Auto pie Vanšu tilta novietots uz gājēju ietves autobusu pieturā, vai tā drīkst (+ video) 38

 

Foto: iAuto.lv

Māris Ozoliņš, iAuto | 25.jūlijs 2015 11:50

iAuto šonedēļ filmēja sižetu par četru riteņu transporta līdzekli, kurš CSDD tiek klasificēts kā mopēds (L6e kategorija).

Jāsaka uzreiz, ka ar šo "Aixam" transporta līdzekli ir vairāki neskaidri jautājumi. Vienu jau uzdevām virsrakstā, bet otrs ir, vai braucot ar to ir jāuzvelk ķivere (arī blakussēdētājam). Vai to drīkst stumt pāri aizvērtai dzelzceļa pārbrauktuvei?

Cena jaunam "Aixam" sākas no 8 000 EUR, video redzamais vēl dārgāks. Kurš to pirks, ja par šādu summu var nopirk labi aprīkotu mazlietotu auto, vai arī pilnīgi jaunu "Renault Twingo", kura cena sākas no 9 353 EUR.

Tehniskie parametri:
Jauda 4 kW
Pašmasa 350 kg
Maksimālais ātrums 45 km/h

Virsrakstā uzdotais jautājums ir pretrunīgājkais, jo nostāda Ceļu satiksmes likumu pretrunā ar Ceļu satiksmes noteikumus. Lai komentāri būtu konstruktīvi un pamatoti uzreiz varu minēt:

  • mopēds — divriteņu vai trīsriteņu mehāniskais transportlīdzeklis, kura motora darba tilpums nepārsniedz 50 kubikcentimetrus (dzirksteļaizdedzes tipa motoriem) vai kura maksimālā jauda nepārsniedz 4 kW (elektromotoriem vai cita veida iekšdedzes tipa motoriem) un konstrukcijā paredzētais maksimālais ātrums pārsniedz 25 kilometrus stundā, bet nepārsniedz 45 kilometrus stundā, kā arī četrriteņu mehāniskais transportlīdzeklis, kura pašmasa nepārsniedz 350 kilogramus (neskaitot akumulatoru masu elektrotransportlīdzekļiem), motora darba tilpums nepārsniedz 50 kubikcentimetrus (dzirksteļaizdedzes tipa motoriem) vai kura maksimālā jauda nepārsniedz 4 kW (elektromotoriem vai cita veida iekšdedzes tipa motoriem) un konstrukcijā paredzētais maksimālais ātrums nepārsniedz 45 kilometrus stundā;

un

  • 131. Stāvvietās pie ietves vai, uzbraucot uz ietves, ja stāvvieta apzīmēta ar 532. vai 533.ceļa zīmi un 827., 828., 829., 830., 831. vai 832.papildzīmi, atļauts stāvēt motocikliem, tricikliem, kvadricikliem un vieglajiem automobiļiem bez piekabēm, bet, ja stāvvieta apzīmēta ar 825. vai 826.papildzīmi, - arī vieglajiem automobiļiem ar piekabēm, kā norādīts ar attiecīgo papildzīmi un ceļa apzīmējumiem. Stāvvietās uz ietves transportlīdzekļi jānovieto vienā rindā iespējami tuvu brauktuvei. Uz ietves atļauts stāvēt velosipēdiem, mopēdiem un motocikliem bez blakusvāģa, ja tas netraucē gājēju pārvietošanos.

Pieraksties uz mūsu jaunumiem YouTube kanālā un abonē to šeit >>>
Apskati arī pārējos TOP video zem raksta un komentāriem!

Papildus informācija sekos!

 
38 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
shmits 25.jūlijs 2015 21:57
12 26 Atbildēt

ar tādu nemaz nedrīkst braukt latvijā. 45km/h sods par satiksmes traucēšanu.

Antiojārs 25.jūlijs 2015 22:00
11 2 Atbildēt

Kāpēc uz ietves nedrīkst stāvēt MOPĒDS?

iAuto 26.jūlijs 2015 9:16
11 0 Atbildēt

Uz ietves atļauts stāvēt velosipēdiem, mopēdiem un motocikliem bez blakusvāģa, ja tas netraucē gājēju pārvietošanos.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti