Hyundai Ioniq 5 ar krabja un tanka režīmiem (+ VIDEO) 18

 
iAuto | 11.janvāris 2023 4:48

Dienvidkorejiešu elektromobilis Ioniq 5 ieguvis spēju pārvietoties šķērseniski un apgriezties līdzīgi kāpurķēžu traktoram. Taču ir viens “bet” – pagaidām tas tikai prototips.

Hyundai Mobis, dienvidkorejiešu koncerna apakšzīmols, ievērojami uzlabojis Ioniq 5 manevrētspēju, aprīkojot to ar pašu izstrādāto e-Corner tehnoloģiju, kas ļauj stūrēt visus četrus riteņus.

Visi elektroautomobiļa riteņi tagad var pagriezties par 45 grādiem, kas rada iespēju pārvietoties pa diagonāli (krabja režīms) līdzīgi kā Hummer EV vai sāniski, kā arī veikt “tanka apgriešanos” uz vietas.

Pie e-Corner tehnoloģijas Hyundai Mobi strādā jau piecus gadus. Tā ir sistēma, kas atbild par katra riteņa kustību, pagriešanos un bremzēšanu, ievērojami uzlabojot automobiļa manevrētspēju, kas īpaši svarīgi pilsētās ar blīvu satiksmi.

2021. gadā e-Corner tika iekļauts koncepta M.Vision POP konstrukcijā, bet 2022. gadā to saņēma autonomi braucošie M.Vision TO un M.Vision HI nākotnes pilsētu transporta projekti.

Līdz 2025. gadam korejieši plāno iekļaut e-Corner pilnīgi jaunā autonomās braukšanas sistēmu komplektā.

 
18 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
R(8) 11.janvāris 2023 12:37
7 1 Atbildēt

Jo tu esi no tiem , kas bez telefonu un to aplikacijam neesi spejigs dzivot un skolas majasdarbus bez interneta palidzibas eesi spejigs izpildit , jo atrast vajadzigo informaciju gramata vai enciklopedijas , prieks tevis , tas ir kautkas neiespejams un pardabisks , ja tev atnemtu pedejo 30 gadu laika izgudrotas tehnologijas , tu nakosaja diena vienkarsi nospragtu , jo eesi spejigs izdzivot ne vienu dienu bez vinam

MMX 11.janvāris 2023 9:05
6 1 Atbildēt

Viss pareizi. Jo stulbāks paliek auto lietotājs, jo vairāk viņam nepieciešams palīdzības lai veiktu vienkāršas darbības. Tā teikt iekļaujošā sabiedrība - nevis liekam tiem, kas kaut ko neprot, paaugstināt savas prasmes, bet gan novelkam visu pārējo populāciju pāris līmeņus zemāk piedāvājot dārgu, sarežģītu risinājumu kā standartu. Kaut gan tas ir tikai ceļa posms uz pašbraucošiem auto - vienā brīdī jau tas autovadītājs būs jāuskata par stulbu un bīstamu lai iekļautos satiksmē.

RX8 11.janvāris 2023 11:14
6 1 Atbildēt

Tev ar tramvaju jābrauc, bet pirktās tiesības nodod CSDD

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Škoda paziņo uzlādējamā hibrīda Kodiaq iV cenu

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda atklājis savā modeļu klāstā pirmā uzlādējamā hibrīda cenu. Kodiaq iV Vācijas tirgū Selection komplektācijā maksās 48 530 eiro . Lasīt vairāk

 

Brauc trīs promiļu reibumā: policija aiztur smagi iereibušus kravas auto un elektrovelosipēda vadītājus

Uz Jelgavas šosejas aiztur kravas automašīnas vadītāju trīs promiļu reibumā, bet Imantā policijai nācās aizturēt vīrieti, kurš šādā reibumā brauca ar elektrovelosipēdu. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 2

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti