Svētdien Smiltenē startē Latvijas autokrosa čempionāts

 

Foto: Publicitātes attēls

LAF | 27.aprīlis 2017 8:33

Svētdien, 30. aprīlī pl.10:00 Smiltenē, Tepera autotrasē startēs 2017. gada Latvijas autokrosa čempionāts

Sešām nacionālā čempionāta klasēm pievienosies Latvijas kausa Open 4500 kategorija, sacīkste būs arī pirmais Baltijas kausa posms Buggy 1600 klasē. Nevienā no klasēm nav izteikts uzvaras favorīts, kas sola neprognozējamu sezonas sākumu.

Latvijas autokrosa čempionāts tiks aizvadīts sešos posmos – pa diviem Smiltenē un Vecpils autotrasē, pa vienam Brenguļu autotrasē un Jēkabpils puses Pilskalnu trasē. Latvijas čempiona tituls tiks izspēlēts sešās klasēs: 1600 (priekšpiedziņa), 2000 Super (priekšpiedziņa), Open 2500 (visu veidu piedziņas), B600 (aizmugures piedziņas bagiji), VAZ Klasika (aizmugures piedziņas VAZ automašīnas) un Mini (bērnu bagiju klase).

Šogad Latvijas kausa izcīņa tiek aizvadīta visu piedziņu Open 4500 automašīnām (skaitļi klašu nosaukumos apzīmē motoru darba tilpuma maksimumu). Smiltenē Latvijas autokrosa klasēm pievienosies arī Buggy 1600 klases Baltijas kausa izcīņas dalībnieki.

1600 klase ir viena no tām kategorijām, kurā pērnie līderi sasniegumus neaizstāvēs, dodot ceļu citiem sportistiem titulu sadalīšanai. Čempions Arnis Odiņš gatavojas debijai Eiropas rallijkrosa čempionātā, bet vicečempions Jānis Balodis nav pieteicies šīm sacensībām. Ceļš uz uzvaru ir brīvs. No pieteiktajiem dalībniekiem par favorītiem līdz ar to uzskatāmi bronzas medaļnieks Andis Skolmeistars, no 2000 Super klases pārnākušais Rihards Dainis, Kaspars Silenieks, iespējams, pārsteigs vēl kāds no sportistiem.

2000 Super klasē līdzīga situācija, uz starta nebūs neviens no pērnajiem medaļniekiem. Čempions Juris Spīķis kopā ar Odiņu dodas uz Eiropas rallijkrosu, vicečempions Ainars Kenigsbergs šo sacīksti izlaidīs, bet bronzas medaļnieks Rihards Dainis, kā minēts, šogad startēs 1600 klasē. Taču spēcīgu braucēju bez minētajiem klasē netrūkst – Rūdolfa Bogena, Edija Oša, Raimonda Mūrnieka un citu izredzes uz panākumiem šķiet ļoti līdzīgas.

Open 2500 klasē šogad mainīti tehniskie noteikumi – vairs nevarēs startēt automašīnas ar turbo motoriem. Šādam solim vajadzētu satuvināt dalībnieku spēku samērus, jo lielākas cerības uz uzvaru parādās ne tikai pilnpiedziņas auto braucējiem, bet arī vienas ass automašīnu pilotiem. Favorītu pietiek – pērnā gada medaļnieki Lauris Unāms, Jānis Dreimanis un Jānis Kozlovskis ir kaujas gatavībā. Turklāt ar pilnpiedziņas automašīnu cīņai gatavojas Ints Jeršovs, pēc pērnās vasaras avārijas gatavojas atgriezties Eduards Iesalnieks – visi būs pjedestāla pozīciju pretendenti.

B600 bagiju konkurencē jau pērn sešos posmos fiksēti pieci dažādi uzvarētāji, neprognozējamības tendence var turpināties arī šogad. Pagājušā gada čempions Jānis Baumanis un bronzas medaļnieks Gatis Geisters ir ierindā. Savukārt vicečempionu Gintu Astrauski viņa bagijā nomainīs debitants Edgars Zīverts. Uzvaras pretendentu pulkā arī Monta Beierbaha, Jānis Geisters un Kaspars Meņģelis – katrs var uzvarēt.

VAZ Klasika cīņās startam gatavojas visi pagājušā gada medaļu guvēji – Kalvis Tēts, Jānis Linde un igaunis Heinars Lehtsārs. Viņi, kā arī Andris Krieviņš un Edijs Zimza cīnīsies par uzvaru. Vai būs pārsteigumi no citiem braucējiem?

Mini bagiju klasē audzis dalībnieku skaits, bet favorīti tie paši – pērnā gada titula dalītāji Linards Jasons un lietuvietis Mats Zavarskis, daudz šajā sezonā var parādīt arī pērn tehniskas neveiksmes piedzīvojušais Markuss Ūtēns. Taču kopumā klase nepakļaujas prognozēšanai.

Latvijas kausa Open 4500 klasē sezonas sākums pagaidām ar nelielu dalībnieku skaitu, taču jaudīgākajā klasē sportistu skaitam sezonas laikā jāpalielinās. Galvenais favorīts no šobrīd pieteiktajiem ir Jānis Borševskis, kurš 2015. gadā – vēl līdz Open klases sadalīšanai divās ieskaitēs – kļuva par Latvijas čempionu. Ar viņu Smiltenē spēkosies Jānis Veģeris un Armands Plūme, kurš piedzīvos debiju Latvijas kausā.

Baltijas Buggy 1600 klasē uz starta stāsies visu trīs Baltijas valstu braucēji. Galvenie favorīti būs Māris Līcis un lietuvietis Tomass Zavarskis. Taču īpašu intrigu izraisa 2007. un 2008. gada Baltijas čempiona igauņa Maido Rūsmana atgriešanās. Uz goda pjedestālu pretendēs arī citi Latvijas braucēji – Jānis Ščerbickis un Mortens Perševics.

Latvijas autokrosa čempionāts un kauss (1600, 2000 Super, Open 2500, Open 4500 kauss, VAZ Klasika, B600)
1. posms, 30. aprīlis – Smiltene, Tepera trase
2. posms, 27. maijs – Vecpils, Vecpils autotrase
3. posms, 10. jūnijs – Valmiera, Brenguļu autotrase
4. posms, 09. jūlijs – Kalna pagasts, Pilskalnu autotrase
5. posms, 05. augusts – Vecpils, Vecpils autotrase
6. posms, 27. augusts – Smiltene, Tepera trase

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 3

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

Čehu zīmola Škoda dīleris turpmāk arī Pārdaugavā (+VIDEO)

Skandi Motors autocentru Rīgā iepretim tirdzniecības centram Spice pazīst ikviens, kam kaut reizi gadījies braukt pa Lielirbes ielu Jūrmalas virzienā. Pavisam nesen tajā iekārtojies jauns un Latvijā ārkārtīgi pieprasīts zīmols - Škoda. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti