Toyota 2020.-2025.gadam piesaka sešus jaunus EV modeļus 1

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

iAuto | 14.novembris 2019 14:42

Reaģējot uz arvien pieaugušo pieprasījumu pēc elektriskās piedziņas automobiļiemToyota paziņojusi par sešiem jauniem modeļiem, kas tirgū ienāks 2020.-2025.gada periodā.

Toyota, kas līdz šim uzsvaru lika uz hibrīdautomobiļiem, nepaliks malā arī pilnībā elektrisku spēkratu ražošanas jomā, tādēļ līdz 2025.gadam plānots izveidot jaunu EV (Electric Vehicles) saimi. Tās pamatā būs e-TNGA platforma, kas pieļaus dažādas koncepcijas: priekšējo riteņu piedziņu ar elektromotoru priekšā, aizmugurējo piedziņu ar elektromotoru pie pakaļējās ass un pilnpiedziņas variantus ar diviem e-motoriem.

Platformas garums būs maināms, kas nodrošinās dažādu segmentu produktus. Mediji vēsta, ka Toyota elektrisko modeļu klāstā varētu būt maza automašīna, ko izstrādās kopīgi ar Subaru un Daihatsu, krosovers, ko uzskata par C-HR elektrisko modifikāciju, kompakts sedans, minivens un vidēja lieluma SUV. Viens no pirmajiem modeļiem varētu krosovers, ko Toyota izstrādās sadarbībā ar Subaru. Iespējams, tieši šis modelis arī kļūs par Toyota pirmo e-TNGA platformas produktu, kas jau 2020.gadā kļūs pieejams Ķīnā un vēlāk arī ASV un citos pasaules tirgos.

Pašmāju tirgum Toyota plāno arī tikai šim reģionam raksturīgus elektriskās piedziņas transportlīdzekļus, tostarp trīsriteņu I-Road, Smart izmēra automobiļus, motorollerus utt.

Atgādināsim, ka vācu koncerns Volkswagen savā jaunākajā paziņojumā par tuvāko gadu plāniem apsolījis līdz 2028.gadam laist klajā 70 elektriskās piedziņas modeļu.

 

 
Visi komentāri
 
gunbox 15.novembris 2019 9:38
0 1 Atbildēt

Kāds būs nedaudz apzadzies. ;)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uzsāk jaunā Nissan Qashqai ražošanu 3

Lielbritānijā, Nissan rūpnīcā Sanderlendā, uzsākta jaunās paaudzes Nissan Qashqai ražošana, turpinot populārā modeļa dzīves ciklu, kas aizsākās jau pirms 18 gadiem. Lasīt vairāk

 

Bugatti uzbūvē unikālu Chiron Super Sport vienā eksemplārā (+ FOTO) 3

Francijas superauto ražotājs Bugatti nāk klajā ar kārtējo unikālo projektu – uz Chiron Super Sport bāzes radītu kupeju Bugatti Chiron Super Sport "55 1 of 1", kas ir atsauce uz vēsturisko 30. gadu modeli. Lasīt vairāk

 

Kāpēc Rīgā tiek slēgti Valsts policijas iecirkņi? (+ VIDEO) 17

Rīgā pazuduši Valsts policijas iecirkņi, un cilvēki ir neizpratnē, kur īsti doties ar savu iesniegumu, ja nozagts, piemēram, velosipēds. #,4studija noskaidroja, ka galvaspilsētā ir vietas, kur policisti strādā tikai darba laikā - līdz 17.00; ir likvidētas dežūrdaļas un pat vairāki iecirkņi. Lasīt vairāk

 

Saime ar trīs modeļiem - krievu “Volga” atdzims šogad (+ FOTO) 10

Līdzīgi kā ar “Moskvič”, tie būs ķīniešu modeļi ar pārlīmētiem uzrakstiem, taču oriģināla darinājuma resti un bamperiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti