Vācijā konfiscēta Krievijas miljardiera Ališera Usmanova jahta (+ VIDEO) 10

 
Nozare.lv | 3.marts 2022 11:28

Vācijas varas iestādes Hamburgas pilsētā ir konfiscējušas Krievijas miljardiera Ališera Usmanova milzu jahtu "Dilbar", trešdien ziņoja žurnāls "Forbes", atsaucoties uz trim ziņu avotiem jahtu nozarē.

Usmanovs pirmdien kļuva par vienu no Krievijas uzņēmējiem, pret kuru Eiropas Savienība (ES) noteikusi sankcijas saistībā ar Krievijas iebrukumu Ukrainā. 

Jahta "Dilbar" ir 156 metrus gara un apmēram 600 miljonus ASV dolāru vērta. Kopš oktobra beigām tā atradās remontā Vācijas kuģubūves uzņēmuma "Blohm+Voss" Hamburgas kuģubūvētavā.

Ziņu avoti pastāstīja "Forbes", ka Vācijas valdība konfiscējusi šo Usmanova īpašumu, tāpēc trešdien neieradās darbā "Blohm+Voss" darbinieki, kas strādāja pie šīs jahtas.

Usmanovs 2016.gadā nopirka "Dilbar" par 600 miljoniem dolāru no Vācijas kuģubūvnieka "Lürssen", kas pēc pasūtījuma uzbūvēja viņam šo jahtu 52 mēnešu laikā. 

"Dilbar" ir pasaulē lielākā motorjahta pēc bruto tonnāžas, kas ir 15 917 tonnas, un tās apkalpē parasti ir 96 cilvēki. Uz tās ir lielākais peldbaseins, kāds jebkad ierīkots uz kādas jahtas, kā arī divi helikopteru nolaišanās laukumi, sauna, skaistumkopšanas salons, un vingrošanas zāle. 
 

 
Visi komentāri
 
Walacc 3.marts 2022 14:53
13 0 Atbildēt

Nodot Ukrainas kara hospitāļu rīcībā, kā sanatoriju karā ievainotajiem ukraiņiem ...

gunbox 3.marts 2022 16:14
9 0 Atbildēt

Da pārdot labāk par puscenu un par saņemto summu izsludināt atlīdzību par Putina apcietināšanu. Pagaidām tikai viens izteicis 1milj. piedāvājumu. Tas laikam tāds humors. Izsludinātu 1mjrd. nākošā dienā beigtos karš.

650 3.marts 2022 21:15
1 0 Atbildēt

Jā.Brašie lēmumi par apturēt/konfiscēt ir pieņemti, bet, neskatoties uz cien.Forbes vakardienas ziņojumu/par, realitātē turpinās taustīšanās un demagoģija.Šodien tiek ziņots, ka bijušajam uzbeku izcelsmes bandītam piederošā liellaiva tomēr NAV konfiscēta.Tā tur vienkārši stāv remontā un nekur beiet.Neviens pat i nedomā to utilizēt.Vienkārši pagaidām neesot uzrakstīta izvešanas muitas deklarācija un pati laiva arīdzan nekur tā īpaši nesteidzās.Jā.

Tas ir vācu Gamburgeru laivubūves lepnums.Un tās būvniecības processā nevienam Būvniekam (vai būvUzRaugam).(nu itin nekam/nekādigi/nee) neradās nu itin nekādi jautājumi.No kurienes šis treknaiss uzbeks (nejauši) ieguvis tos 666milj tā saucamos oirō.Tā (viņam) tas vienkārši sagadījās.Mākslass vingrotājas pievingroja.Jā.

Slinkais 3.marts 2022 21:26
0 0 Atbildēt

arestēta, nevis konfiscēta. konfiscēt varēs pēc tiesas. kuras notekti kādreiz būs.

Vernons 3.marts 2022 22:01
1 0 Atbildēt

Putins Voldemārs gan visus apčakarēja un savu jahtu no Hamburgas uz Kaļiņingradu aizdzina!

650 3.marts 2022 23:06
0 0 Atbildēt

-jā, viņa jachtas drošvien ir arī kādās citās jūrās, tapc dīķī pie kēnigzbergas tā vietā viņš pagāšmēnes noenkuroja uzpildītu tankkuģi.Visādam gad,tāteikt,mazums/kass..

Gudjonson 4.marts 2022 7:57
6 0 Atbildēt

Labā ziņa tā, ka putlers un viņa drauģeļi savulaik izvēlējās ieguldīt miljardus nevis karakuģu būvē, bet luksusa jahtās. Ja tev prātā kariņš par PSRS restaurāciju, tad diezgan tālredzīgs lēmums, jāatzīst. Sliktā ziņa, ka pagaidām šāds jahtiņas arests tāds psiholoģisks žests, bet bez redzamām sekām. Nav nedz atsavināta, nedz arī šādi pasākumi netiek izplatīti uz citiem Krievijas bandītu kustamiem un nekustamiem īpašumiem Rietumos.

reku 7.marts 2022 17:11
0 0 Atbildēt

Skaidrs ka jahtas ir pirktas par sazagto naudu,bet no otras puses tàda konsfiscèšana pielīdzināma pirātismam. Kas tagad traucē Krievijai konfiscēt sev netīkamu cilvēku jahtas,īpašumus-nekas,zaļà gaisma tagad dota.

WALA 7.marts 2022 18:08
0 0 Atbildēt

Neraudi, ja atradīs tavā datbībā kp noziedzīgu, tev arī konfiscēs visu mantu kuru spēs identificēt kā tavējo ... tā strādā starptautiski atzīti likumi, un tikai dažus kadrus ar diplomātiskām pasēm "izsūta uz rodjinu", nevis ietupina aiz restēm ...

pauts 6.marts 2022 0:14
0 0 Atbildēt

Pauti droši vien cukurgrauda lielumā

Anyway.

Māri @iauto Kas Jūrmalā var tikt konfiscēts? Vai tas tiks darīts no Latvijas valdības puses arī ?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

iAuto testē jauno Dacia Duster 3‐šo paaudzi; dīzeļa vairs nav (+ VIDEO)

Dacia Duster ir viens no pieprasītākajiem Dacia modeļiem Latvijā un Eiropā. Lasīt vairāk

 

Renault atklās pieteikšanos R 5 E-Tech Electric iegādei

Francijas autobūves uzņēmums Renault uzsāks pieņemt pieteikumus no klientiem, kas vēlas iegādāties modeli R 5 E-Tech Electric, pirmās automašīnas solot piegādāt 2025.gadā. Lasīt vairāk

 

Motocikla vadītājs brauc pa velo ceļu Vienības gatvē; Kāds ir paredzētais soda mērs? (+ VIDEO) 45

Motocikla vadītājs pārkāpj noteikumus un Rīgā, Vienības gatvē pārvietojas nevis pa brauktuvi, bet gan pa velo celiņu. Lasīt vairāk

 

Gandrīz 200 km/h: Gulbenes novadā autovadītājs 1.27 promiļu reibumā ar VW Golf bēg no policijas (+ VIDEO) 20

Vakar, 16.maijā, Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Ziemeļvidzemes iecirkņa Reaģēšanas nodaļas amatpersonas, patrulējot ar dienesta automašīnu, Gulbenes pilsētā pamanīja kādu automašīnu “VW Golf”, kuras vadītājs nelietoja drošības jostu. Lai pārtrauktu likuma pārkāpumu, policijas amatpersonas nolēma to apturēt, taču tās vadītājs uzsāka bēgšanu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti