Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 14

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

iAuto | 28.marts 2024 10:48

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma.

Uzņēmēji no Vācijas Bad Homburgas piedāvā nedaudz neparasta izskata transportlīdzekli, kas auto vadīšanas prieku, turklāt pilnīgi legāli un visnotaļ respektējamā ātrumā, ļaus izbaudīt arī jauniešiem jau no 16 gadu vecuma.

Ideja nav jauna – ir tikai nedaudz „jāapiet” likums, bet, lai to izdarītu, jāpanāk, lai transportlīdzeklis atbilstu L5e klasei, kas atšķirībā no L6e neierobežo maksimālo ātrumu līdz 45 km/h.

Geparda to panācis pārbūvējot Volkswagen Up aizmugurējo asi un pietuvinot abus aizmugures riteņus cieši vienu otram, kas ļauj to saukt par trīsriteņu transportlīdzekli. Arī citi parametri atbilst L5e nosacījumiem: pašmasa nepārsniedz 1000 kg, bet dzinēja jauda samazināta līdz 20 Zs.

Tagad ar Geparda var traukties ar maksimālo ātrumu, kas sasniedz 110 km/h, nevairoties pat no autobāņiem, bet vadītāja rīcībā ir praktiski pilnvērtīga automašīna ar piecu pakāpju manuālo pārnesumkārbu, ABS, ESP, drošības spilveniem un klimatkontroli. No sevis Geparda pievieno H&R stabilizatoru priekšējai asij un Eibach amortizatorus aizmugures asij.

Zināms, ka Geparda degvielas patēriņš ir 4,9 litri uz 100 km, bet cena ir apaļi 20 000 eiro.

Līdzīgus transportlīdzekļus ražo arī Vācijas uzņēmums Ellenator, kas tos izgatavo uz Fiat 500 bāzes.

 
14 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
agijs 28.marts 2024 13:15
18 5 Atbildēt

Izskatās mazliet stulbi, padarīt auto nedrošāku lai mazāk atbildīga kategorija varētu "iznesties"

ZZZZ 28.marts 2024 11:15
8 4 Atbildēt

🙈😂👍

ZZZZ 28.marts 2024 11:10
4 3 Atbildēt

TādĀ

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 7

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti