Volvo konteinerkuģi brauks ar atjaunojamo degvielu 6

 

Foto: Volvo

iAuto | 5.jūlijs 2023 5:21

Volvo nomātie konteinerkuģi, kas piegādā detaļas zviedru uzņēmuma rūpnīcām, turpmāk savās tvertnēs lies biodīzeli, vēsta ražotāja preses relīze.

Volvo paziņojis par jaunu vides iniciatīvu, kas samazinās loģistikas darbību radītās ikgadējās CO₂ emisijas par 55 000 tonnām. Pateicoties atjaunojamai degvielai, CO2 emisijas tiek samazinātas par vismaz 84 procentiem1 salīdzinājumā ar fosilo kurināmo. Ar taukskābju metilestera biodīzeļdegvielu darbināmi kuģi jau no 1.jūnija kursē okeāna ūdeņos, nodrošinot komponenšu piegādi uzņēmuma rūpnīcām Eiropā un Amerikā.

Zviedri vienojušies ar loģistikas gigantiem Maersk, Kuehne+Nagel un DB Schenker, norunājot arī sīkākas līguma nianses, piemēram, ja konkrētajā sūtījumā atjaunojamā degviela nav pieejama, loģistikas partneris izmanto Volvo piešķirto atjaunojamo kurināmo cita klienta maršrutam citur, tādējādi kopējais fosilā kurināmā patēriņa samazinājums tiek saglabāts līdzvērtīgs faktiskajam patēriņam konteinerkuģos.

Faktiski tas nozīmē, ka konteinerkuģi var uzpildīt ar fosilo kurināmo, bet tad tā tilpums citam klientam būs jākompensē ar atjaunojamo degvielu.

Volvo cer, ka iniciatīva var mudināt citus ražotājus spert līdzīgu soli, nolūkā uzlabot vides situāciju. Tas būtu sava veida risinājums vidējam termiņam, līdz būs tehnoloģijas, ar kurām var pilnībā atbrīvoties no transporta radītajām siltumnīcefekta gāzu emisijām.

Volvo mērķis, ko uzņēmums nospraudis laika posmam no 2018. līdz 2025. gadam, ir samazināt dzīves cikla oglekļa pēdas nospiedumu uz vienu automašīnu par 40 procentiem, kas prasa par 25 procentiem samazināt ekspluatācijas emisijas, tostarp loģistikā.

Volvo arī paziņojis, ka līdz 2025. gadam centīsies panākt klimatneitrālu ražošanu.

 

 

 

 

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Davidich 5.jūlijs 2023 9:51
4 2 Atbildēt

Pilnīgas muļķības! Lielajiem kuģiem ir vairākas degvielas tvernes. Pēc pastāvošajiem noteikumiem, kontinentu/ostu tuvumā ir jālieto "tīrā" degviela, bet neitrālajos ūdeņos drīkst kurināt ar "smago" degvielu, ar paaugstinātu sēra saturu, kas ir daudz lētāka. Tā kā, kamēr nebūs publicēts konkrētā kuģa inspekcijas ziņojums ar degvielas uzskaiti un plombām uz bākām, šādas preses relīzes ir fufelis!

Stunders 5.jūlijs 2023 10:32
3 1 Atbildēt

Te pilnībā jāpiekrīt, kapec nefosilās degvielas cena lēkā līdzi fosilajai!?

Pilnīga muļķošana.

Janka 5.jūlijs 2023 9:39
2 0 Atbildēt

Ta tāpēc nestē MY cena ceļas(un nekrīt).... 

Kāds ir iemesls ir tam? Joprojam neviens oficiāli nevar pateikt! Sākuma sprauda batonus, ka dārgāk jo nevar tik daduz saražot(jeb pieprasījums esot lielāks par piedavājumu) bet tagad, pēdēja gada laikā?.... jo atjaunotais 'MY' dīzelis nav naftas produkts, tādejādi nav piesaistīts pie naftas cenas, bet cena aug proporcionāli, lai nebūtu tā, ka ir lētak ne kā parastais! 

Jaiepilda simtiem tonnas priekš viena kuģojuma šādam(tad vēl atliesana/norakstīšana sanāk laba) un kurš sedz?

 Ne jau silto krēslu dīdītāji... Paaugstina tik cenu gala patērētajam izdomājot iemeslus. 😉

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo lielākais un mazākais krosovers tiekas triecientestos (+ VIDEO) 1

Volvo sarīkojis drošības testus, savas krosoveru līnijas lielākajam un mazākajam modelim liekot triekties vienam pret otru. Lasīt vairāk

 

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO) 1

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Liepājā ražos lidmašīnas ar ūdeņraža dzinēju (+ VIDEO) 2

Liepājā pēc dažiem gadiem tiks ražotas lidmašīnas. Uzņēmums “Fokker Next Gen” Liepājas Speciālajā ekonomiskajā zonā veidos ūdeņraža lidmašīnu ražošanas un testēšanas rūpnīcu, kā arī plāno inženierzinātņu centra izveidi. Lasīt vairāk

 

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO) 3

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti