"Mazda" modernizējusi "Mazda2" un "CX-3"

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 17.oktobris 2016 10:44

"Mazda" iepazīstinājusi ar pašmāju tirgus piedāvājumam paredzēto modernizēto hečbeku "Demio" (citos tirgos "Mazda2") un krosoveru "CX-3". Abi modeļi ieguvuši nelielus vizuālus uzlabojumus un jauno "G-Vectoring Control" palīgsistēmu.

Modernizētā "Mazda2" no iepriekšējās versijas atšķiras ar hroma apmalītē ietvertiem gaismas diožu miglas lukturiem un sānu atpakaļskata spoguļu korpusos ietrādātiem virzienrādītājiem, kurus labāk pamanāmus dara tajos integrētie LED elementi, savukārt krosovers "CX-3" ticis pie diožu galvenajiem lukturiem un jauniem 18 collu riteņu diskiem.

Abu jaunumu salonā iebūvēts modernizēts priekšējais panelis un jauna stūre. "CX-3" papildaprīkojuma saraksts papildināts ar projekcijas displeju un 10 pozīcijās elektriski regulējamu vadītāja sēdekli.

Jaunievedums ir "G-Vectoring Control" sistēma, kas ievāc datus par stūres rata pozīciju un automašīnas pārvietošanās ātrumu. Balstoties uz iegūto informāciju, sistēma pieņem lēmumu par griezes momenta samazināšanu uz velkošajiem riteņiem (līdz 30 Nm pagriezienos un līdz 10 Nm taisnēs), kas uzlabo mašīnas vadību, braukšanas komfortu un padara vieglāku tās vadīšanu līkumos. Ražotājs atzīmējis, ka vislabāk jaunās sistēmas efekts būs pamanāms uz ceļa ar mazu saķeres koeficientu.

"G-Vectoring Control" pieejams abiem modeļiem tāpat kā adaptīvā kruīzkontrole, sistēma, kas brīdina par iespējamo sadursmi ar priekšā braucošo transportlīdzekli (ieskaitot gājēju atpazīšanas funkciju), ceļa zīmju asistents un adaptīvie galvenie lukturi.

Japānas tirgum "Mazda2" tiek komplektēta ar 1,3 litru 93 Zs benzīna vai 1,5 litru 105 Zs dīzeļdzinēju, bet krosoveru "CX-3" var nopirkt vienīgi jau pieminētajā dīzeļversijā. Abus motora variantus var kombinēt ar sešu pakāpju mehānisko vai automātisko pārnesumkārbu

Modernizētā hečbeka un krosovera tirdzniecība Japānā sāksies novembra vidū.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti