+VIDEO) 2

No šīgada Škoda jaunumiem mūsu tirgum svarīgākais ir jaunais Kodiaq. TV Autoziņas devās uz Spāniju, lai tuvāk iepazītos ar lielākā Škodas krosovera otro izlaidumu. Lasīt vairāk

 

Audi Q6L e-tron – Ķīnā ražots, Ķīnas tirgum (+ FOTO) 1

Pekinas autoizstādē Vācijas autobūves uzņēmums Audi nodemonstrējis Audi Q6L e-tron – globāļā tirgus modeļa Q6 e-tron pagarināto modifikāciju, kas paredzēta Ķīnas tirgum. Lasīt vairāk

 

Ko dara šī tehnika? (+ VIDEO) 8

Kravas auto ar piekabi kaut ko vienmērīgi izkaisa uz ceļa. Vai varētu būt, ka šādi ātrā un vienkāršā veidā tiek atjaunots ceļa segums? Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti