Ķīna saražo lētāk - "Michelin" slēgs rūpnīcu Skotijā 12

 

Foto: ekrānšāviņš no Google/maps.com

Nozare.lv | 6.novembris 2018 10:31

Francijas riepu ražotājs "Michelin" paziņojis par plāniem slēgt rūpnīcu Skotijas pilsētā Dandī ar 845 darbiniekiem, šādu lēmumu skaidrojot ar aizvien pieaugošo konkurenci, ko rada Āzijā ražoti lētāki produkti.

Uzņēmums norāda, ka Dandī rūpnīca, kas darbību sāka 1971.gadā un šobrīd ražo 16 collu un mazāku izmēru automobiļu riepas, tiks slēgta 2020.gada vidū.

Šāds lēmums izskan laikā, kad dažādas globāla mēroga kompānijas no jauna izvērtē to, vai saglabāt savu Lielbritānijas rūpnīcu darbību pēc valsts izstāšanās no Eiropas Savienības.

"Michelin" savu lēmumu gan ar "Breksitu" nesaista.

 
12 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
viencexperc 6.novembris 2018 13:30
8 3 Atbildēt

Tagad katram nobankrotējušam uzņēmumam, rūpnīcai liks klāt zīmi - "ar Brexit nav saistīts".

felix65 6.novembris 2018 15:11
8 0 Atbildēt

Laiks sākt boikotēt ražotājus, kuri pārnes ražotnes no balto cilvēku zemēm uz švarclandēm, tiesa tas jau laikam būs grūti izdarāms, jo pārnests ir gandrīz viss. Atceraties skandālu, kad latviešu būvfirmu švedu arodbiedrības aplauza zemo algu dēļ, tātad ja grib, tad var.

viencexperc 6.novembris 2018 15:43
4 15 Atbildēt

Es neredzu starpību - vai ražo ķīnieši, melnie kaut kādā Ķīnā vai Melnzemē, vai tie paši melnie strādā Baltzemē esošā rūpnīcā.

Es pat pateiktu, ka ķīnieši saražos kvalitatīvāk par poļiem, krieviem, nēģeriem un latviešiem.

Ko tu labak izvēlētos - preci ko saražoja Malaizijas sieviete, vai kaut kāds kurds? Vai cits variants - Ķīnietis, vai latvietis, kurš nepabeidza pat 12 klases un neko citu nemāk, kā aizbraukt uz Īriju vergot.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjautots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 1

km.hiAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 1

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti