TV Auto Ziņas testē: Izmēģinām krosoveru KGM Torres (+VIDEO) 1

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 21.novembris 2023 9:31

Salīdzinoši nesen iepazīstinājām ar jaunu Dienvidkorejas autoražotāju KGM, kas pārņēmis pilnpiedziņas spēkratu firmas Ssangyong saistības. Projekta pirmais rezultāts ir Torres.

Tehniski tas nemaz nav pilnīgi jauns, jo par pamatu izmantota agrāk pazīstamā krosovera Korando platforma un tehnika. Taču Torres kostīms jau pašūta pie pavisam cita meistara.  Pirmais pārsteigums zem motorpārseguma ir divi hidrauliskie pacēlāji parasta bleķa kāta vietā.

Dzinējs atrodas šķērsvirzienā, un tā darba tilpums ir 1,5 litri plus turbopūte - gandrīz kā VW Tiguan. Volkswagen grupā tāda apjoma dzinēju diez vai liktu kopā ar pilnpiedziņu, taču KGM neko nezina par šādu noteikumu. 163 zirgspēku motoram pievienots sešpakāpju automāts un pēc izvēles priekšējo vai visu riteņu piedziņa. Eksotisku un nepazīstamu marku automašīnām piemīt nepstrīdama priekšrocība - tu nekad nezini, ko no tām gaidīt un kā izskatīsies to iekšpuse. Torres ir milzu stūresrats un veseli trīs ekrāni. Zemākais atbild par klimata vadību. Fizisku pogu gan ir maz, un tas sākumā dara mūs mazliet bažīgus.

Tomēr viss atkarīgs no izvietojuma. Bet tagad neizbēgamais jautājums - cik? Sākuma cena pie Andre Motors ir 36 990 eiro, taču tas būtu priekšpiedziņas modelis, lai gan jau ar obligāto “automātu”. Pilnpiedziņas automašīna kopā ar papildaprīkojumu maksās nedaudz zem 40 000 eiro. Šajā teritorijā valda daudz pazīstamāki “zvēri”, tostarp RAV4 un citi. Tātad KGM Torres kā safari zebrai “jāspiež” uz eksotiku, bet kā produktam - uz labu aprīkojumu. Vairāk skaties TV Autoziņu sižetā.

 
Visi komentāri
 
Onsis 22.novembris 2023 12:06
0 0 Atbildēt

Auto vizuāli pievilcīgs, gan jau arī ne slikti kalpotu, kā Hyundai vai KIA, bet vai tā knapā dvēsele nav pa tievu, un kapēc nav dīzelītis?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo lielākais un mazākais krosovers tiekas triecientestos (+ VIDEO)

Volvo sarīkojis drošības testus, savas krosoveru līnijas lielākajam un mazākajam modelim liekot triekties vienam pret otru. Lasīt vairāk

 

Nepilni 60 000 eiro - sākta pasūtījumu pieņemšana jaunās paaudzes Toyota Land Cruiser, izziņotas cenas Latvijā (+ FOTO) 1

Toyota leģendārais Land Cruiser ir piedzīvojis plašas pārmaiņas un ieguvis būtiski labākas spējas braukšanai gan pa bezceļu, gan pa cietu segumu, vienlaikus paliekot uzticīgs savām saknēm un kompānijas DNS. Ražotāja pārstāvji izziņojuši arī leģendārā SUV jaunās paaudzes cenu, un pirmie auto pie īpašniekiem nonāks šajā rudenī. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 5

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti