Holandiešu „Ceļu jahtu” ražos japāņi

 

Roadyacht GTS Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 1.septembris 2016 7:17

Nīderlandes kompānija "Savage Rivale", kas pirms dažiem gadiem paziņoja par nodomu ražot četrvietīgu, četrdurvju superauto "Roadyacht GTS" ar atveramu jumtu, nodod savas iestrādes japāņu startapam "Green Lord Motors" (GLM).

"Roadyacht GTS" 2009.gadā izstrādāja nīderlandiešu studenti, kas izveidoja automobili ar "Chevrolet Corvette" motoru, uz augšu atveramām durvīm un jumtu. Konstrukcija bija interesanta, taču sērijveida ražošanu automobilis nepiedzīvoja. Neveiksmē tika vainota zīmola neatpazīstamība, augstās izmaksas un atbilstošu motoru trūkums.

Tagad visas cerības uz japāņiem, kas atšķirībā no eiropiešiem, zināmu pieredzi autobūvē jau iekrājuši – kompānija ražo elektriskās piedziņas rodsteri "Tommykaira ZZ EV", kas, pateicoties 305 Zs jaudīgam elektromotoram un bezpakāpju variatoram 100 km/h sasniedz 3,9 sekundēs. Japānas tirgū šāda automašīna, pārvēršot dolāros, maksā 70 tūkstošus.

Kas attiecas uz "Roadyacht GTS", tad arī šo modeli "Green Lord Motors" vēlas pārvērst par elektromobili. Iespējams, būs arī citas izmaiņas, taču par tām uzzināsim oktobra sākumā, kad durvis vērs Parīzes autoizstāde. Uz to ieradīsies arī minētā japāņu kompānija, lai parādītu pasaulei, kā dzīvi turpinās holandiešu studentu aizsāktais projects.

 

Roadyacht GTS

Tommykaira ZZ EV

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti