Vai ar velosipēdu var braukt pa ietvi?

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Latvija pašlaik ir teju vienīgā valsts pasaulē, kurā atļauts uz ietves pārvietoties ar velosipēdu, apzinoties veloinfrastruktūras trūkumu. Kā skaidro CSDD, attīstoties velo infrastruktūrai, paredzēts pārejas posms, nosakot, ka velobraucējiem primāri jābrauc pa ceļu vai velojoslām un uz ietves drīkstēs atrasties tikai izņēmuma gadījumos.

 
1 2 3 4 5 6 7
Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Emeša, tu pats uzrakstīji vienu nelielu bet BŪTISKU sīkumu tas ir nevis ietve, nevis gājēju ceļš, bet gājēju UN velosipēdu ceļš.

Labāk piedzen seskim to pareizi nomarķēt un sadalīt, ar laiku (vienā dienā tas nenotiek) arī pusaklas omes sapratīs kura daļa viņām, kura pastulbajam tev

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Laikam esi tikko pamodies un smadzenes vēl nestrādā - tas cerībā ka tās kādreiz arī darbojas... Pārlasi vēl dažas reizes ko es uzrakstīju, ar uzsvaru kam gāju garām. Un ja sadalījums šajā gadījumā kaut ko mainītu - velo puse ir sarkanas plāksnes, gājēju puse ir parasti pelēkie kauliņi.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Un?

Ko nozīmē - uz 20 km/h agonē?

Tas ka tavs potētais spidometrs rāda da kaut 74, POFIG!

Tavs pašsvarīgums un tiesības lidot vierzienā, kur visiem ir pienākusm pajukt, un pašķirties ir tikai un vienīgi slapjš sapnis.

Ieteiktu sākt ar pārprastā pašsvarīguma apcirpšanas terapijas kursu. Palīdz!

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Nu tev es ieteiktu sākt ar velosipēdu PĀRVIETOTIES [paripināšanās izklaides nolūkos nederēs] - tad tu vismaz sāktu saprast, par ko tu vispār te tagad cepies, jo šobrīd tu cepies bez jebkādas sajēgas ;) Tā kā tev ir šāda problēma, iedošu tev autobraukšanas analoģiju - pabrauc dižajā pilsētā pa kādu dzīvu un šauru ielu uz 30-40, kas pēc tam būs vainīgs pie situācijas, kas radīsies, tu vai visi citi? Protams, tā situācija bija bik savādāka, tur man pa priekšu nevilkās divas palaidniekveidīgas trollenes, kuras vēlējās mani troļļot, tāpēc cilvēciski šo situāciju var saprast, un līdz ar to vienīgā problēma bija pārāk kluss skaņas signāls.

P.N. Cik lasīts, tad kopenāgenā velosipēdistu daudzuma dēļ ir līdzīgas problēmas, tikai daudz nopietnākā līmenī - izsakoties taviem terminiem - pašsvarīgie velobraucēji diezgan nikni brauc, jo palaidnieki, kuriem liekas ka veloceliņi ir lai tāpat vien paripinātos, brauc stipri lēnāk par lielo plūsmu, kas brauc no punkta A uz punktu B.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Baldrijāņi 3x deva... 3 x dienā! palīdz...

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Dari tā.

P.N. Vakar sanāca 14 minūtēs izstiept cauri visai vecliepājai un jaunliepājai, ar vidējo uz kādiem 30 kmph - tur gan trotuāri bija tikai pāris bruģētās vietās, pārāk piebāzti un nelīdzeni tie ir lai tādu ātrumu uz tiem noturētu ilgstoši, tie ir priekš ātrumiem 20-25 robežās.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Un uz tiem aptuveni 7 km ieekonomēta maksimums minūte ir tavas pašcepšanās vērta? Krāna giljotīna? Infarkst un insults so sašutuma?

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Pirms pāris dienām kārtējo reizi pārliecinājos cik nejēdzīga nodarbe ir zvanīšana priekšā ejošiem gājējiem. Minos pa gājēju celiņu no XL salas liepājas robežas virzienā, priekšā pa labo malu čalis stumj ratiņus, viņam blakus viņa sievišķis, kreisajā pusē priekš manis tā kā vietas pietiktu - uzgrabinu ar domu lai šie nejauši neizveic kādu neadekvātu darbību un varbūt bik pieraujas pie malas - sievišķis uzreiz paleca uz kreiso pusi un es dabūju mest pa nažiem un pēc tam izbraukt šiem pa vidu. Būtu vienkārši gājis garām, nekā tāda nebūtu bijis.

saf Reģ.: 20.07.2006
0 0 Atbildēt

Nu i nelien uz GĀJĒJU celiņa, nebūs nevienam jāzvana.

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 0 Atbildēt

uz gājēju celiņa daļa gājēju ir tik dumji, ka nesaprot, ka tur iespējama divvirzienu satiksme. ej (ar kājām bez velo), pretī nāk divas tādas ar rateļiem visā platumā un kad nu es apstājos vienai priekšā tikai saprot, ka vajadzētu parūmēties.

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
0 0 Atbildēt

mans viedoklis - uz VEF tilta gājējiem ir priekšroka, riteņbraucējiem nevajag agresīvi lielā ātrumā braukt pa VEF satiksmes pārvada šaurajām ietvēm un baidīt visādas blondīnes ar maziem bērneļiem un zīdaiņu ratiņiem - sadzīvosim draudzīgi un cienīsim viens otru!

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

saf a ko darīt ja mistiskā kārtā tālāk esošais oficiālais veloceliņš izaug no tā celiņa?

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Pašam tik grūti izdomāt, ka, kamēr vēl tas nav pārtapis par velo un gājēju ceļu, rīkoties uz tā atbilstoši CSN - netraucēt gājējus!

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Ja tu arī spētu domāt, tad tu varbūt atcerētos kādu sviestu tu esi dzenājis agrāk un saprastu ka es pat tavu sviestu esmu ņēmis vērā - tu tak te kladzināji ka ar sūdainiem, nedzirdamiem zvaniņiem jāgrabina - ko es darīju? Uzgrabināju, rezultātā gājējs traucēja man

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Uzgrabināji? Un? Ar tauri ir labāk?

Uz gājēju ceļa TU TRAUCĒ gājējam, nevis otrādi, un tā ir viņa labā griba tevi, pašpārprasto kundziņu, palaist, nepalaist vai apjukt un likt tev nokrešot.

Gribi būt kings - brauc pa brauktuvi ar savu pedāļminamo superbultu...

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Ar tauri ir labāk - tie parasti ir velosipēdisti, kam vajag taurēt. Šajā gadījumā problēma bija tā, ka es biju ņēmis vērā sūdu, ko te bija bīdījis viens pasaules naba, kurš retās reizes, kad nebrauc ar mašīnu, cēli drasē, vēderu izspiedis un izpleties cik vien iespējams, un tāpēc arī bīda jocīgus tekstus... Šī kļūda vairs netiks pieļauta, par cik tomēr tava sapņu pasaulīte ar sapņu trotuāriem atšķiras no reālās. Es tagad vēl nesen bik sarakstoties ar vienu liepājnieci, sapratu kāpēc lielākoties pretī nākošie gājēji paši mūk - jo atšķirībā no tavas sapņu pasaulītes, kur tu cēli izspīlē vēderu un liec velosipēdistam ietriekties tevī, un tu to uzņem kā stabs, dabā ir bik savādāk Viņa dalījās ar savu pieredzi, viņu velosipēdisti ir notriekuši četras reizes. Cerēsim ka liepājā nebūs kāds Atejniex, tfu, Palaidniex, kurš gribēs izmēģināt uz savas ādas cik tad liela potenciālā enerģija piemīt ~130 kilogramiem, kustoties 20-30 kilometrus stundā, "liekot man nokrešot", par cik viņam tas droši vien būs sāpīgāk nekā man.

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

msh - naudas vecajam (r)audi vairs nav, tagad krāns jāgarina traucējot gājējiem pārvietoties pa ietvi?

čuras galvā patiešām nav labi...

aansis Reģ.: 23.11.2012
0 0 Atbildēt

"Pirms pāris dienām kārtējo reizi pārliecinājos cik nejēdzīga nodarbe ir zvanīšana priekšā ejošiem gājējiem. Minos pa gājēju celiņu no XL salas liepājas robežas virzienā..."

Likumu pārkāpšana IR nejēdzīga nodarbe!

CSN: "187. Skaņas signālu atļauts lietot, tikai lai novērstu ceļu satiksmei bīstamas situācijas, bet ārpus apdzīvotām vietām - arī lai pievērstu citu ceļu satiksmes dalībnieku uzmanību."

Visi ietvju zvanītāji ir likumpārkāpēji! Zvanīt uzmanības pievēršanai drīkst tikai ārpus apdzīvotām vietām!

BadAss Reģ.: 27.09.2006
0 0 Atbildēt

Ja man dubļu bleķis grab, tad es arī pārkāpju noteikumus. Jo to arī var nodēvēt par skaņas signālu.

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
0 0 Atbildēt

emešam gan neiet - (r)audi pūst angārā, ar velo braukt nav kur, pat beibe, kurai kantējies klāt, 4reiz ir notriekta... Jums tur laikam visiem vējš galvā...

Es arī nevaru saprast, kur ar velo TĀ jāskrien, kā msh to visu laiku vēlās. Dikti patīk galapunktā būt slapju muguru? Lai gan pāķos laikam ir stilīgi staigāt sasvīdušam...

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Link, jā, nav kur - pagājušonedēļ, braucot nekur, noripināti nieka 250 kilometri. A par to skriešanu - kāpēc ar mašīnu jāskrien TĀ, kā mums te forumā daudzi vēlas, nu, piemēram, blakustofikā - dikti patīk daudz degvielas liet? Nē nu labi, sarkasms, bet tomēr laba analoģija - ekonomiskākais ātrums mašīnai ir uz kādiem 60-70, tāpat ka velosipēdam priekš vārguļiem ērtākais ir 15-20.

Palaidniek, laiks un vajadzības trūkums. Velosipēds ir fantastisks verķis, vari braukt, cik tīk, bet amortizācija maksā kapeikas. Nesen mutere aizbraucot tālākā ekskursijā, atstāja man savu golfmašīnu, jo vajadzēja bik pavadāt viņas vecākus uz slimnīcu - es biju pilnīgi šokā no tā skata, kā ielejoties zupu pa 15 eirām, mana naudiņa ripoja prom - pēdējoreiz šādu skatu biju redzējis pašā gada sākumā Mani ikmēneša velonoskrējieni jau kādu pusgadu ir vismaz tik lieli, kā savulaik ar mašīnu, kaut gan nu jau tie tos jūtami pārsit - tas nekas, ka es nekur bez mērķa nebraucu. Krānu es arī esmu pasācis garināt, bet ne jau cenšoties notriekt kādus gājējus, bet gan skrienoties ar automašīnām uz A11, remontdarbu joslā starp nīcu un rucavu - normālā situācijā to 17 km distancē, kas man jānobrauc pa šoseju, es mašīnām ielieku 1-2 kilometrus

Bet runājot par čurām galvā - tu ar mašīnu braucot arī centies izprovocēt aizmugurē braucošos tev ielikties pakaļā, jeb vai tu tāds nelīdzsvarots subjekts bez pašsaglabāšanās instinkta esi tikai internetā?

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Msh, tev viss labi?

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
0 0 Atbildēt

Msh, ar mašīnu nu tomēr nekorekti salīdzināt. Man nudien, lai neiesvīstu,ar velo ir jābrauc lēnāk par 20kmh. Es varu un esmu rāvis sprintiņu 5km 7 minūtēs, bet pēc tam jālec ezerā jo bez dušas cilvēkos nav ko rādīties. Tā ka ja tu tā saki, ka mierīgi velc padsmit km ar 30+kmh un pat neiesvīsti, vai tev gadījumā nebūtu izdevīgāk tagadējā darba vietā izkonkurēt kādu no LV olimpiskās izlases jebkurā riteņbraukšanas sportā?

P.S kad tu "skrienies" ar tām automašīnām, kāda no tām vispār nojauš ka tu ar viņām skrienies? Jebšu viss notiek tikai tavā prātiņā un slapjajos sapņos?

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

A kāpēc lai es neiesvīstu? Protams ka normāli braucot arī normāli svīst - ja galā ir kāds pieklājīgāks pasāciens, somā ir maika, ko galā pārģērbt, un tualetes, kur noskalot seju parasti arī ir visur. Man līdz šim ir bijis tikai viens galamērķis, kur braucot būtu vēlams neiesvīst - 6 km attālā baznīca, kur tad attiecīgi braucot es sev uzlieku ierobežojumu - milzīgajam - otrais robs, salieķim - piektais vai sestais, atkarībā no aizmugurējā zobrata.

Par nojaušanu nezinu, pēdējā braucienā četrās mašīnās bija līdzjutēji

Palaidniek, nu, tātad, cik bieži braucot ar mašīnu tu paštaisni veic pašnāvnieciskus/savu īpašumu bojājošus gājienus, jeb vai tomēr tāda pašnāvnieciska mutes brūķēšana tev ir tikai internetā, bet dzīvē darbi nenotiek?

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Tev viss labi?

Varbūt varētu kādu piemēru: "...cik bieži braucot ar mašīnu tu paštaisni veic pašnāvnieciskus/savu īpašumu bojājošus gājienus, jeb vai tomēr tāda pašnāvnieciska mutes brūķēšana tev ir tikai internetā, bet dzīvē darbi nenotiek? "pirmstu tu, pajoliņ, kurš rupji pārkāpjot CSN tramda gājējus uz ietves, te kaut ko pļurksti?

1 2 3 4 5 6 7
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti