Bijušajam "Volkswagen" augsta līmeņa vadītājam ASV "dīzeļgeitas" lietā piespriests septiņu gadu cietumsods 5

 

Foto: Ilustratīvs attēls

Nozare.lv | 7.decembris 2017 10:20

ASV tiesa trešdien piespriedusi bijušajam Vācijas autoražotāja "Volkswagen" augsta līmeņa vadītājam Oliveram Šmitam septiņu gadu cietumsodu par viņa lomu tā dēvētajā dīzeļgeitas skandālā.

Šmitam, kurš no 2012.gada līdz 2015.gada martam vadīja "Volkswagen" ASV normatīvo atbilstību biroju, Detroitas federālās tiesas tiesnesis izdevis arī rīkojumu soda naudā samaksāt 400 000 dolāru (339 500 eiro).

Šmits jau augustā atzina savu vainu viņam izvirzītajās apsūdzībās krāpniecībā un nelikumīgu darbību plānošanā. Viņš piekritis, ka pēc sava soda izciešanas viņš tiks deportēts uz Vāciju.

Augustā šī pati tiesa piesprieda "Volkswagen" inženierim Džeimsam Liangam 40 mēnešu cietumsodu un soda naudu 200 000 dolāru apmērā par viņa lomu šajā skandālā.

"Volkswagen" 2015.gada septembrī izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrēta tipa dīzeļdzinējiem, kam uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 7.decembris 2017 12:16
4 1 Atbildēt

Bet mums līdz 8 gadiem piespriež par slepkavību.

seller 8.decembris 2017 7:21
2 0 Atbildēt

Nu jebkurā gadījumā šis sods konkrētai personai nemazina VAG tehnoloģisko pārsvaru pār jebkuriem citiem pārvietošanās līdzekļu izgatavotājiem !!!

viencexperc 7.decembris 2017 12:19
2 0 Atbildēt

...bet krāpnieki ieņem augstus krēslus domēs un valdībā. Bt ja kāds apsūdzēs par krāpšanos, visi atzīs, ka krāpšanās bijusi, visi pakratīs ar pirkstu ar vārdiem - "nu, nu! Fū! Kāds nelietis!".

Un viss. Ar to beigsies. Jo pie mums ir Demokrātija.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti