Vecrīgā iezīmētas 26 koplietošanas elektroskrejriteņu novietošanas zonas 6

 

Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Nozare.lv | 26.aprīlis 2024 20:59

Rīgas domes (RD) Ārtelpas un mobilitātes departaments Vecrīgā iezīmējis pirmās 26 mikromobilitātes rīku novietošanas zonas, aģentūru LETA informējas pašvaldībā.

Kā paredz jaunie pašvaldības saistošie noteikumi, tikai šajās zonās Vecrīgā no 1.maija drīkstēs novietot mikromobilitātes rīkus.

Jaunās mikromobilitātes rīku novietošanas vietas ieviestas krastmalā, K.Valdemāra ielā, Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī, Aspazijas bulvārī, Kaļku ielā un citur. Visas vietas apskatāmas tīmekļvietnes "www.georiga.eu" sadaļā "Satiksme un mobilitāte".

Pašvaldība plāno zonu paplašināt, ar laiku iezīmējot vēl jaunas zonas vietās, kur transportlīdzekļu atstāšana līdz šim radīja neērtības gājējiem un citiem satiksmes dalībniekiem

LETA jau vēstīja, ka Rīgas dome atbalstīja koplietošanas elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus.

No 1.maija koplietošanas elektroskrejriteņus un velosipēdus Vecrīgā varēs novietot tikai speciāli izveidotās vietās, kas nozīmē, ka novietošanas aizlieguma zonā būs visa Vecrīga. Savukārt no 1.jūnija šī zona tiks paplašināta līdz Elizabetes ielai un pakāpeniski tiks ieviesta visā Rīgas vēsturiskā centra teritorijā.

Ātruma ierobežojuma zonā, Rīgas vēsturiskajā centrā, koplietošanas transportlīdzekļa ātrums nedrīkstēs pārsniegt 20 kilometrus stundā.

Koplietošanas transportlīdzekļu pakalpojumu sniegšanai būs atļauts izmantot tikai tādus transportlīdzekļus, kuri aprīkoti ar sistēmu, kas regulē ātrumu un novietošanu, pielāgojot to kartē norādītajām koplietošanas transportlīdzekļu ātruma ierobežojuma zonām un novietošanas aizlieguma zonām.

Nepareizi novietoti transportlīdzekļi pakalpojumu sniedzējam būs jāpārvieto nekavējoties, bet ne vēlāk kā trīs stundu laikā. To kontrolēs Rīgas pašvaldības policija (RPP).
 

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Hmm 27.aprīlis 2024 16:55
2 0 Atbildēt

brīnums, ka asprāši nav aizrādījuši, ka "iezīmē" jau tikai suns

BMW 29.aprīlis 2024 9:39
1 1 Atbildēt

No tās kartes sanāk, ka uz centru braukt var, bet stāvdrāzis jānomet krastmalā! Tad jau braukšu ar nomas velo un speciāli nometīšu Doma laukuma pašā vidū, lai domes idiņi saprot, ka ne jau transporta veidā ir problēma, bet attieksmē!

Galu galā Rīgā nav iekārtotas velo novietnes, kā tas ir Kopenhāgenā, kur katrā ielas kvartālā ir pa 1-2 novietnēm.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Nepilni 400 000 eiro - Ferrari jaunais modelis 12Cilindri (+ FOTO) 1

Itālijas superauto ražotājs Ferrari pieteicis jaunu modeli 12Cilindri, kas viņu piedāvājumā nomainīs 812 Superfast un būs pieejams kupejas un Spider modifikācijās. Lasīt vairāk

 

Seat ar rekordlieliem ienākumiem pirmajā ceturksnī 6

Spānijas autoražotājs 2024.gadu iesācis teicami, pirmajā ceturksnī nopelnot 226 miljonus eiro. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.3 saņem vēl vienu uzlabojumu paketi 9

Elektriskais Volkswagen modernizāciju piedzīvoja jau pērn, taču ražotājs pie tā nav apstājies un atradis veidu, kā elektrisko hečbeku uzlabot arī šogad. Lasīt vairāk

 

Jaunais CUPRA Formentor: flagmaņa veiksmes stāsta jaunā lappuse (+ FOTO) 2

Jaunā CUPRA Formentor atklāšana 29. aprīlī Madridē bija nozīmīgs notikums, kas tika nosvinēts ar grandiozu prezentācijas pasākumu, uzsverot modeļa īpašo lomu zīmola darbībā. CUPRA Formentor ir uzņēmuma bestsellers un vispieprasītākais A-CUV modelis Eiropā – pagājušajā gadā visā pasaulē tika piegādāti vairāk nekā 120 000 vienību. Jaunais CUPRA Formentor ir izstrādāts, lai nostiprinātu un paplašinātu zīmola dominanci tirgū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti