Jauns rekords - Mercedes Unimog uzbrauc gandrīz 6,7 km augstumā (+ FOTO) 4

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 1.februāris 2020 13:50

Uzbraucot ar Unimog U5023 līdz 6694 m augstumam pa Čīles vulkāna Ohoss del Salado nogāzēm, Mercedes-Benz sasniedzis pasaules rekordu kalnā braukšanā četrriteņu transportlīdzekļiem.

Desmit cilvēku ekspedīcija Matiasa Ješkes vadībā ar diviem Unimog U 5023 automobiļiem uzbraukusi pasaules augstākā vulkāna - Ohoss del Salado virsotnē. Komandas uzdevums bija nogādāt speciālo ekipējumu un aparatūru 6100 m augstumā, lai ierīkotu atbalsta un pirmās palīdzības punktu alpīnistiem un zinātniekiem, kas cenšas sasniegt virsotni vai veic pētījumus.

Pēc tam kad šis uzdevums tika izpildīts, viens no Unimog turpināja ceļu līdz 6694 m augstumam, uzstādot jaunu pasaules rekordu kalnā braukšanā četrriteņu transportlīdzekļiem.

Abas automašīnas bija modificētas, aprīkotas ar speciālām riepām un īpaši izturīgām vinčām.

 
Visi komentāri
 
raimondsm 1.februāris 2020 17:51
2 0 Atbildēt

Vēl vajadzēja skābekļa membrānas, varbūt tiktu vēl augstāk.

msh 2.februāris 2020 14:40
0 2 Atbildēt

Kādas vēl nah membrānas; par tādu risinājumu kā turbīna esi dzirdējis? Otrā pasaules kara laikā virzuļmotori ar kompresoriem vai turbīnām lidoja augstāk bez jebkādām membrānām.

es 2.februāris 2020 16:01
1 1 Atbildēt

Man zāģim ir impulsu membrāna, varbūt raimis bija domājis to?

Nelabojams 3.februāris 2020 8:48
0 0 Atbildēt

Tad arī spārnus vajadzētu, jo tur augstāk nav kur braukt.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas tirgum – Fiat izlaiž 600 sērijas jubilejas modeli 125 Jahre Edition 1

Īpašais modelis izlaists par godu Fiat 125 gadu jubilejai un paredzēts Vācijas tirgum. Lasīt vairāk

 

Arī elektrību. Rīgā atklāta pirmā Neste elektroauto uzlādes stacija (+VIDEO)

Latvijā vadošais degvielas tirgotājs Neste paplašina piedāvājumu un atklāj pirmo 100% atjaunojamās elektrības uzlādes staciju Neste My Renewable Charge Rīgā, Lucavsalas degvielas uzpildes stacijā. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām košo Peugeot 208 Hybrid (+VIDEO)

Peugeot 208 ir viens no aizraujošākajiem mazās klases automobiļiem, ko tagad var nopirkt arī kā hibrīdu. Mazais dzeltenais auto dižosies ar satriecošu dizainu un taupīgu apetīti pret degvielu. Lasīt vairāk

 

Jaunpienācēji auto tirgū: vai tiem var uzticēties?

Tikai divos vai trīs gados Eiropas auto tirgū parādījušies daudzi iepriekš nedzirdēti ražotāji no Āzijas. Šīs kompānijas galvenokārt koncentrējas uz elektrisko piedāvājumu. Aziāti prot pārsteigt ar iespaidīgiem tehniskajiem parametriem, tehnoloģijām un to visu piedāvā par salīdzinoši zemu cenu. Bet kā ir ar kvalitāti un uzticamību? Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti