Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis 2

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

iAuto | 20.aprīlis 2024 9:44

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs.

Saskaņā ar KBA mājaslapā publicēto informāciju, martā Vācijā pilnībā elektrisko (BEV) automašīnu reģistrācijas samazinājušās par 28,9 procentiem, taču arī pirmā ceturkšņa griezumā situācija šim segmentam nav iepriecinoša.

2024. gada pirmajā ceturksnī Vācijā kopumā reģistrēti 304 725 jauni automobiļi ar alternatīvu piedziņu, kurā apvienotas pilnībā elektriskas automašīnas, parastie un uzlādējamie hibrīdi, mašīnas ar degvielas elementiem un gāzes piedziņu. Šis segments, kas veido 43,9 procentus no kopējā 694 785 pirmajā ceturksnī reģistrēto vieglo automobiļu apjoma, uzrāda pieaugumu par 4,4 procentiem salīdzinājumā ar 2023. gada pirmo ceturksni.

Vislielākā augšupeja bijusi uzlādējamo hibrīdu sektorā – reģistrēti 44 495 automobiļi, kas ir pieaugums par 19,8 procentiem salīdzinājumā ar 2023. gadu, savukārt pieprasījums pēc BEV automobiļiem nokrities par 14,1 procentu (81 337 pārdoti eksemplāri).

No vācu BEV ražotājiem pircēji devuši priekšroku Volkswagen (8637 vienības), kam seko BMW (7959) un Mercedes (7720). Importētāju vidū labākie rezultāti Tesla ar 13 068 reģistrācijām, kas apsteidzis Škoda (3922) un Hyundai (3777).

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
n0@$$ 22.aprīlis 2024 4:30
1 1 Atbildēt

Muļķu auto pircēji ,jo divos pētījumos ES noskaidrots ,ka hibrīdi patērē 3,9 reizes vairāk degvielu nekā pasē rakstīts. Izrādās ,ka hibrīdiem ir smuka ekstra ,jo ja ārā ir zem +14 grādiem iekšdedzes dzinējs darbojās patstāvīgi ,jo jāsilda salons.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Cadillac izstrādājis elektrisku krosoveru Ķīnas tirgum

Modelis Optiq paredzēts Ķīnas tirgum, taču vēlāk Cadillac to plāno pārdot arī ASV. Lasīt vairāk

 

Saeima palielina sodus par rupjiem atļautā braukšanas ātruma pārkāpumiem 21

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā, ar kuriem tiek palielināti sodi par rupjiem atļautā braukšanas ātruma pārkāpumiem, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā. Lasīt vairāk

 

No 10 līdz 80 procentiem 10 minūtēs: Polestar testē super ātru uzlādi 13

Inženieriem izdevies atrast risinājumu īpaši ātram uzlādes procesam, kas ievērojami samazinās laiku, kas šobrīd jāpatērē gaidot kamēr uzlādēsies jūsu elektroautomobiļa akumulators tālākajam ceļam. Lasīt vairāk

 

Gaisa pilis vai reāls plāns? - EM izvirzījusi mērķi līdz 2035.gadam Latvijas IKP palielināt līdz 83 miljardiem eiro 9

Ekonomikas ministrija (EM) ir izvirzījusi mērķi līdz 2035.gadam panākt, lai Latvijas IKP sasniegtu 83 miljardus eiro, teikts Ekonomikas ministrijas (EM) izstrādātajā informatīvajā ziņojumā par Latvijas ekonomikas attīstību, ko otrdien konceptuāli skata valdībā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti